No-bake Oreo chocoladetaart met aardbeien |

no-bake-oreo-gebak-chocolade-geen-oven-bakken

Vandaag heeft gastblogger Nima weer een bijzonder recept voor ons. Deze no-bake Oreo chocoladetaart met aardbeien is heerlijk en als je het recept helemaal volgt, kan het vrijwel niet mis gaan. Je zult niet eens een oven nodig hebben. Dit Oreo gebak heb je zo gefixt en na enkele uren in de koelkast is hij ready-to-go! De taart is machtig, dus een klein stukje is al meer dan voldoende. Dit recept heeft Nima van de culinaire website Tastemade.

no-bake-recept-oreo-chocolate-tart-

Benodigdheden:

  • 330 gram Oreo koekjes
  • 110 gram boter
  • 200 gram melkchocolade 
  • 100 gram pure chocolade 
  • 200 ml verse slagroom
  • 250 gram aardbeien
  • amandelschaafsel (optioneel)
  • bakblik met losse bodem (o.a. te koop bij de Blokker)

 

Hoe ga je te werk?

Maak de oreokoekjes fijn door een hakmolen te gebruiken. Doe het in een diep bakje. Smelt de boter en meng dit goed samen met de fijngemalen Oreo koekjes. Verwarm de slagroom (niet koken!) en zodra je ziet dat het gaat borrelen haal je de pan van het vuur.

Doe de chocolade stukjes in een diepe bak, schenk daar de slagroom bij en laat het even staan voor ongeveer een minuutje. Dit is dan je ganache. Roer dit goed samen tot er geen klontjes meer zijn. Doe het mengsel van de Oreo’s in de bakvorm (hoeft NIET ingevet te worden) en druk het met een lepel goed aan. Maak er een diepte in zodat je er later de ganache bij kunt schenken.

recept-no-bake-oreo-chocolade-gebak-chocoladetaart-aardbeien

Giet de ganache nu in de bakvorm. Ontkroon de aardbeien, was ze en druk de aardbeien één voor één lichtjes in de ganache. Laat de chocoladetaart voor minimaal 2 á 4 uur opstijven in de koelkast. De ganache wordt niet heel hard, maar het moet ook weer niet te vloeibaar zijn.

Het gebak kan je er super makkelijk uithalen, aangezien de bakvorm een losse bodem heeft. Versier de Oreo chocoladetaart naar wens, ik had zelf amandelschaafsel gebruikt.

Enjoy!

Share Share Share





21 reacties


    ( 11 mei 2015 @ 7:10 )

    Ah dit ziet er onwijs lekker uit!
    Liefs, Iris



    ( 11 mei 2015 @ 7:34 )

    Het ziet er heerlijk uit ;-)
    Love die cookies.



    ( 11 mei 2015 @ 7:38 )

    Waaaauw wat een feestje, echt superleuk en lekker!



    ( 11 mei 2015 @ 9:48 )

    Hmm, lekker!



    ( 11 mei 2015 @ 9:48 )

    Oef, lijkt me wel héél erg machtig, maar voor een inimini stukje wel héél lekker :-D



    ( 11 mei 2015 @ 11:44 )

    WOW die ziet er echt heel lekker uit, ik wil hem ook maken! :O



    ( 11 mei 2015 @ 13:49 )

    Oh wow…Ik ben een ‘die hard’Oreo fan. Dit lijkt mij heerlijk en nog no bake ook!



    ( 11 mei 2015 @ 14:24 )

    Dat ziet er heerlijk uit



    ( 11 mei 2015 @ 15:38 )

    O my, wat doe je me aaaaan?



    ( 11 mei 2015 @ 11:05 )

    Dat lijkt me super leuk!



    ( 11 mei 2015 @ 14:04 )

    *kwijl* Heaven on a plate!



    ( 11 mei 2015 @ 21:13 )

    Jammie! Dat ga ik ook proberen! X



    ( 11 mei 2015 @ 0:03 )

    Ziet er heerlijk uitt!!



    ( 11 mei 2015 @ 13:01 )

    Wauw, ziet er superlekker uit!



    ( 11 mei 2015 @ 10:48 )

    Och dit ziet er echt super lekker uit!



    ( 11 mei 2015 @ 23:54 )

    Ik heb deze taart al twee keer gemaakt, maar op de een of ander manier lukt het me niet om de slagroom stevig te maken.. de vorige keer was het meer ijs dan taart :3


    Alice

    ( 11 mei 2015 @ 13:15 )

    Heb hem net gemaakt. Ben benieuwd hoe hij straks uit de koelkast komt. Ben alleen vergeten om een diepte id bodem te maken. Zou dit kwaad kunnen?



    ( 11 mei 2015 @ 14:11 )

    goeie middag mijn oma en ik willen het super graag maken alleen we hebben geen hakmolen, mijn vraag is kan het ook met een mixer, zo ja mislukt de taart dan niet?


    Miranda Kemper-Nobel

    ( 11 mei 2015 @ 21:31 )

    Ik hou niet zo van de oreo koekjes en vraag mij af of het ook met bastogne koek kan, het ziet er fantastisch uit. Aankomend weekend vier ik mijn verjaardag en wil dan deze mooie taart 🎂 uitdelen, lijkt mij geweldig


    Roos van der veen

    ( 11 mei 2015 @ 9:00 )

    Ik heb deze taart nu al 3keren gemaakt en vandaag weer, maar ze lukken prima. Ze komen altijd mooi uit de koelkast. (14jaar)



    ( 11 mei 2015 @ 18:48 )

    oh klinkt al iets voor mij als chocoladeverslaafde. Wat jammer dat ik momenteel aan de lijn ben. Of zou een kleine zonde mogen,


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲