Brownies met amandelen en honing


Photobucket

Jep, vandaag weer een recept! Hope you don’t mind. Ik moest van mijzelf dit recept voor brownies gewoon met jullie delen. Een aantal jaren geleden kwam ik het recept voor het eerst tegen op het net en sindsdien maak ik het weleens wanneer ik op visite ga. Deze brownies bevatten noten, maar je kunt ze prima weglaten als je er allergisch voor bent of ze gewoon niet lekker vindt. Brownies zijn de perfecte troost of het ideale feestgebakje!

Benodigdheden:

 • 200 gram melkchocolade ( au bain marie )
 • 150 gram gehakte melkchocolade
 • 150 gram ongezouten boter
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl. vanille-aroma
 • 3 eieren
 • 75 g bloem
 • 175 gram suiker
 • 50 g honig
 • 125 g gepelde amandelen

Bereidingswijze:

 1. Oven voorverwarmen op 170°.
 2. Smelt de chocolade met de boter en honig in een pan (au bain marie)
 3. Kom van het vuur afnemen en het mengsel enigszins laten afkoelen.
 4. Rooster ondertussen de amandelen lichtbruin op een laag vuurtje in een droge pan. Hak ze grof.
 5. Klop de eieren en vanille-aroma tot ze dik en romig zijn. Voeg de suiker toe en spatel het er langzaam door.
 6. Zeef de bloem met de bakpoeder.
 7. Voeg spatelend om en om een beetje chocolade en bloem aan het eierenmengsel toe.
 8. Roer de noten en klein gesneden melkchocolade erdoor en giet het mengsel in een ingevet bakblik van 20 x 20 .Strooi er nog wat gehakte,ongepelde amandelen en gehakte melkchocolade.
 9. Bak de brownies tot de bovenkant gebarsten is en het midden iets stevig (niet meer vloeibaar) aanvoelt als je er op drukt. Laat het afkoelen in het blik en snijd dan pas in ruiten of vierkante stukken.

39 gedachten over “Brownies met amandelen en honing”

 1. Ik neem aan dat je in het begin niet alle 350 gram chocola moet laten smelten maar ook wat apart moet houden. Hoeveel moet je dan ongeveer apart houden? En hoe lang laat jij het ongeveer in de oven bakken?

  1. Inderdaad, heb het vergeten om erbij te zetten. Je moet 200 gram melkchocolade laten smelten en de rest (150 gram) moet je apart houden.

   Iedere oven is anders dus ik kan je geen exacte tijd geven. Bij mij duurt het meestal 50-60 minuten. Ik zou het zelf gewoon goed in de gaten houden tot de bovenkant een beetje gebarst is en de brownie stevig aanvoelt.

 2. ohmy! Waarom doe je me dit aaaan! ^^ Het ziet & klinkt enorm lekker & ik ga het zeker proberen! Ik maak heel vaak brownies & is ook wel leuk om er een keer iets anders mee te doen 🙂 Leuk gedaan!

 3. Heb jouw recept als basis gebruikt en het aangepast naar mijn eigen smaak. Het was heerlijk!! Een echte aanrader. Het duurde 45 min bij mij om te bakken in de oven :D. Zal gauw je kip met rijst uitproberen.

  1. Ah leuk om te lezen dat het in de smaak is gevallen! Ik heb toevallig net weer deze brownies gemaakt, ze zitten nu aan het afkoelen. Ik ben benieuwd wat je van de hete kip zult vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *