Recept: Chocolade brownie gevuld met ganache |
31 augustus 2013 | CULINAIR, TAART, GEBAK & DESSERT

 photo chocolade-brownie-gevuld-met-ganache-recept-vloeibaar-vulling-gesmolten-lava-oven-bakken-maken_zps0602c80f.png

Chocolade brownies die rijkelijk gevuld zijn met ganache. Serieus, lekkerder dan dit kan toch gewoon niet? Heerlijk om klaar te maken voor visite, vrienden, familie of om mee te nemen naar een feestje. Of gewoon als comfort food, lekker voor jezelf! Gastblogger Ikrame laat zien hoe je deze heerlijkheid helemaal zelf kunt maken.

Ingrediënten brownie:

  • 200 gram boter
  • 6 eetlepels cacaopoeder
  • 100 gram bloem
  • 100 gram chocolade naar keuze, in kleine stukken
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 100 gram roomkaas, op kamertemperatuur
  • scheutje vanille essence
  • snuf zout

Ingrediënten ganache:

  • 50 gram chocolade naar keuze
  • 40 ml room

 photo chocolade-brownie-gevuld-met-ganache-recept-vloeibaar-vulling-gesmolten-lava-oven-bakken_zps55ee6d43.png

Bereidingswijze:

Smelt de boter au bain-marie en voeg de stukjes chocolade hieraan toe. Blijf roeren tot de chocolade helemaal gesmolten is. Haal de pan van het vuur en doe de cacoapoeder erbij. Voeg dan de suiker en vanillesuiker toe en mix dit met behulp van een handmixer. Voeg de eieren één voor één toe en mix alles goed door.

Doe nu de zachte roomkaas erbij en mix dit totdat je een mooi glad beslag krijgt. Voeg als laatst de gezeefde bloem en een snuf zout toe en mix dit nog voor een paar minuutjes door. Schenk het beslag in een kleine rechthoekige of vierkante bakvorm. Je kan het ook in een ronde bakvorm schenken als je geen van de twee andere bakvormen bezit. Bak de brownies niet langer dan 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden Celsius. Of gewoon tot ze gaar zijn!

Terwijl de brownies in de oven staan maak je de ganache klaar. Verwarm de room in een pannetje en voeg de chocolade toe. Blijf roeren tot deze helemaal gesmolten is. Doe vervolgens de ganache in een zakje en laat het staan tot gebruik. Zodra de brownies klaar zijn en een beetje zijn afgekoeld snijd je ze in ruitjes. Maak in elk ruit een hol met de uiteinde van bijvoorbeeld een houten lepel. Knip een heel klein gaatje in het zakje en vul elk hol met ganache.

 photo chocolade-brownie-gevuld-met-ganache-recept-vloeibaar-vulling-smelten-lava_zps0674e8bb.png

Laat de brownies dan goed afkoelen en rusten op een koele plek. Bestrooi eventueel de brownies met poedersuiker voordat je ze serveert. Dat geeft toch net wat extra’s! Ik had trouwens gelijk een foto gemaakt nadat ik ze had gevuld, vandaar dat de ganache er smeltend op de foto staat. Later op de dag was de ganache mooi stevig geworden van binnen. Oh en nog een tip: je kan ook 100 gram gehakte walnoten aan het beslag van de brownies toevoegen. Heerlijk!

Share Share Share





34 reacties


    ( 31 augustus 2013 @ 8:30 )

    Heerlijk!



    ( 31 augustus 2013 @ 8:50 )

    Lijkt mij heerlijk,



    ( 31 augustus 2013 @ 9:01 )

    Hmmmm wat ziet dit er onwijs lekker uit zeg! Dit recept vraagt er gewoon om om uitgeprobeerd te worden



    ( 31 augustus 2013 @ 9:04 )

    Oh dit ziet er heerlijk uit! Omnomnom! Dit recept MOET ik proberen!!



    ( 31 augustus 2013 @ 9:21 )

    Hmm, ondanks dat het half tien ’s ochtends is, heb ik nu zin om ze te maken!



    ( 31 augustus 2013 @ 9:59 )

    oeh delish!



    ( 31 augustus 2013 @ 10:53 )

    Oohmygaad, heerlijk!



    ( 31 augustus 2013 @ 11:05 )

    Dat ziet er heerlijk uit!! Yummm



    ( 31 augustus 2013 @ 11:19 )

    Dat klinkt overheerlijk zeg!!! :)



    ( 31 augustus 2013 @ 11:37 )

    Omg nom nom nom! Brownies zijn echt mijn favoriete chocolate snacks :D



    ( 31 augustus 2013 @ 13:12 )

    Ziet er heerlijk uit, en de foto’s zijn erg goed gelukt!



    ( 31 augustus 2013 @ 15:38 )

    Geweldig! Heerlijk hoe je de ganache eruit ziet vloeien. Helaas gisteren net de chocolade opgegeten =/. Goeie reden om nog wat chocolade in te slaan.



    ( 31 augustus 2013 @ 19:21 )

    Waw ziet er echt superlekker uit!



    ( 31 augustus 2013 @ 19:55 )

    Oh jummm, te lekker gewoon!



    ( 31 augustus 2013 @ 21:22 )

    Oooh wat heerlijk! Je hebt vast niks over?



    ( 31 augustus 2013 @ 21:29 )

    Ik krijg hier trek van!



    ( 31 augustus 2013 @ 0:17 )

    Ziet er heerlijk uit!!!!



    ( 31 augustus 2013 @ 1:02 )

    Oh yum, dat ziet er heerlijk uit zeg!



    ( 31 augustus 2013 @ 1:36 )

    Oh my god. That looks so damn delicious.. waarom is het nu zo laat.. I WANT!



    ( 31 augustus 2013 @ 8:55 )

    Oh mjamjam, dat ziet er heerlijk uit!



    ( 31 augustus 2013 @ 12:35 )

    Aaah, heeeerlijk! <3



    ( 31 augustus 2013 @ 12:48 )

    Superlekker!



    ( 31 augustus 2013 @ 14:02 )

    Oh zooo lekker en zo slecht, maar juist daarom weer lekker haha. Ik krijg honger, lekkere trek dus hihi



    ( 31 augustus 2013 @ 16:59 )

    Ziet er heerlijk uit.



    ( 31 augustus 2013 @ 13:30 )

    Waaaaaaauw! Wat ziet dat er heerlijk uit! Dat wil ik ook. En het liefste nu!:)



    ( 31 augustus 2013 @ 0:22 )

    Wauw dat ziet er verrukkelijk uit zeg! Dat móet ik een keer proberen. Ik heb je, volgens mij een beetje illegaal aangezien je denk ik meer dan 200 volgers hebt, genomineerd voor de Liebster Award. Toch wilde ik je graag in mijn lijstje zetten!



    ( 31 augustus 2013 @ 23:44 )

    Mmm wat ziet dit er heerlijk uit! Gaat ook weer bij m’n receptenlijstje die ik nog uit wil proberen! Heb trouwens pas geleden er een van je uitgeprobeerd, dat recept van pasta met groenten in roomsaus! Had er wel wat meer pasta door gedaan aangezien er een aantal grote eters bij mij in huis wonen haha! En mijn moeder wilde het dit weekend graag weer eten vanwege een roeiwedstrijd die we de volgende dag hebben (lekker veel koolhydraten!) :) Oja nog één tip: bij het recept missen de champignons tussen de ingrediënten! Ik moest nog even op de fiets naar de supermarkt omdat ik die daardoor vergeten was :)


    ( 31 augustus 2013 @ 23:56 )

    Oepsie, vergeten om erbij te zetten. Bedankt, ik zal het er gelijk bij zetten! En leuk om te lezen dat je het hebt uitgeprobeerd, hopelijk heeft het gesmaakt :)



    ( 31 augustus 2013 @ 17:42 )

    Wat lijkt me dat een heerlijk recept!



    ( 31 augustus 2013 @ 22:31 )

    Oooh heerlijk! Ik begin er spontaan van de watertanden, haha!



    ( 31 augustus 2013 @ 12:38 )

    Oh god wat zien deze er heerlijk uit!



    ( 31 augustus 2013 @ 17:12 )

    God o god dit ziet er echt hemels uit, en dit moet ik natuurlijk net zien als ik ontzettende honger heb, haha.



    ( 31 augustus 2013 @ 13:12 )

    Oh my, wat lijkt me dit ongelofelijk lekker! Moet ik maar niet maken als ik alleen thuis ben haha dan eet ik er veel te veel van (alles) :p



    ( 31 augustus 2013 @ 10:28 )

    Yum, wat ziet dit er lekker uit!


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲