Door Farah – Hoi lezers! Ik ben Farah, een 24-jarige studente wonend in Amsterdam en ik interesseer mij enorm veel voor gezonde voeding. Enkele weken geleden ben ik dan ook door Bouchra gevraagd mijn eetdagboek bij te houden. Omdat ik afgelopen week in een wat rustige schoolperiode zat hebben wij besloten dat ik dit voor deze week zou bijhouden. Dit heb ik dan ook gedaan!
Mijn passie voor gezond eten is afgelopen jaar ontstaan toen ik voor de zoveelste keer in het ziekenhuis werd opgenomen. Ik ben sinds mijn 16e bekend met de ziekte van Crohn, een chronische darmaandoening. Al googlend in mijn telefoon op mijn ziekenhuisbed kwam ik steeds meer te weten over alternatieve geneeswijzen. Ik las destijds veel over de gezondheidsvoordelen die mensen ondervonden bij het volgen van een ‘’clean’’ dieet. Ik besloot per direct mij hiermee bezig te gaan houden en sindsdien heb ik gelukkig bijna geen last meer gehad van een opvlamming. Hieronder lees je over wat ik allemaal zo op een dag eet.
Maandag
Brunch: twee speltboterhammen met biologische volvette kaas
Tussendoor: 2 spelt honingwafels
Diner: mams Marokkaanse spliterwtensoep en twee stukjes gegrild gehakt
Tussendoor: een mandarijn en een pruim
Dinsdag
Ontbijt: parfait van Total Griekse yoghurt (mijn favoriet vanwege de hoge voedingswaarden), aardbeien, Rude health granola (absoluut de lekkerste!) en biologische chocolate chips
Lunch: zoete aardappel gnocchi met pesto en pecorino
Tussendoor: een handje zonnebloempitten
Diner: ovengebakken zalm, broccoli mash en een salade
Woensdag
Ontbijt: 4 spelt aardbeien pannenkoekjes
Lunch: 2 appel, pindakaas & havermout tartlets
Tussendoor: handvol walnoten
Diner: gebakken gamba’s en sardientjes en een groentetaartje met een bodem van amandelmeel en kikkererwtenmeel
Donderdag
Ontbijt: 2 overgebleven spelt aardbeien pannenkoekjes en een appel
Lunch: tonijnsalade van een rucola slamix, baby leaf spinazie, komkommer, cherrytomaatjes, kalamata olijven, kappertjes, olijfolie en limoensap
Tussendoor: een mandarijn
Diner: een grote kom van mams Marokkaanse linzensoep
Tussendoor: een speltbroodje gevuld met dadels, kaneel, amandelen en gedroogde vijgen
Vrijdag
Ontbijt: twee speltbroodjes gevuld met dadels, kaneel, amandelen en gedroogde vijgen
Lunch: volkoren bulgur met tuinbonen en wat olijfolie
Diner: 1,5 tonijnpizza met een bodem van speltbloem en volkoren rijstmeel
Tussendoor: stukje rauwe chocolade
Zaterdag
Ontbijt: 2 speltbolletjes met broccoli kiemen en mosterdkaas
Lunch: een stuk komkommer en kokoswater
Diner: boekweit noodles met gewokte kipfilet en groenten
Tussendoor: een stuk vrij van geraffineerde suikers frozen cheesecake
Zondag
Ontbijt: een roggebrood met biologische auberginesalade, avocado en hennepzaden
Tussendoor: een smoothie van een halve banaan, halve sinaasappel, wat frambozen, aardbeien en een eetlepel kokosrasp
Lunch: tonijn salade met Roseval aardappeltjes, rode ui, kappertjes, cherrytomaatjes, bleekselderij, kalamata olijven, basilicum, citroensap, olijfolie en peper
Diner: een zalmburger en frieten (cheat meal)
Hopelijk hebben jullie door dit artikel wat inspiratie op kunnen doen wat betreft gezond eten. Farah bewijst maar weer dat gezond eten niet perse saai hoeft te zijn. Op haar Instagram account @Faarb plaats ze dagelijks foto’s van hetgeen wat ze eet. Ze hoopt op deze manier anderen en zichzelf gemotiveerd te kunnen houden naar een gezonde leefstijl. Ik zou zeggen neem vooral een kijkje!
Zouden jullie vaker zulke (gezonde) eetdagboeken op Womanistical.nl voorbij willen zien komen?