Recept: Verrukkelijke Amerikaanse Chocoladetaart |

 photo recept-overheelijke-amerikaanse-chocoladetaart-chocoladecake_zps6c5759d3.png

Ken je dat? Van die gerechten waarvan je denkt: “Wow, ik wil er gewoon helemaal induiken!!” Uiteraard niet letterlijk (kan natuurlijk wel, niemand houdt je tegen), maar dat was denk ik wel het eerste wat me te binnenschoot toen ik deze foto’s op Facebook voorbij zag komen. Deze overheerlijke Amerikaanse chocoladetaart is door Wasielah van trendy webshop nawara.nl gemaakt en ze is zo aardig geweest om het recept met ons te delen!

Deze Amerikaanse chocoladetaart is erg machtig. Omdat de taart zo machtig is, is een klein stukje al voldoende. Je kunt het beslag dan ook in een vierkante bakvorm schenken en er brownies van maken. De smaak neigt naar brownies, maar is het net niet. Wasielah vindt het persoonlijk nog lekkerder dan brownies en dat zegt wel wat! Het recept komt trouwens oorspronkelijk uit de Allerhande, het kooktijdschrift van Albert Heijn.

Benodigdheden

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 g donkere basterdsuiker
  • 300 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 200 g boter
  • 4 eieren
  • 125 ml ongeklopte slagroom
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1/2 theelepel zout
  • Amandelschijfjes (of hazelnoten, walnoten of pecannoten etc.)

Bereidingswijze

 photo recepten-chocolade-taart-chocolate-cake-amandelen_zps51ce5137.png

Taart bakken: Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de boter in een steelpan met dikke bodem. Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes. Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in. Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.

Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los. Meng er de basterdsuiker en zout door. Roer ook de chocoladeboter erdoor. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer. Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel. Voeg een theelepel vanille aroma toe aan het mengsel.

Bakvorm van 24 cm invetten met boter en bestrooien met bloem. Schep het chocoladebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart ongeveer 30 minuten (de bovenkant is dan stevig, maar van binnen blijft de taart een beetje vochtig). Laat de taart afkoelen.

Taart glazuren: Haal de koude taart uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan met dikke bodem. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten. Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit. Versier de taart met de amandelschijfjes (of noten) of andere versiersels. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.

 photo recept-smeuige-chocoladetaart-machtige-amerikaans-american-chocolate-cake_zps5422f901.png

En voila, daar is je Amerikaanse chocoladetaart! Overheerlijk, vol van smaak en machtig zoals een echte chocoladetaart hoort te zijn. Een taart waarvoor je iedere chocoladeliefhebber kunt wakker maken. Lekker met een bolletje vanille ijs, slagroom of een mok warme thee. Pure verwennerij…

Share Share Share





29 reacties


    ( 18 april 2013 @ 19:38 )

    WAUW die ziet er zoooo lekker uit!!

    Ik bookmark deze pagina om in m’n vrije tijd het receptje uit te proberen!
    Ook al weet ik dat ik niet zou mogen voor m’n lijn.. :(



    ( 18 april 2013 @ 20:27 )

    Ziet er heerlijk uit :D x



    ( 18 april 2013 @ 20:42 )

    Ziet er overheerlijk uit. ik ben uiteraard! een grote fan van chocoladecake/taart. alleen vind ik het irritant als het van binnen nog chuwy is. Wat soms de bedoeling is bij sommige taarten. Deze lijkt me nu zoo goed, dat ik het gewoon moet proberen!



    ( 18 april 2013 @ 20:42 )

    omg dat ziet er goed uit :D



    ( 18 april 2013 @ 21:38 )

    Hier wil ik wel induiken, mjammie!



    ( 18 april 2013 @ 21:44 )

    Dat ziet er echt super lekker uit!



    ( 18 april 2013 @ 22:11 )

    Ohhhh, lekker…!! :-)



    ( 18 april 2013 @ 22:54 )

    Wauw, dat ziet er wel errug lekker uit hoor!



    ( 18 april 2013 @ 23:52 )

    Oei, dit is niet goed voor mij! Wat ziet dat er heerlijk uit zeg



    ( 18 april 2013 @ 23:54 )

    oh god….sounds delicious !!!!



    ( 18 april 2013 @ 7:03 )

    Wat een geweldig recept! Even opslaan hihi!



    ( 18 april 2013 @ 8:25 )

    Omg, I love chocolate en dit recept moet ik proberen !



    ( 18 april 2013 @ 10:05 )

    Die ziet er lekker uit!



    ( 18 april 2013 @ 14:03 )

    Ziet er echt heerlijk uit!



    ( 18 april 2013 @ 15:36 )

    Oh my god, die ziet er zó lekker uit! Wauw!



    ( 18 april 2013 @ 17:24 )

    waaa, lijkt me echt heerlijk!



    ( 18 april 2013 @ 18:59 )

    Ziet er lekker uit! Die chocoladesaus maakt het helemaal af. Ik kan de chocolade bijna ruiken! ;)



    ( 18 april 2013 @ 20:18 )

    Ziet er zo lekker uit!



    ( 18 april 2013 @ 20:40 )

    Oohh dit ziet er heerlijk uit!



    ( 18 april 2013 @ 22:47 )

    OMG, taart en chocola is heaven, ziet er goddelijk uit!



    ( 18 april 2013 @ 0:50 )

    hmmm lijkt me heerlijk



    ( 18 april 2013 @ 22:06 )

    Oeh ik hou van chocoladetaart <3



    ( 18 april 2013 @ 23:22 )

    Dat ziet er echt heel lekker uit



    ( 18 april 2013 @ 21:37 )

    TbarkaAllah 3lik. Dat ziet er zoo lekker uit.



    ( 18 april 2013 @ 12:40 )

    Bedankt voor je reactie..Bij t zien van deze taart krijg ik honger…



    ( 18 april 2013 @ 18:42 )

    OH MY, wat ziet die er heerlijk uit! Look-a-like van de mud-pie die ik vorige week nog heb gemaakt (recept op m’n blog).



    ( 18 april 2013 @ 14:49 )

    Hij staat op dit moment in de oven!



    ( 18 april 2013 @ 12:56 )

    Hai,

    In de bereidingswijze staat dat je ook chocoladeboter hebt toegevoegd.
    Wat voor boter is dat?


    ( 18 april 2013 @ 12:59 )

    De chocoladeboter is zeg maar dat mengsel dat je hebt laten smelten. Dus de boter die je eerst hebt moeten smelten met de pure chocolade.


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲