Arretjescake |
10 februari 2016 | CULINAIR, TAART, GEBAK & DESSERT

arretjescake recept

Een heerlijk Hollandse no-bake recept van gastblogger Ikram: Arretjescake. Oftewel: chocoladecake met biscuit die je niet hoeft te bakken. Super eenvoudig te maken en leuk om samen met de kinderen te doen.

Ingrediënten:

  • 200 gram suiker (kan ook minder)
  • 200 gram boter/margarine
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • amandel essence (niet te veel, anders kan het overheersen en bitter worden!)
  • 2 eetlepels Nescafé (Gold)
  • 300 gram biscuit
  • gehakte amandel (optioneel)

Bereiding:

Smelt de boter in een pannetje en laat deze afkoelen. Verkruimel de biscuit, dit hoef je niet al te fijn te doen. Er mogen gerust grote stukken tussen zitten. Klop in een kom de eieren samen met de suiker zeer luchtig. Doe de boter erbij, en terwijl je klopt voeg je de nescafe en cacaopoeder toe. Daarna doe je pas de biscuit erbij. Roer het geheel met behulp van een houten lepel goed door elkaar. Neem een cakevorm die bekleed is met plasticfolie of bakpapier en schep de massa erin. Dek het af en druk het nog even goed aan. Zet de cake in de koelkast voor een paar uurtjes of een hele nacht. Snijd de cake in plakken en smullen maar!

Tip: Je kan het beslag ook gewoon in plasticfolie wikkelen en vormen naar wens.

Share Share Share





7 reacties

Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲