Recept: gepaneerde tortilla’s met kipsaté vulling |
17 december 2013 | CULINAIR, ZOUTE HAPJES & SNACKS

 photo gepaneerde-gefrituurde-tortilla-bladeren-met-kipsate-vulling-hapje-snack_1_zps3c3c1d91.png

Gastblogger Ikrame heeft voor ons weer een origineel recept! Tortilla wraps die gevuld zijn met een (ietwat pittige) kipsaté vulling en vervolgens zijn gefrituurd.  Ze zijn volgens haar echt heel lekker en niet eens zo moeilijk te maken. Je kunt ook zelfgemaakte satésaus gebruiken, maar als je daar even geen zin in hebt kan het gewoon uit een zakje. Ik ga het onderstaand recept binnenkort maar eens uitproberen!

Benodigdheden:

  • 6 zachte tortilla’s
  • 300 gram kipfilet
  • 1 zakje Conimex Kipsaté mix
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1/2 groene paprika en 1/2 rode paprika
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • 1 ei
  • een beetje sambal of hot sauce
  • een paar eetlepels paneermeel
  • zout en peper

 photo gepaneerde-gefrituurde-tortilla-bladeren-met-kipsate-vulling-hapje-snacks_zpsb0c0b0a6.png

Zo ga je te werk:

1. Snijd de kipfilet, ui, groene en rode paprika in kleine blokjes.

2. Pel de teentjes knoflook en pers ze uit in een knoflookpers. Doe de geperste knoflook en (olijf)olie in een koekenpan en fruit de knoflook licht aan.

3. Voeg vervolgens de blokjes kipfilet toe en bak deze mee tot de kip niet meer roze van kleur is. Voeg dan de blokjes ui en paprika toe.

4. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Voeg daarna de sojasaus, ketjap manis en sambal of hot sauce toe. Los het inhoud van het Conimex zakje in 150 ml water en voeg deze toe aan de kip.

5. Laat het geheel op zacht vuur verder koken tot de saus helemaal is ingedikt en niet meer vloeibaar is.

6. Leg een tortilla wrap op je werkvlak en schep een beetje kipsaté vulling net onder het midden van de tortilla.  Maak een papje van bloem en water en bestrijk de bovenste en onderste rand met het papje. Vouw de tortilla dicht, strak en rond, net als een loempia.

7. Haal de tortilla wraps één voor één door een losgeklopt eitje. Laat het losse vocht uitdruipen en haal ze vervolgens ook door het paneermeel.

8. Als je alle gepaneerde tortilla’s klaar hebt, frituur je ze in ruim olie goudbruin. Serveer direct.

 photo gepaneerde-gefrituurde-tortilla-bladeren-met-kipsate-vulling-hapje-snack_zps336a7a0c.png

Share Share Share





42 reacties


    ( 17 december 2013 @ 7:36 )

    Leuk recept! Het lijkt me erg lekker :)



    ( 17 december 2013 @ 8:31 )

    ziet er goed uit :D



    ( 17 december 2013 @ 8:54 )

    Oohhh dit lijkt me echt superlekker! :D



    ( 17 december 2013 @ 10:01 )

    Oehhh dit ziet er echt superlekker uit.



    ( 17 december 2013 @ 11:38 )

    Ooh ik heb zoo’n honger nu! Ze zien er heerlijk uit! <3 – <3



    ( 17 december 2013 @ 12:04 )

    Apart, leuk bedacht :-)



    ( 17 december 2013 @ 14:08 )

    krijg er trek van ziet er heerlijk uit! fijn om dit recept te weten



    ( 17 december 2013 @ 15:33 )

    Mhhh, die zien er lekker uit! Ik heb net de frituur weer opgeruimd, maar als hij weer tevoorschijn komt is dit het eerste dat ik ermee ga maken!



    ( 17 december 2013 @ 15:46 )

    Mmm dit ziet er echt heel erg lekker uit!
    Hele mooie foto’s ook trouwens, springt er mooi uit met de groene garnering :)
    Ik kijk iedere keer uit naar de recepten op je blog, er zitten zoveel leuke en lekkere recepten bij :) Ga volgende week éindelijk je empagnadas met kip uitproberen als ik een weekje in denemarken zit, ik ben heel benieuwd! Helaas is daar geen frituur dus dit recept zal nog even moeten wachten haha, het ziet er echt super uit!


    ( 17 december 2013 @ 17:19 )

    Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Leuk hoor, veel plezier in Denemarken :D



    ( 17 december 2013 @ 19:25 )

    Ziet er heerlijk uit!



    ( 17 december 2013 @ 20:17 )

    Een combinatie van tortilla’s en sate vulling? Ohhh, jum, jum, jum!



    ( 17 december 2013 @ 20:44 )

    Wat leuk bedacht joh!



    ( 17 december 2013 @ 21:25 )

    Ziet er heerlijk uit!



    ( 17 december 2013 @ 21:41 )

    Oewwh! Ziet er echt heerlijk uit.



    ( 17 december 2013 @ 23:11 )

    Gepaneerde tortilla’s, zo lekker paneermeel (niet al te gezond) =] Lijkt me fijn spicy ooK!



    ( 17 december 2013 @ 23:44 )

    Die zien er zooo lekker uit!


    liem

    ( 17 december 2013 @ 1:40 )

    Vallen ze niet uit elkaar? Of moet je ze net als bij een loempia dicht lijmen?


    ( 17 december 2013 @ 17:20 )

    Inderdaad eerst even ‘dicht lijmen’ met een papje van bloem (of maizena) en water. Ik zal het in het artikel verwerken!



    ( 17 december 2013 @ 10:00 )

    Dat klinkt zo lekker! Jammer dat mijn vriend geen sate lust..



    ( 17 december 2013 @ 10:09 )

    oh dat ziet er echt heerlijk uit!



    ( 17 december 2013 @ 11:09 )

    Oeh, dat ziet er echt heerlijk uit!



    ( 17 december 2013 @ 14:14 )

    Ziet er lekker uit!
    En ook echt leuk want in eerste instantie zou je echt denken inderdaad dat het kroketten zijn! ;)


    ( 17 december 2013 @ 20:24 )

    Haha klopt nu je het zegt!



    ( 17 december 2013 @ 14:17 )

    Leuk en origineel zeg!



    ( 17 december 2013 @ 16:51 )

    Wow, wat lekker lijkt me dit!



    ( 17 december 2013 @ 17:27 )

    ohh dit ziet er te lekker uit! ik ga het recept bewaren :)!



    ( 17 december 2013 @ 19:38 )

    Ziet er goed uit!


    Ilona

    ( 17 december 2013 @ 20:14 )

    Ik heb dit vandaag gemaakt! Is erg lekker!! Alleen het frituren gaat erg snel dus goed in de gaten houden!:)


    ( 17 december 2013 @ 20:23 )

    Fijn om te lezen dat het heeft gesmaakt :)



    ( 17 december 2013 @ 0:00 )

    Wauw, dit lijkt me heerlijk! X



    ( 17 december 2013 @ 1:13 )

    Oh yum! Dit lijkt me echt heerlijk! Ik heb je recept gelijk opgeslagen haha :) xo



    ( 17 december 2013 @ 2:35 )

    Dit lijkt mij echt heel erg lekker! Ik ga het ook zeker eens een keertje maken.



    ( 17 december 2013 @ 12:12 )

    Dit ziet er echt verrukkelijk uit! Het water loopt me in de mond!



    ( 17 december 2013 @ 9:03 )

    Dit is echt wel een goed idee, deze sla ik op bij mijn bladwijzers :D



    ( 17 december 2013 @ 21:46 )

    Jummie dit lijkt me echt heerlijk. Alleen hebben wij geen frituurpan, maar in de koekenpan moet het ook wel lukken denk ik;)



    ( 17 december 2013 @ 20:22 )

    Ik heb even mijn toetsenbord onder gekwijld…


    Suus

    ( 17 december 2013 @ 10:09 )

    Kun je ze ook voorbereiden in de ochtend om ze ’s avonds alleen nog maar even te frituren?
    Ik mag binnenkort 2 gerechtjes maken voor een familie tapas & dit wordt er denk ik 1 van! Mjummie..


    ( 17 december 2013 @ 10:37 )

    De vulling zou je alvast in de ochtend kunnen voorbereiden. Het oprollen in de wrap zou ik denk ik wel beter tot in de avond laten. Alvast veel plezier ;)


    Debbyafca

    ( 17 december 2013 @ 12:36 )

    Lijkt me echt superlekker!! Ik ga dit vanavond maken. Alles staat al klaar ervoor :D



    ( 17 december 2013 @ 23:42 )

    kan je ze ook invriezen?


    ( 17 december 2013 @ 11:16 )

    Ik heb het nooit geprobeerd, maar ik ga ervan uit van wel.


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲