2x recepten: gevulde kipfilet met kruidenkaas & cupcakes |

 photo recept-cupcakes-topping-mascarapone-kloppudding-3_zpsb1a1c433.png

Laatst kreeg ik een mailtje binnen van Fadoua met een aantal heerlijk uitziende foto’s en de bijbehorende recepten. Fadoua maakt verse feestmaaltijden op bestelling voor bijvoorbeeld bruiloften, babyfeestjes en andere gelegenheden. Dit keer deelt ze met ons het recept voor gevulde kipfilet met champignons en kruidenkaas én cupcakes met een mascarpone-topping!

 photo recept-gevulde-kipfilet-kruidenroomkaas-champignon-ui_zpsf23d4fdd.png

Gevulde kipfilet met champignons, gebakken ui en gekruide roomkaas

Ingrediënten gevulde kipfilet

  • 1 kipfilet
  • champignons, in plakjes
  • 1 á 2 uien, fijngesneden
  • 1 bakje kruidenkaas
  • paprikapoeder
  • knoflookpoeder
  • gemberpoeder
  • zout
  • zwarte peper
  • klein bosje peterselie, fijngesneden
  • citroenschil, geraspt
  • roomboter voor het bakken

Ingrediënten salade

  • rucola
  • jonge bladsla
  • veldsla
  • halve komkommer
  • 3 eieren
  • yoghurtdressing (AH merk)
  • zwarte peper
  • azijn

Bereidingswijze gevulde kipfilet

De kipfilet heb ik eerst door de helft gesneden. Je hebt dan twee dikke stukken. Beide stukken heb ik weer door twee gesneden. Je hebt dan vier stukken. Pak een grote stuk plasticfolie en bedek de kip (vier stukken naast elkaar) zowel aan de boven- als onderkant met plasticfolie. Plet ze vervolgens met een stevige pan of deegroller tot ze mooi en goed plat zijn. Kruid ze dan aan beide kanten met een beetje paprikapoeder, zout, peper en knoflookpoeder.

 photo recept-gevulde-kipfilet-kruidenroomkaas-champignon-ui-kiprollade_zpsa055181c.png

Vervolgens maak je de vulling. Verhit wat olie in een pan en bak de champignon, ui en peterselie voor enkele minuten. Breng op smaak met zout, paprikapoeder, peper en wat gemberpoeder. Bak het tot de champignons gaar zijn en laat het afkoelen. Voeg dan de kruidenkaas erbij en meng alles goed door elkaar.

Dan is het tijd om de kip te vullen. Zet helemaal onder (de dunne kant) en in t midden de vulling. Rol dit voorzichtig op en bind het met een touw (of snijd bakpapier in dunne sliertjes) zodat de kiprol niet losschiet tijdens het bakken. De overgebleven vulling kun je in de koeling bewaren. Eenmaal de kip gevuld, rasp je er nog wat citroenschil overheen. Zowel aan de onder- als bovenkant. Laat dit intrekken voor een half uurtje in de koelkast. Bak de kiprollades vervolgens in een pan met wat roomboter aan beide kanten goudkleurig. Verwijder de touw/bakpapier en zet de kip voor ongeveer een kwartiertje in de oven op 175 graden.

Bereidingswijze salade

Snijd de komkommer in plakjes. Doe de rucola, bladsla, veldsla en komkommer in een grote kom of bord. Voeg de vulling van de kip en de yoghurtdressing toe aan de kom. Breng op smaak met peper, azijn en citroenschil. Serveer er nog wat gehalveerde eieren erbij en natuurlijk de gevulde kipfilet, die je eerst in plakjes hebt gesneden.

Een lang verhaal maar het is heel makkelijk en overheerlijk. De kip is romig van smaak, lekker zacht en maakt de salade helemaal af!

 photo recept-cupcakes-topping-mascarapone-kloppudding_zps24ae6b53.png

 photo recept-cupcakes-topping-mascarapone-kloppudding2_zps166800b5.png

Cupcakes met een mascarpone-topping

Ingrediënten cupcake beslag

  • 200 gr cakemeel (AH merk)
  • 175 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 gr boter
  • 4 eieren
  • citroenschil (geraspt)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout

Ingrediënten topping

  • 1 bakje mascarpone
  • 1 slagroom (100 ml)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • kloppudding (smaak naar keuze, zelf vind ik banaan en vanille het lekkerst)

Bereidingswijze

Doe de boter, suiker en vanillesuiker in een kom en mix dit tot een massa. Voeg daarna één voor één de toe en meng dit goed. Doe dan wat citroenschil en een theelepel vanille extract erbij. Voeg de cakemeel, zout, en bakpoeder tegelijk erbij en mix dit voor 2 á 3 minuten. Giet het beslag in muffinpapiertjes (die je eerst in een muffinbakvorm hebt gedaan) en bak het in een voorverwarmde oven van 175 graden tot ze gaar en goudbruin zijn. Voor ongeveer een half uur.

Maak ondertussen de topping van de cupcakes. Klop met de mixer of garde op de slagroom stijf. Voeg de mascarpone en wat vanillesuiker toe en meng dit even goed door elkaar. Als laatste voeg je de kloppudding erbij en mix nogmaals. Nu kun je de topping op de cupcakes spuiten of smeren.

Ben je benieuwd naar nog meer lekkere recepten van Fadoua of wil je een verse feestmaaltijd bij haar bestellen? Neem dan een kijkje op haar Facebook-pagina!

Share Share Share





15 reacties


    ( 24 november 2013 @ 8:24 )

    Het ziet er echt heerlijk uit, zowel de kip als de cupcakes!



    ( 24 november 2013 @ 8:52 )

    De cupcakes met de mascarpone toping zou ik nog wel eens willen proberen! Normaal hou ik nooit van zo toppings maar misschien op deze manier wel



    ( 24 november 2013 @ 11:55 )

    De cakejes zien er mooi uit!



    ( 24 november 2013 @ 12:23 )

    die cupcakes zien er goed uit!



    ( 24 november 2013 @ 13:01 )

    Ah man, mascapone topping zijn zo
    lekker fout heerlijk! Xx



    ( 24 november 2013 @ 13:07 )

    Die cupcakes zien er echt yummy uit!



    ( 24 november 2013 @ 13:23 )

    Ziet er beide erg lekker uit. De kip ga ik zeker een keer proberen.



    ( 24 november 2013 @ 15:22 )

    De salade klinkt erg goed met die verschillende soorten blad erin! En wauw die cupcakes zien er schattig uit!



    ( 24 november 2013 @ 20:34 )

    Allebei de recepten zien er heerlijk uit!



    ( 24 november 2013 @ 21:03 )

    Olala dat ziet er smullend uit!



    ( 24 november 2013 @ 21:41 )

    Mmmm vooral die cupcakes zien er echt heeeel lekker uit <3



    ( 24 november 2013 @ 14:05 )

    Wow wat ziet dat er heerlijk uit! Vooral die salade, jammie.



    ( 24 november 2013 @ 21:06 )

    Oeh! Dat ziet er allemaal heerlijk uit! Vooral die gevulde kipfilet! Ik ga zeker even op haar fb pagina kijken :D



    ( 24 november 2013 @ 8:55 )

    Die cupcakes zien er heeeeeeerlijk uit!


    Dalia

    ( 24 november 2013 @ 22:01 )

    Allebei de recepten zien er jammie uit!!
    Maar hoeveel kloppudding gebruik je? Is het van het merk seroma?
    Thanks


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲