Recept: Gevulde auberginerolletjes met spaghetti en gehakt |
27 april 2014 | CULINAIR, HOOFDGERECHTEN

 photo gevulde-auberginerolletjes-met-gehakt-en-spaghetti_zpsbf44336d.png

Door de neutrale smaak van aubergine, kan deze vrucht gemakkelijk in diverse gerechten worden verwerkt. Gastblogger Ikrame deelt vandaag met ons een heel origineel recept van gevulde auberginerolletjes met spaghetti en gehakt. Dat kan denk ik niet anders dan lekker zijn!

Voor de vulling:

  • 2oo gram spaghetti
  • 3oo gram gehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 Knorr vleesbouillonblokje
  • 140 gram tomatenpuree
  • kruiden naar keuze (ik gebruik paprikapoeder, komijnpoeder, gemberpoeder en peper)
  • geraspte kaas (ik heb cheddar gebruikt)
  • olijfolie

Voor de saus:

  • 1 blik tomatenstukjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 Knorr vleesbouillonblokje
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • peper
  • beetje peterselie of koriander, fijngesneden

Extra:

3 tot 4 grote aubergine, in plakjes

 photo gevulde-auberginerolletjes-met-gehakt-en-spaghetti-recept_zpsdbd18228.png

Bereidingswijze:

Laat de aubergines in ruim water met zout voor ongeveer 20 minuten staan. Was en dep ze met keukenpapier droog. Grill of frituur vervolgens de aubergines.

Kook de spaghetti net niet helemaal gaar. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de knoflook goudbruin. Voeg de gehakt toe en bak deze rul. Breng op smaak met kruiden naar keuze. Voeg de kleingesneden ui en paprika toe. Voeg daarna de tomatenpuree toe en mix deze goed met het geheel. Voeg als laatst de koriander toe en mix de saus door de spaghetti.

Pak een nieuwe pan en bak hierin de knoflook en ui glazig. Voeg de tomaten, peper, bouillonblokje, suiker en een eetlepel tomatenpuree toe en kook voor ongeveer 10 minuten op laag vuur. Neem nu een ovenschaal en schep daar een deel van de saus in.

Vul de aubergineplakken met wat opgerolde spaghetti, daarop wat geraspte kaas en rol ze op. Sorteer de aubergines in de ovenschaal. Doe wat tomatensaus over de aubergines en eindig met een laag geraspte kaas. Bak de schotel voor ongeveer 20 minuutjes in de oven. Serveer direct.

 photo gevulde-auberginerolletjes-met-gehakt-en-spaghetti-1_zpse72d01ec.png

Eet smakelijk!

Share Share Share





18 reacties

Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲