Recept: Borek gevuld met roomkaas |
11 januari 2014 | CULINAIR, TAART, GEBAK & DESSERT

 photo borek-met-roomkaas-recept-turkse-deeg-gevuld_zpscfb08414.png

Börek is een typisch Turks gerecht dat gemaakt is van (filo)deeg en gevuld is met groenten, kaas en/of vlees. Nima van Cuisine La Nima komt met een zoete variant van de börek waarin ze roomkaas heeft verwerkt. Daarnaast gebruikt ze geen filodeeg, maar loempiavellen. Een stuk anders dus! Uit onderstaand recept krijg je minimaal 20 stuks böreks.

 photo borek-met-kaas-recept-ingredienten_zpsdd9c83fb.png

Benodigdheden: 

  • 1 pak loempiavellen (geen filodeeg!)
  • 280 ml (magere) yoghurt
  • 165 ml zonnebloemolie
  • 140 gram suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 2 pakken roomkaas op kamertemperatuur

 photo borek-met-roomkaas-recept-turkse-deeg-gevuld-_zps7af4909c.png

Zo ga je te werk: 

1. Laat eerst de loempiavellen ontdooien.

2. Klop drie eieren los in een kom en voeg vervolgens de suiker toe. Klop het goed door.

3. Voeg de yoghurt, olie en bakpoeder toe. Meng alles goed met elkaar. Je merkt vanzelf dat het beslag dikker wordt en het een beetje begint te schuimen.

4. Haal de loempiavellen voorzichtig los van elkaar en bedek ze met een doek zodat de vellen niet uitdrogen.

5. Pak één loempiavel en dompel die in het yoghurt-mengsel. Haal met je vingers het overtollige mengsel van het loempiavel.

 photo borek-met-roomkaas-recept-turkse-deeg-gevuld-rollen_zps2271c43a.png

6. Leg vervolgens het loempiavel op een werkvlak en schep een beetje roomkaas erop.

7. Rol het dicht in de vorm van een slakkenhuis. Rol het niet te strak op, gewoon losjes. (zie bovenstaande afbeelding)

8. Zet de böreks op een bakplaat dat bekleed is met bakplaat.

9. Bak ze in het midden van een voorverwarmde oven op 175 °C voor ongeveer 30 minuten. Bakken tot ze gaar en goudbruin zijn.

10. Zodra je ze uit de oven hebt gehaald kun je ze eventueel gelijk besmeren met wat honing. Strooi er eventueel nog wat amandelschaafsel erop.

 photo borek-met-roomkaas-recept-turkse-deeg-gevuld-maken_zpscd36f9f6.png

 photo borek-met-kaas-recept-turkse-deeg-gevuld-vulling_zpsf47b9073.png

Ze zijn goed gelukt als ze zacht van smaak zijn. I.p.v. roomkaas kun je trouwens ook andere kaassoorten gebruiken, zoals ricotta, mascarpone of fetakaas. Heerlijk voor bij de koffie!

Eet smakelijk!

Share Share Share





19 reacties


    ( 11 januari 2014 @ 7:12 )

    Lekker! Zoiets maak ik ook wel eens.


    Kim

    ( 11 januari 2014 @ 7:25 )

    Ziet er heerlijk uit! Deze ga ik een keer proberen te maken.



    ( 11 januari 2014 @ 8:50 )

    Dit heb ik nog nooit gegeten (of überhaupt van gehoord), maar het ziet er heerlijk uit, ook qua ingrediënten!



    ( 11 januari 2014 @ 9:27 )

    hmmm, ziet er heerlijk uit! Ik ga dit recept aan mijn vriend laten zien, die houdt van hapjes maken, zodat ik ze vervolgens allemaal op kan eten ;)


    Ilona

    ( 11 januari 2014 @ 9:59 )

    Deze ga ik zeker een keer maken!



    ( 11 januari 2014 @ 14:30 )

    ben best benieuwd hoe het smaakt :D



    ( 11 januari 2014 @ 14:49 )

    Ik heb dit een paar maanden terug gemaakt. Het is heerlijk! Maar je moet er echt net van houden.



    ( 11 januari 2014 @ 17:07 )

    Oohh wat een leuk recept! Ziet er heerlijk uit!



    ( 11 januari 2014 @ 17:35 )

    Oh lijkt me heerlijk!



    ( 11 januari 2014 @ 18:59 )

    Dat ziet er lekker uit!



    ( 11 januari 2014 @ 20:36 )

    Wat ziet dit er ook superleuk uit!



    ( 11 januari 2014 @ 4:11 )

    Jezus. Waarom bekijk ik dit nu? Om 4 uur? Geen idee. Stom idee. Ik wil dat nu maken. Oke. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar ook nooit gegeten of course. Het klinkt echt heerlijk!



    ( 11 januari 2014 @ 12:14 )

    Mijn moeder maakt altijd borek!



    ( 11 januari 2014 @ 14:04 )

    Dat ziet er echt heeerlijk uit!



    ( 11 januari 2014 @ 14:54 )

    Nog nooit hiervan gehoord, maar ze zien er heerlijk uit!



    ( 11 januari 2014 @ 15:30 )

    Had er zelf nog nooit van gehoord, maar ik moet zeggen dat het er heerlijk uitziet! Nog een recept om op te slaan dus :)



    ( 11 januari 2014 @ 20:18 )

    Dit ziet er echt suuuper lekker uit zeg…!



    ( 11 januari 2014 @ 10:04 )

    Oeh wauw wat lijkt mij dit lekker. Ik ga dit zeker een x maken.



    ( 11 januari 2014 @ 21:30 )

    Oooh. Dit wil ik. Nu! En wat mooi gedaan met al die stappen op de foto’s. Nu moet dit mij vast ook lukken ;-)


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲