Recept: Boltaart van ijs en cakerollen |

 photo ijstaart-recept-boltaart-dessert-serveren-maken-cake-rol_zpsb65e43db.png

Het is eindelijk zomer!!! De laatste dagen heb ik er eigenlijk niet zoveel van gemerkt, maar laat dit gewoon een reden zijn voor een leuk zomers dessert. Gastblogger Nima heeft voor ons een heerlijk en uniek recept van een boltaartje van cakerollen en ijs. Ooit zag ze het recept in een kookprogramma voorbij komen en ze besloot om hem te maken. De ijstaart is ontzettend makkelijk te bereiden en je hebt echt niet veel ingrediënten nodig!

Benodigdheden:
  • 1 cakerol, smaak naar keuze
  • schepijs, smaak naar keuze
  • appelsap of vruchtensap
  • vershoudfolie
  • kleine of grote kom
  • keukenkwast

 photo ijstaart-recept-boltaart-cake-rol-maken-ingredienten_zps09ffa6c1.png

Bereidingswijze:

Bedek allereerst de kom met een laag vershoudfolie. Laat genoeg folie over de rand hangen om alles straks mee af te dekken. Snijd de cakerol in gelijkmatige stukken. Je kunt echt allerlei soorten cakerol gebruiken! Denk aan bijvoorbeeld een cakerol van chocolade, aardbei, citroen, pompoen en ga zo maar door.

 photo ijstaart-recept-boltaart-cakerol-ronde-kom_zps35afb560.png

Bedek dan de kom met de plakken cake. De ‘gaatjes’ kun je opvulllen met kleine stukjes van de cakerol. Haal de schepijs uit de vriezer en laat hem een beetje ontdooien. Niet te veel, want anders smelt het natuurlijk helemaal en dat is niet de bedoeling. Dompel een keukenkwast in wat appel- of vruchtensap en bestrijk daarmee de cake, zodat het een beetje vochtig wordt. Vul de binnenkant met het ijs naar keuze en druk het goed aan. Vergeet de wanden vooral niet en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een natte lepel of spatel.

 photo ijstaart-recept-boltaart-folie-diepvries-koelkast_zps2901edf4.png

Bedek de swiss roll taart met de resterende vershoudfolie. Leg eventueel een bord op de folie om de boel aan te drukken. Zet de kom in de diepvries en laat het ijs minstens 1 uur weer bevriezen. Het liefst nog langer. Net voor het opdienen hoor je de folie aan de bovenkant los te maken en de cakerol taart op een groot bord te storten. Snijd de taart in gelijkmatige stukken en serveer het met lekker zomers fruit. Ideaal dessert voor in de zomer!

 photo ijstaart-recept-boltaart-cakerol-aardbei-parapluutjes-maken_zpsbcf274f2.png

Ziet het er niet ontzettend leuk uit? Hartstikke leuk om voor je gasten, gezin of geliefde voor te schotelen. Maak deze dessert het liefst een dag van tevoren, dan is hij extra stevig. Tip: gebruik verschillende smaken en kleuren roomijs voor een verrassende combinatie!

Hopelijk heb je wat leuke inspiratie opgedaan met dit recept! Wat is jouw favoriete dessert tijdens warme zomerdagen?

Share Share Share





37 reacties


    ( 24 juni 2013 @ 7:46 )

    Lekker!



    ( 24 juni 2013 @ 8:56 )

    woah ziet er super lekker uit :D



    ( 24 juni 2013 @ 9:04 )

    Dat ziet er heerlijk uit! yammie.



    ( 24 juni 2013 @ 9:30 )

    Dit ziet er ZO lekker en vrolijk uit!!



    ( 24 juni 2013 @ 10:15 )

    Ziet er super leul uit en erg lekkerrr haha



    ( 24 juni 2013 @ 11:19 )

    Die ziet er héérlijk uit! en niet eens heel moeilijk.. dit ga ik eens maken als ik eters krijg :D



    ( 24 juni 2013 @ 11:25 )

    Wauwww gaaf!!!!!!! :)



    ( 24 juni 2013 @ 11:41 )

    Wauw dit ziet er echt ZOOOO lekker uit!



    ( 24 juni 2013 @ 11:42 )

    Yummy! Ziet er goed en smakelijk uit. En niet moeilijk te maken :)



    ( 24 juni 2013 @ 11:59 )

    Ziet er heerlijk uit!



    ( 24 juni 2013 @ 12:39 )

    wat mooi! dat ziet er heerlijk uit



    ( 24 juni 2013 @ 13:13 )

    Wow mooie simpele en snelle creatie! Alleen ik moet niet denken aan hoeveel suikers en vet erin zit :P


    ( 24 juni 2013 @ 17:06 )

    Kan geen kwaad toch voor een keer? ^^



    ( 24 juni 2013 @ 14:20 )

    Oeeh heerlijk! Ziet er heel leuk uit ook, en makkelijk!



    ( 24 juni 2013 @ 14:49 )

    Dit lijk me echt gooooddelijk maar o zo slecht haha!



    ( 24 juni 2013 @ 14:57 )

    Ziet er lekker uit!



    ( 24 juni 2013 @ 15:54 )

    Dat klinkt wel heel erg lekker, zeg! Mhhh ~ En het ziet er ook nog eens lekker uit!



    ( 24 juni 2013 @ 16:13 )

    Ahhh dat ziet er goed uit! Lekker mannnn!



    ( 24 juni 2013 @ 16:26 )

    Ziet er heel erg leuk en erg lekker uit!
    Lijkt een beetje op ons toetje van afgelopen kerst: een chocoladebom! Hetzelfde idee als dit, met krentenbrood ipv cake, en als vulling lagen ijs en vruchten enzo (als je ‘m opensnijdt zie je dan al die verschillende lagen, heel mooi!) en als laatste gesmolten chocolade over de bovenkant heen gegoten :)


    ( 24 juni 2013 @ 17:06 )

    Oehh die klinkt ook heel erg lekker!


    ( 24 juni 2013 @ 23:42 )

    Heb ‘m even opgezocht, dit is ’t recept: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/870110/chocobombe :)


    ( 24 juni 2013 @ 23:51 )

    Dank je wel meid! Ziet er heerlijk uit! Ik denk dat ik hem een keer ga proberen, alleen zal ik de cream sherry door een ander ingrediënt moeten vervangen :)



    ( 24 juni 2013 @ 20:54 )

    Wow, dat ziet er echt heel erg lekker uit! Super leuk gedaan met die parasolletjes en aardbeien :)



    ( 24 juni 2013 @ 23:28 )

    Ziet er heel lekker uit. Zeker met wat vers fruit erbij en dan zo’n parasol :p yum! Mn balkon en ik zijn er klaar voor, alleen het weer valt weer tegen :(



    ( 24 juni 2013 @ 10:11 )

    Oh gosh er was echt een bijtje kwijl toen ik deze heerlijke taart zag!!



    ( 24 juni 2013 @ 12:01 )

    Dat ziet er echt heerlijk uit :D



    ( 24 juni 2013 @ 17:43 )

    Suuuperleuk en ziet er verdomd lekker uit!



    ( 24 juni 2013 @ 22:06 )

    Mmmm looks delicious! <3



    ( 24 juni 2013 @ 16:30 )

    mmmm ziet er heelijk uit



    ( 24 juni 2013 @ 19:24 )

    OMG! It looks so delicious:)



    ( 24 juni 2013 @ 19:45 )

    Dit ziet er echt zo overheerlijk uit! Wou dat ik hem zo hier en nu kon op eten. :)



    ( 24 juni 2013 @ 12:35 )

    hmm.. ziet er lekker uit!



    ( 24 juni 2013 @ 16:09 )

    […] is de ijstaart! Recept: Boltaart van ijs en cakerollen | Register To Reply Aanrader? […]


    Anne

    ( 24 juni 2013 @ 16:25 )

    De cakerol al in huis, dat is het begin. Wie kan mij vertellen hoe ik dit recept kan printen.


    Mejjie

    ( 24 juni 2013 @ 14:21 )

    Kan je het ook een nacht in de vriezer laten staan?
    Dus als je het de dag ervoor wil maken?


    ( 24 juni 2013 @ 17:15 )

    Dat kan zeker!


    Faisal

    ( 24 juni 2013 @ 21:02 )

    ik ben een jongen XD maar toch het is echt fantastisch man superlekker


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲