Ramadan inspiratie – wat staat er bij jou op de Iftar tafel? #2 |
18 juli 2014 | CULINAIR, HOOFDGERECHTEN

 photo wat-eten-we-vandaag-ramadan-editie-iftar-tafel-inspiratie-2014-_zps82408318.png

Laatst plaatste ik een artikel met inspiratie voor het avondeten in de Ramadan. Het werd zó goed bekeken dat ik heb besloten om er nog een artikel over te wijden. Vinden jullie vast niet erg ;-) Om jullie een idee te geven wat moslims na zo´n dag vasten allemaal nuttigen heb ik weer een aantal vrouwen gevraagd of ze foto’s van hun Iftar tafel met ons wilde delen. En dat deden ze!

 photo ramadan-inspiratie-wat-staat-er-op-jullie-iftar-tafel-doritos-kip-gefrituurd-_zps3da7d900.png

Zakia

Zakia maakte deze Doritos-kipnuggets die ze met een beetje chilisaus serveerde. Apart, maar geniaal! Om zelf deze kip in Doritos-jasje te maken dien je eerst de kipfilet (in reepjes) 2 uur in wat karnemelk te laten marineren. Dat voorkomt dat de kip droog wordt in de oven. Daarna giet je de karnemelk eruit en bestrooi je de kip met kipkruiden.

Haal de stukjes kip vervolgens door de bloem, daarna door het ei en als laatste door de Doritos kruimels. Zakia gebruikte hiervoor de oranje zak ”Nacho Cheese”. Stop de kipnuggets in de oven en laat ze gaar en goudbruin worden. Volgens Zakia waren ze heerlijk mals!

 

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wat-dekt-tafel-vandaag-recepten-marokkaans_zps8c45dcb0.png

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wat-dekt-tafel-vandaag-marokkaanse-bestilla-turkse-pide-_zps1467e648.png

Roumaysae

Op deze prachtig gedekte tafel liggen de volgende gerechten: mini hamburgers met een olijfje erop, tonijn hapjes van bladerdeeg, Marokkaanse mini-visbestillas die gegarneerd zijn met gamba’s en citroen, Turkse pide/gehaktbroodjes en kip-briwat die gegarneerd zijn met poedersuiker en kaneel. Daarnaast serveerde ze ook kiploempia’s, Marokkaanse beghrir en harira, maar die staan niet op de foto.

 

 photo ramadan-inspiratie-wat-staat-er-op-jullie-iftar-tafel-bastogne-toetje-gerecht_zpsb7faa890.png

Naima

“Mannetje lief zag mij kijken naar een Bastogne-toetje met aardbeien op een Facebook-pagina en had toen besloten om deze als surprise voor mij klaar te maken! Wat een onwijs lief gebaar, ziet er heerlijk uit!

 

 photo ramadan-inspiratie-wat-staat-er-op-jullie-iftar-tafel-wokken-groenten_zpsf6ea1a14.png

Hanane

“Hier had ik al dagen zin in…rijst met ajam, courgette en broccoli!” De smaakmakers die Hanane voor dit gerecht heeft gebruik zijn kipkruiden, cayennepeper, gember, nasikruiden, boemboe, Sweet and Sour woksaus en ketjap manis.

 

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wat-dekt-tafel-vandaag-bladerdeeg-hapjes-_zpsc3a5d33d.png

Soumia

Dit was het voor ons vandaag; gevulde bladerdeeg hapjes met La Vache qui rit smeerkaas, Boursin, cheddar kaas, aubergine, een frisse salade, frietjes en gegrilde biefstuk/kipfilet.

 

 photo ramadan-inspiratie-wat-staat-er-op-jullie-iftar-tafel-kubbeh-fijne-bulgur_zpsc6a963ed.png

Nada

Dit is Kibbeh, een populair gerecht in het Midden-Oosten, dat gemaakt is van fijne bulgur en gevuld is met gehakt en uien. Je kan het in yoghurt koken of in een pan met olie frituren. Nada heeft ze op beide manieren gemaakt (de bovenstaande foto is van gebakken Kibbeh). Benieuwd hoe je het maakt? Check dan dit filmpje.

 

 photo ramadan-inspiratie-wat-staat-er-op-jullie-iftar-tafel_zps356db286.png

Otje Cadabra

Nadat ik bovenstaande foto zag stuurde ik degene een bericht met de vraag of ik deze afbeelding mocht gebruiken voor dit Ramadan artikel. Het bleek dit keer geen vrouw, maar een Marokkaanse man te zijn die graag onder de naam ”Otje Cadabra” vermeld wilde worden. Hij maakte het volgende als Iftar maaltijd; aangebakken krieltjes met zongedroogde tomaten, rode uien, broccoli, gorgonzola, room en Parmezaanse kaas in de oven. Als dessert maakte Otje vijgen/dadels brownies met pure chocolade en karamel.

 

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wat-dekt-tafel-vandaag-tapas_zps3f68b16c.png

Ahlam

Ahlam hield een tapas Iftar met veel verschillende lekkere hapjes op tafel. Hartstikke gezellig!

 

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wok-garnalen-vis-tjauw-mein_zps5ad7f0b0.png

Dina

Dina vroeg zich jaren af wat de smaakmaker is die ze gebruiken voor Tjauw min. Ze at het regelmatig buiten, maar nu hoeft ze het volgens haar nooit meer te bestellen. De smaakmaker bleek Japanse teriyaki saus te zijn! Verder gebruikte ze voor dit gerecht een zak Japanse roerbakgroente, garnalen, surimi, knoflook, peper en gember. Over het algemeen bevat kant-en-klare Teriyaki saus een kleine hoeveelheid Japanse rijstwijn (mirin), maar als je deze saus zelf maakt is het helemaal halal-proof…

 

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wat-dekt-tafel-vandaag-gezond-eten_zps0e79eec1.png

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wat-dekt-tafel-vandaag-aardappelen-zalm-groente_zps6e730fc1.png

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wat-dekt-tafel-vandaag-gezonde-recepten_zps9b49031e.png

Drifa

“’Ik probeer deze Ramadan zoveel mogelijk weg te blijven bij deegwaren en zoetigheid. Ik ben vooral van de gegrilde, gekookte groente en kip/vis, en een lekkere salade. Gezegende Ramadan allemaal en keep up the good work!”

 

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wat-dekt-tafel-vandaag-zelfgemaakte-sushi_zps9b070fd8.png

Hayat

Hayat maakte voor de eerste keer deze heerlijk uitziende sushi! Om zelf sushi te maken heb je alleen sushirijst, een bamboematje, Japanse mayonaise, noribladen en wat vulling (wat jij lekker vindt; zalm, tonijnsalade, avocado, surimi, komkommer, omelet) nodig. Bereid de rijst zoals op de verpakking staat en snijd alle ingrediënten voor je vulling in reepjes. Bekleed een bamboematje met vershoudfolie en bekleed dan de norivellen met rijst en leg de vulling over het midden van de rijst. Beetje mayonaise erbij en dan dicht rollen. Smullen maar!

 

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wat-dekt-tafel-vandaag-bastogne-toetje-bladerdeeg-_zpsc85d0944.png

Latifa

Deze onwijs leuk uitziende bladerdeeg gebakjes zijn gevuld met opgeklopte slagroom, mascarpone, honing en een klein beetje vanillesuiker. Daarbovenop heeft Latifa ze gedecoreerd met verse aardbeien. Ze serveerde de gebakjes met tiramisu met speculaas, een andere lekkere variant op het populaire Italiaanse nagerecht!

 

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wat-dekt-tafel-vandaag-aubergine-schotel_zps6e181e87.png

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wat-dekt-tafel-vandaag-aubergine-gehakt_zps2fef6349.png

Fatima

Fatima maakte voor het avondeten deze aubergines die gevuld zijn met gehakt en gegratineerd zijn met kaas. Voor dit gerecht heb je de volgende ingrediënten nodig:

Benodigdheden:

  • 8 aubergines
  • 2 uien
  • 2 tomaten
  • 1 bosje peterselie
  • 2 groene pepers (te koop bij toko)
  • 1 rode punt paprika
  • 400 gram gehakt
  • 2 el tomatenpuree

Kruiden:

  • 1 tl harissapoeder
  • beetje gember
  • beetje paprika poeder
  • beetje zwarte peper
  • klein beetje nootmuskaat en kaneel
  • zout

Ingrediënten van de saus:

  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml water

 

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wat-dekt-tafel-vandaag-kapsalon_zpsdc1bfe42.png

Sarah

Zin in fastfood? Maak dan kapsalon! Het is een gerecht dat bestaat uit een mengsel van friet, shoarma, salade en gesmolten kaas. Kapsalon kun je i.p.v. shoarma ook klaarmaken met kip, kebab, döner, gyros of falafel.

 

 photo ramadan-inspiratie-wat-staat-er-op-jullie-iftar-tafel-gezond-avondeten-healthy-quiche_zps61fc87c7.png

Loubna

Louba gaat voor healthy all the way! Ze maakte deze gezonde, koolhydraatarme quiche met amandelmeel, hennepzaad, geitenkaas, rode ui en spinazie.

 

 photo ramadan-inspiratie-wat-staat-er-op-jullie-iftar-tafel-raffaelo-taart-kokos-slagroom_zpscc9b9cb2.png

Chaima

De Rafaello taarten vliegen me om de oren! Ik zie ze echt heel vaak voorbij komen deze Ramadan. Chaima maakte ook een Rafaello taart en gebruikte daarvoor de biscuitmix van het merk Funcakes. Je hoeft alleen nog maar eieren en water toe te voegen. Super makkelijk, komt altijd hoog uit en is erg lekker!

Voor de vulling van de taart heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 bakjes slagroom (400 ml)
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 zakjes klop-fix
  • 30 gram suiker
  • 1.5 doos Raffaelo’s

Plet 20 stuks Raffaelo’s met een vork in een kom. Giet in een andere kom de slagroom. Doe daarbij de suiker, vanillesuiker en klop-fix. Klop dit vervolgens tot de slagroom stijf is. Voeg 2/3 van de slagroom bij de geplette Raffaelo’s. Dit kun je gebruiken als de vulling. Gebruik de rest van de slagroom om de taart te bedekken. Verder kan je de taart nog decoreren met bijvoorbeeld aardbeitjes en chocolade. Deze taart zal het zeker goed doen op het Suikerfeest!

 

 photo ramadan-inspiratie-iftar-tafel-wat-dekt-tafel-vandaag-2014_zps82f96f3c.png

Ik wil ook al deze onwijs aardige vrouwen (en heer!) bedanken voor het delen van hun foto´s en recepten. Ziet er allemaal super uit! Over nog geen twee weken is het dan eindelijk zover…het Suikerfeest. Wil jij ons laten zien wat er op jouw Suikerfeest tafel stond? Mail dan een foto met wat tekst naar info@womanistical.nl of tag me via FacebookTwitter of Instagram en laat me weten wat je ervan vond!

Share Share Share





18 reacties


    ( 18 juli 2014 @ 6:16 )

    Het ziet er allemaal zo lekker uit!
    Ik doe zelf niet aan de Ramadan maar een deel van mijn familie wel. Ik ben Surinaamse van afkomst.
    Deze week had ik wat heerlijke lekkernijen in de supermarkt gekocht. Surinaamse mensen eten weer hele andere gerechten. Die overheerlijk zijn ;-)

    Ik wens je een prachtige dag Xoxo



    ( 18 juli 2014 @ 8:36 )

    Hmm wat een heerlijke gerechten weer zeg! Alles ziet er ook zo mooi uit, echt prachtig om te zien!



    ( 18 juli 2014 @ 9:31 )

    De foto’s zien er zo heerlijk uit! Ik vind dit echt leuke artikelen om te lezen :) Zo vernieuwend!


    Jessica

    ( 18 juli 2014 @ 13:53 )

    Leuk, weer een artikel met lekkere recepten/ideeen! :-)
    En ik zie ook waarschijnlijk een suikerfeest artikel. Super!
    Ik kan weer wat nieuwe gerechten uit proberen hihihi



    ( 18 juli 2014 @ 14:51 )

    Het ziet er allemaal zo heerlijk uit. Pagina koken en bakken is niet goed voor ons. ;p



    ( 18 juli 2014 @ 15:56 )

    Echt leuk om dit soort dingen voorbij te zien komen. Heerlijke plaatjes overigens ook haha. X



    ( 18 juli 2014 @ 18:51 )

    Yummyy heerlijk stuk voor stuk ♡



    ( 18 juli 2014 @ 19:45 )

    Wat leuk dat er ook eens een man in de keuken stond (waarschijnlijk gebeurt dit wel vaker). De Bastogne-toetjes zien er heerlijk uit en zo’n gevulde aubergine maken we ook wel eens. En grappig van de sushi, daar dacht ik niet meteen aan.



    ( 18 juli 2014 @ 10:53 )

    Hmmm, het ziet er echt allemaal overheerlijk uit! Ik ken het ook allemaal niet echt, dat maakt het nog interessanter.



    ( 18 juli 2014 @ 16:28 )

    Yeah ziet er lekker uit! Haha die toetjes enzo duiken ook maar overal op. Zo grappig. Heb alweer trek voor vanavond.



    ( 18 juli 2014 @ 18:25 )

    Wat een heerlijk artikel! Hier word ik echt blij van!! Ik zou wel eens het recept willen weten van Hanane. Ik denk dat ik op de manier zoals zij broccoli gebruikt in haar recept, ik broccoli nog eens ga waarderen. Ik ben nu alvast benieuwd naar alle culi foto ’s van het suikerfeest. Hopelijk krijg je heel veel inzendingen ;-)



    ( 18 juli 2014 @ 21:42 )

    Wat zien er heerlijk uit.



    ( 18 juli 2014 @ 11:52 )

    Ik doe zelf niet mee met de Ramadan maar dit ziet er allemaal zo lekker uit! xxxx



    ( 18 juli 2014 @ 16:11 )

    Ziet er heerlijk uit!



    ( 18 juli 2014 @ 18:14 )

    Die toetjes zijn populair deze ramadan hihi. Wij eten veel soep, salade en hapjes.



    ( 18 juli 2014 @ 15:12 )

    Wauw, dit ziet er allemaal héérlijk lekker uit!


    Hanan Elb

    ( 18 juli 2014 @ 15:04 )

    Mmm… Yummiee !



    ( 18 juli 2014 @ 15:44 )

    Waar haal je die biscuit,van het merk funcakes,en om de taart heen zit kleine stukjes chocolade?


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲