Recept: Bladerdeeggebakjes met banketbakkersroom |
30 januari 2014 | CULINAIR, TAART, GEBAK & DESSERT

Image Hosted by PicturePush

Met bladerdeeg kun je eindeloos variëren, je kunt er écht alle kanten mee op. Nima van Cuisine La Nima laat ons zien hoe je op een heel makkelijke manier lekkere bladerdeeggebakjes met banketbakkersroom kunt maken. Uit één pak bladerdeeg haal je ongeveer 20 stuks. Voor een snelle manier heeft ze gebruik gemaakt van een kant-en-klaar mix voor banketbakkersroom, maar je kunt het natuurlijk ook helemaal zelf maken.

Benodigdheden:

  • 1 á 2 pakken bladerdeeg
  • 1 zakje Dr.Oetker Mix voor banketbakkersroom
  • 250 ml verse slagroom
  • 350 ml water
  • 1 ei

Hoe ga je te werk?

Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd elke bladerdeeg door het midden. Vouw elke stuk bladerdeeg dicht met je vingers. Gebruik geen vork, we willen namelijk geen gaten in het bladerdeeg hebben!
Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Smeer over elk plakje wat eigeel voor een mooi kleurtje.

Image Hosted by PicturePush

Schuif de bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius. Na ongeveer een kwartier zijn de plakjes bladerdeeg gaar en goudbruin. Laat ze goed afkoelen en pak dan een mesje. Snijd elk gebakje een beetje in, zodat de banketbakkersroom-vulling erin kan.

Image Hosted by PicturePush

Bereid intussen de banketbakkersroom volgens de aanwijzingen op het zakje. Dus met water en verse slagroom. Klop het mengsel eerst op de laagste stand en na circa twee minuten op de hoogste stand tot het de gewenste dikte heeft. Laat de banketbakkersroom voor 5 min opstijven in de koelkast.

Doe de vulling in een spuitzak of van die puntige snoepzakken. Het kan ook prima met een lepel, mocht je geen spuitzak tot je beschikking hebben. Spuit of lepel wat vulling in de bladerdeeg en ga zo door met elk gebakje. Zet deze bladerdeeghapjes in de koeling tot je ze gaat serveren.

Image Hosted by PicturePush

Bestrooi eventueel met poedersuiker voordat je ze serveert. Is lekker en een stuk mooier!

Image Hosted by PicturePush

Ingepakt, en klaar om mee te nemen!

Share Share Share





19 reacties


    ( 30 januari 2014 @ 9:36 )

    Ziet er heerlijk uit, dit receptje heb ik meteen even opgeslagen!
    Liefs



    ( 30 januari 2014 @ 9:38 )

    Ooohh dit lijkt me zo lekker! En we hebben bijna alles al in huis om het te maken!



    ( 30 januari 2014 @ 11:13 )

    Wat makkelijk en ze lijken me erg lekker. Die wil ik zeker eens proberen!



    ( 30 januari 2014 @ 12:11 )

    oeh yummy dat ziet er lekker uit.



    ( 30 januari 2014 @ 14:41 )

    Njammie, ziet er heerlijk uit!



    ( 30 januari 2014 @ 17:18 )

    Jammie, lekkerr! X


    Ibtissam

    ( 30 januari 2014 @ 19:03 )

    Waar kan je zulke dozen vinden?


    ( 30 januari 2014 @ 12:03 )

    Ik weet niet waar Nima ze precies vandaan heeft, maar je kunt ze o.a. bij de Sligro denk ik wel vinden en bij de Paardekooper.



    ( 30 januari 2014 @ 19:31 )

    Ze zien er heerlijk uit! <3



    ( 30 januari 2014 @ 22:14 )

    Oh lijkt me heel lekker! Ik ga dit is proberen x



    ( 30 januari 2014 @ 23:00 )

    ooh wat jammer dat ik nu oplet op wat ik eet! dit lijkt mij heerlijk!



    ( 30 januari 2014 @ 17:26 )

    Dit ziet er echt heerlijk uit!



    ( 30 januari 2014 @ 20:09 )

    Hmmmm, klinkt goed!



    ( 30 januari 2014 @ 21:50 )

    Ziet er lekker uit zeg!



    ( 30 januari 2014 @ 22:12 )

    Ooh jummie, dat ziet er superlekker uit!



    ( 30 januari 2014 @ 8:14 )

    hmmmmmmmm heerlijk



    ( 30 januari 2014 @ 13:23 )

    ik ga het gauw proberen te maken



    ( 30 januari 2014 @ 12:18 )

    alles sta klaar we gaan er is aan beginnen se, hoe het afloopt laat ik je strakjes zeker weten!!


    ( 30 januari 2014 @ 13:46 )

    GESLAAGD!!!!!! JAMMI met veel poedersuiker op!
    heb wel kant en klare banketbakkersroom gebruikt


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲