Recept: Marokkaanse Walnootkoekjes en Vliespindakoekjes |
13 april 2013 | CULINAIR, KOEKTROMMEL

 photo recept-marokkaanse-koekjes-pinda-walnoot-ghribiya_zps9ebd14ef.png

Onlangs benaderde Dulce Fresa mij met een aantal heerlijke recepten die ook te vinden zijn op haar blog. Koekjes bakken vindt ze een leuke bezigheid en met eindresultaat altijd een bord vol heerlijke verse koekjes. Vandaag deelt ze met ons twee recepten die ze heerlijk vindt; Marokkaanse walnootkoekjes en vliespindakoekjes.

 photo recept-marokkaanse-walnootkoekjes-walnootghribia-ghribia_zpsc1f02b12.png photo recept-marokkaanse-walnootkoekjes-walnootghribia-ghribya_zps6ba6d7d6.png

MAROKKAANSE WALNOOTKOEKJES

Dit is een geweldig recept voor walnootliefhebbers! Het recept van deze Marokkaanse ghribia is oorspronkelijk van Amber. Deze koekjes zijn heel makkelijk te bereiden en ook lekker om op te eten.

Wat heb je nodig?

  • 100 gram walnoten
  • 100 gram zachte roomboter
  • 100 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • halve walnoten (voor versiering)

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°. Beleg twee bakplaten met bakpapier. Roer de roomboter samen met de suiker tot een gladde massa. Maal vervolgens de walnoten fijn in een keukenmachine. Roer dat samen met het ei door het roombotermengsel.

Zeef de bloem samen met wat bakpoeder en voeg dit toe aan het botermengsel. Meng alles goed tot het een samenhangend deeg is.Vet je handen in met wat olie en maak balletjes ter grootte van een walnoot. Leg de balletjes op de bakplaten en zorg ervoor dat ze niet te dicht tegen elkaar aan liggen.Versier elk balletje met een halve walnoot.

Zet de bakplaten ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. De ghribia koekjes moeten heel lichtbruin worden, zacht van binnen zijn en een beetje gebarsten uitzien. Laat ze dan afkoelen op een rooster en serveer ze pas als ze helemaal afgekoeld zijn.

 photo recept-vliespinda-koekjes-poedersuiker-pindakoekjes-ghribia-marokkaanse_zpsf40c98a2.png photo recept-vliespinda-koekjes-poedersuiker-pindakoekjes-ghribya-vliespindas_zps3251dbe3.png

VLIESPINDAKOEKJES
Dit is een makkelijk recept om vliespindakoekjes te maken. Het klinkt misschien apart, maar als je ze probeert dan denk ik wel dat je ze heel lekker zult vinden! Deze pindakoekjes zijn heel zacht van binnen en smelten in je mond. Zo zie je maar weer dat lekkere koekjes bakken heel makkelijk kan zijn en dat je niet altijd veel ingrediënten nodig hebt om ze te maken.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram vliespinda´s
  • 300 gram suiker
  • 3 grote eieren
  • 100 gram poedersuiker

Hoe ga je te werk?

Maal allereerst de vliespinda´s en suiker samen malen in een keukenmachine. Meng de vliespinda´s goed samen met de eieren. 

Maak daarvan kleine balletjes en rol ze door de poedersuiker. Leg de balletjes op een beklede bakplaat en duw rustig een vliespinda in het midden van het balletje ter decoratie.

Bak de vliespindakoekjes 10 á 15 minuten en laat ze even afkoelen. De koekjes komen een beetje zacht uit de oven, maar dat hoort zo. Zodra ze koud worden zijn ze iets harder, maar blijven ze toch zacht van binnen.

Houd jij van koekjes bakken?

Share Share Share





29 reacties


    ( 13 april 2013 @ 14:15 )

    Wat een leuk recept! Lijkt me erg lekker :)



    ( 13 april 2013 @ 14:17 )

    oeh lijkt me erg lekker :D ik ben zelf echt totaal geen keukenprinces >.<



    ( 13 april 2013 @ 14:26 )

    hmm ziet er heel erg lekker uit!



    ( 13 april 2013 @ 14:52 )

    Ziet er heerlijk uit!



    ( 13 april 2013 @ 16:48 )

    Ziet er heel lekker uit! Ik hou echt van koken en bakken dus ik ga het wel een keertje proberen denk ik :)



    ( 13 april 2013 @ 17:13 )

    Ziet er heerlijk uit, vooral die walnotenkoekjes! :)



    ( 13 april 2013 @ 17:52 )

    Ze zien er super lekker uit zeg! Ik ben dol op koekjes (en op bakken :D )



    ( 13 april 2013 @ 17:56 )

    Yum, die zien er lekker uit! Ik ben dol op koekjes en nootjes <3



    ( 13 april 2013 @ 18:21 )

    Wij gaan soms langs de Marokkaanse bakker voor hun koekjes. Ze hebben daar zoveel lekkers!



    ( 13 april 2013 @ 18:27 )

    Allebei de koekjes zien er erg lekker uit zeg! :D Jammer dat onze oven het niet meer doet :(.



    ( 13 april 2013 @ 21:21 )

    Ziet er lekker uit :D x



    ( 13 april 2013 @ 21:59 )

    Dat ziet er zo lekker uit! Ik kom de laatste tijd zo veel lekkere dingen tegen die ik nog eens wil maken, tijd te kort haha. Ik volg je nu trouwens :)

    Liefs,
    Aurelie



    ( 13 april 2013 @ 23:10 )

    Ik ben niet zo into het bakken, maar deze zien er echt heeeerlijk uit!



    ( 13 april 2013 @ 10:48 )

    Ik hou zelf nooit zo van walnoten en pinda’s maar dit ziet er wel errug lekker uit!



    ( 13 april 2013 @ 12:41 )

    Marokkaanse koekjes zijn altijd zo lekker! Nom nom :)



    ( 13 april 2013 @ 12:47 )

    De Marokkaanse Walnootkoekjes, welke Marokkaan kent ze niet haha. Ze zien er heerlijk uit.



    ( 13 april 2013 @ 13:02 )

    Woah, die zien er lekker uit zeg! Omnomnomnom!



    ( 13 april 2013 @ 13:31 )

    Oeh, dat ziet er heerlijk uit zeg! :)



    ( 13 april 2013 @ 13:48 )

    oeehh, dat ziet er echt lekker uit! Dit ga ik zeker eens uitproberen!



    ( 13 april 2013 @ 13:49 )

    Mmm dat ziet er erg lekker uit – al hou ik niet heel erg van noten of pinda’s, maar toch ziet het er heerlijk uit!



    ( 13 april 2013 @ 15:10 )

    Hmm, ziet er lekker uit!



    ( 13 april 2013 @ 16:38 )

    Wauw wat dit zit er lekker uit, hmm! <3

    Als je het leuk vind, ik organiseer vandaag een linkparty! Dit houdt in dat je vrij reclame mag maken voor 3 van je leukste artikelen van afgelopen week inclusief een foto en een link naar jouw blog! Tof toch?! Zou het leuk vinden als je mee komt 'feesten'!

    Liefs van Rosie



    ( 13 april 2013 @ 17:11 )

    Oeeh, koekjes! Die zie ik wel zitten. Ziet er lekker uit. :)



    ( 13 april 2013 @ 21:40 )

    Ik houd van koekjes, haha! Deze zien er heel lekker uit!



    ( 13 april 2013 @ 21:44 )

    Oeeh yammie <3!



    ( 13 april 2013 @ 22:06 )

    ziet er heeeeeerlijk uit!


    sara

    ( 13 april 2013 @ 16:49 )

    Kun je hiervoor ook gewone pinda’s gebruiken?


    fatima

    ( 13 april 2013 @ 20:58 )

    ik heb ze al een paar keer gemaakt ..inderdaad lekker en makkelijk ik maak er veel en vries ze in



    ( 13 april 2013 @ 13:33 )

    walnootkoekjes.
    Ik heb ze al diverse keren gemaakt. Erg lekker!


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲