Hollandse Boterkoek |
19 maart 2016 | CULINAIR, KOEKTROMMEL

boterkoek

Vandaag heeft gastblogger Ikrame weer een nieuw recept voor jullie. Dit keer laat ze zien hoe je helemaal zelf Hollandse boterkoek kunt maken.

Benodigdheden:

  • 160 gr zachte roomboter
  • 160 gr suiker
  • 200 gr meel
  • paar druppels amandel essence (optioneel)
  • 1 kleine ei (bewaar een beetje om de koek ermee te bestrijken)
  • 1 tl bakpoeder

Bereiding:

Mix de suiker samen met de boter en ei met behulp van een garde. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer nog goed door met een houten lepel. Doe je koekdeeg in een ronde ovenschaal, (22 cm) en druk platjes met je hand. Laat het ongeveer 10 minuten staan en bestrijk het daarna met een mixje van ei en wat melk.

boterkoek2

Maak ruitjes met een mes en bak goudbruin in een voorverwarmde oven voor 25 tot 30 min op 160 graden. Wel bijhouden, dit kan altijd nog verschillen per oven. Je deeg kan na een paar minuten gaan gisten zeg maar, met behulp van een vork of hand duw je het terug.

Share Share Share





3 reacties

Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲