Basbousa met Nestlé |
13 januari 2016 | CULINAIR, TAART, GEBAK & DESSERT

besbousa met nestle

Vandaag heeft gastblogger Ikrame weer een heerlijk recept voor ons: Basbousa met Nestlé. Basbousa is een Egyptische griesmeelcake, overgoten met een zoete suikersiroop. Deze cake is ook in het Midden-Oosten zeer geliefd en is daar bekend onder verschillende namen.

Ingrediënten:

  • 200 gram gesmolten boter
  • 400 gr Nestle gecondenseerde melk
  • 320 gram griesmeel
  • 100 gram amandel, geschild en fijngemalen
  • 1 1/2 tlp bakpoeder
  • 250 ml water
  • amandel essence

Voor de siroop:

  • 400 gram suiker
  • 385 ml water
  • sap van een halve citroen
  • 1 á 2 lepels bloemwater (mazhar)

Hoe ga je te werk?

Meng in een kom de ingrediënten voor de besbousa door elkaar en schep het in een ingevet bakblik. Bak het beslag in 15 á 20 minuten gaar. De siroop kun je in een pannetje op laag vuur gedurende 10 minuutjes laten koken. Laat het afkoelen voordat je het over de warme besbousa schenkt. Garneer eventueel met nootjes. Snijd de besbousa in ruiten of vierkantjes.

Share Share Share





7 reacties


    ( 13 januari 2016 @ 6:53 )

    Het ziet er heerlijk uit!



    ( 13 januari 2016 @ 19:42 )

    dat ziet er erg lekker uit!



    ( 13 januari 2016 @ 21:44 )

    Griesmeelcake is heel lekker <3



    ( 13 januari 2016 @ 12:04 )

    Nog nooit van gehoord. Maar ’t ziet er lekker uit!



    ( 13 januari 2016 @ 11:13 )

    Nostalgie! Mijn vader maakte dit vroeger voor ons! Maar dan een iets andere variant. Deze ziet er ook heerlijk uit!


    Farhana

    ( 13 januari 2016 @ 12:35 )

    White sugar?? Heet jij Ikram? Ik weet wel dat ik White Sugare van Kouzina fusion ken. Heerlijk recepten en prachtige foto’s waaronder andere deze.

    Bo

    ( 13 januari 2016 @ 14:12 )

    Dit is inderdaad Ikram :)


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲