BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Brownies met amandelen en honing

Photobucket

Jep, vandaag weer een recept! Hope you don’t mind. Ik moest van mijzelf dit recept voor brownies gewoon met jullie delen. Een aantal jaren geleden kwam ik het recept voor het eerst tegen op het net en sindsdien maak ik het weleens wanneer ik op visite ga. Deze brownies bevatten noten, maar je kunt ze prima weglaten als je er allergisch voor bent of ze gewoon niet lekker vindt. Brownies zijn de perfecte troost of het ideale feestgebakje!

Benodigdheden:

  • 200 gram melkchocolade ( au bain marie )
  • 150 gram gehakte melkchocolade
  • 150 gram ongezouten boter
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl. vanille-aroma
  • 3 eieren
  • 75 g bloem
  • 175 gram suiker
  • 50 g honing
  • 125 g gepelde amandelen

Bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen op 170°.
  2. Smelt de chocolade met de boter en honig in een pan (au bain marie)
  3. Kom van het vuur afnemen en het mengsel enigszins laten afkoelen.
  4. Rooster ondertussen de amandelen lichtbruin op een laag vuurtje in een droge pan. Hak ze grof.
  5. Klop de eieren en vanille-aroma tot ze dik en romig zijn. Voeg de suiker toe en spatel het er langzaam door.
  6. Zeef de bloem met de bakpoeder.
  7. Voeg spatelend om en om een beetje chocolade en bloem aan het eierenmengsel toe.
  8. Roer de noten en klein gesneden melkchocolade erdoor en giet het mengsel in een ingevet bakblik van 20 x 20 .Strooi er nog wat gehakte,ongepelde amandelen en gehakte melkchocolade.
  9. Bak de brownies tot de bovenkant gebarsten is en het midden iets stevig (niet meer vloeibaar) aanvoelt als je er op drukt. Laat het afkoelen in het blik en snijd dan pas in ruiten of vierkante stukken.