Broodjes met kip-roomkaasvulling |
21 februari 2017 | BROOD & DEEGWAREN, CULINAIR

Broodjes met kip-roomkaasvulling

Vandaag heeft gastblogger Ikrame weer een nieuw recept voor jullie. Dit keer laat ze zien hoe je zelf broodjes met kip-roomkaasvulling kunt maken. Dit deegrecept is overigens geschikt voor alle soorten broodjes, je kunt ze dus ook met wat anders vullen.

Benodigdheden vulling:

  • 1 hele kipfilet, in stukjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 ui, in blokjes
  • 5 stuks Kiri (of roomkaas/LVQR)
  • 3 teentjes knoflook, fijngeperst
  • Paprikapoeder
  • Gemberpoeder
  • Kerriepoeder
  • 1 bouillonblokje
  • Peper

Benodigdheden deeg:

  • 500 gram bloem
  • 150 gram yoghurt
  • 6 etl olie
  • 1 etl instant gist
  • 2 thl suiker
  • 1 thl zout
  • 1 thl bakpoeder
  • 125 ml melk (kan ook ietsjes meer of minder zijn)

Bereiding:
Kneed van de bovenstaande ingrediënten een fijne deegbal en laat het rijzen tot het verdubbeld. Maak in de tussentijd de vulling klaar. Snijd de kipfilet in zeer kleine stukjes. Pers de look. Snijd de ui en paprika’s in kleine blokjes.

Broodjes met kip-roomkaas-vulling
Verwarm wat olie in een pan en bak de look lichtjes aan. Voeg de kip toe en bak deze mee tot het niet meer roze is. Voeg de ui en paprika toe. Breng het geheel op smaak met de kruiden en het bouillonblokje. Laat het verder bakken voor enkele minuten. Voeg als laatste de Kiri toe. Zorg er voor dat het goed verwerkt is in je kipmengsel.

Verdeel je deeg in gelijke balletjes (ongeveer 12 stuks). Maak elk balletje wat platter met je hand. Leg wat van de vulling erop en rol het op. Maak de naad van beneden zeer goed vast zodat het niet losgaat tijdens het rijzen. Laat de broodjes rijzen en besmeer ze met een mix van ei en wat melk. Bak ze goudbruin in de oven op 200° graden.

Share Share Share





2 reacties

Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲