Recept: Marokkaanse Batbot brood |
29 juni 2014 | BROOD & DEEGWAREN, CULINAIR

 photo recept-marokkaanse-batbot-brood-broodjes-gevuld-matloo3-_zpsfe13c587.png

Batbot is een heerlijke zachte Marokkaanse brood dat weleens wordt vergeleken met een pita broodje. Je bakt ze niet in de oven, maar in een koekenpan op het fornuis. Met dit recept van gastblogger Ikrame kun je zelf zachte batbot broodjes maken!

Ingrediënten:

  • 500 gram bloem
  • 100 gram fijne griesmeel
  • 1 eetlepel instant gist
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • water om te kneden

Bereidingswijze:

Maak van het bloem, de griesmeel, gist, bakpoeder, zout, suiker en water een soepel deeg. Kneed het heel goed door. Laat het deeg vervolgens onder wat huishoudfolie en/of doek goed rijzen tot het volume is verdubbeld. Denk aan ongeveer een uur.

Verdeel het deeg in 4 kleine balletjes of 2 grote ballen. Vet de balletjes met wat zonnebloemolie in en laat ze circa 10 minuten rusten.

 photo recept-marokkaanse-batbot-brood-broodjes-gevuld-matloo3-deegwaren_zps44066b45.png

Bestuif wat griesmeel over je werkvlak. Pak dan een bolletje en druk deze met je handen plat tot een rondje. Laat de broodjes nogmaals rijzen tot verdubbeld is in volume.

Druppel wat olie in een verhitte maqla (een traditionele Marokkaanse broodpan). Mocht je daar niet over beschikken, dan kun je ook prima een koekenpan met een dikke bodem gebruiken.

Bak de batbots op een zacht vuur aan beide kanten mooi lichtbruin en gaar. De broodjes zwellen tijdens het bakken een beetje op. Druppel tijdens het bakken ook wat olie over de batbot en draai hem vervolgens om. Laat de batbots afkoelen op een theedoek en vul ze desgewenst met groente, kip of vlees.

 photo recept-marokkaanse-batbot-brood-broodjes-gevuld-matloo3-deegwaren-_zpsdcfc625f.png

Na het bakken van de broodjes kun je ze eventueel licht met boter besmeren. Heerlijk!

Besaha wa raha!

Share Share Share





14 reacties


    ( 29 juni 2014 @ 7:21 )

    Dit brood kende ik niet en het ziet er heerlijk uit!
    Ook zal ik het een keer maken ;-)

    Mooie dag Xoxo



    ( 29 juni 2014 @ 10:42 )

    Ik heb hier nog nooit van gehoord, maar het lijkt me wel erg lekker!



    ( 29 juni 2014 @ 10:52 )

    wauw… heerlijk ga ik proberen! thanks voor het delen van het recept!!!



    ( 29 juni 2014 @ 11:01 )

    Ik heb nog nooit van gehoord maar het klinkt heerlijk! Ik ga hem onthouden en in de winkel kopen (als ze hem hebben) en daarna pas zelf maken.



    ( 29 juni 2014 @ 11:28 )

    Ziet er lekker uit ik kende het nog niet



    ( 29 juni 2014 @ 11:31 )

    Heerlijk, mijn favoriete brood! Ziet er goed uit!



    ( 29 juni 2014 @ 12:04 )

    oeh lijkt me delish!



    ( 29 juni 2014 @ 14:00 )

    Oeeee, dit wil ik wel proberen :D



    ( 29 juni 2014 @ 16:13 )

    Shokran voor dit recept! Het ziet er heerlijk uit!



    ( 29 juni 2014 @ 13:38 )

    OMG. Ga ik maken morgenmiddag! Mijn vader doet mee met de ramadan en zei gisteravond nog dat ie zin had in batbot. Hahaha :)



    ( 29 juni 2014 @ 13:42 )

    Oh, wat ziet dit er goed uit :D zeker het proberen waard. Succes met de Ramadan, trouwens!


    yasmina

    ( 29 juni 2014 @ 16:09 )

    Hoeveel ml water heb je gebruikt?


    warda

    ( 29 juni 2014 @ 11:25 )

    hmmmmm ziet er lekker uit heb deze zelf ook gemaakt, gegeten met tajine zoooo lekker xxx



    ( 29 juni 2014 @ 8:47 )

    Yes!!! Dit brood kocht ik altijd bij een Marokkaanse bakker. Zij noemden het oma’s brood, volgens haar geheime recept gemaakt. Helaas zijn ze op een dag gestopt met de verkoop. Nu het recept gevonden en dit ga ik zeker heel snel maken!! Thanks!


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲