Recept: Pittige kipnuggets maken |
11 september 2014 | CULINAIR, ZOUTE HAPJES & SNACKS

 photo recept-pittige-kipnuggets-spicy-oven-amerikaanse-zelf-maken3_zps61ae0e17.png

Comfort food op z’n best! De bekende Amerikaanse chicken nuggets zijn heerlijk als snack. Ideaal voor bijvoorbeeld in een wrap met wat knapperige rauwkost naar keuze of als avondmaaltijd met wat krieltjes en salade. Maar wat fastfoodketens kunnen, kunnen wij veel beter! Je kunt ze namelijk super eenvoudig helemaal zelf maken. Gastblogger Ikrame laat ons vandaag haar variant zien van kipnuggets, lekker én spicy…

Ingrediënten:

  • 500 gram kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels worcestersaus
  • paar scheuten hotsaus (sambal kan ook)
  • paprikapoeder
  • peper

Ingrediënten voor deegjasje:

  • 100 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • 2 eiwitten (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel bakpoeder of baking soda
  • gemalen chilivlokken
  • paprikapoeder
  • cayennepeper
  • zout & peper
  • water

 photo recept-pittige-kipnuggets-spicy-oven-amerikaanse-zelf-maken_zps7725a44b.png

Hoe ga je te werk?

Begin met de kipfilet, snijd deze in repen of grote stukken. Ontvel twee knoflookteentjes en pers ze uit met een knoflookpers. Marineer de stukken kipfilet met de knoflook, worcestersaus, hotsaus, paprikapoeder en peper. Je kunt er eventueel wat extra kruiden naar wens toevoegen. Laat dit minstens een uur intrekken. Hoe langer, hoe beter!

Meng in de tussentijd alle ingrediënten voor het deegjasje door elkaar. Voeg beetje bij beetje het water toe tot je een mooi beslag hebt. Het beslag moet niet te dik, maar ook zeker niet te dun zijn. Wanneer je er een stukje kip in dompelt moet het beslag eraan blijven plakken, het mag er dus niet vanaf druipen. Haal alle repen kipfilet door het deegjasje.

Verhit wat olie in een koekenpan op hoge temperatuur. Bak de kipnuggets enkele minuten, draai af ​​en toe, tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Voor een gezondere variant kun je ze ook in de oven steken.

 photo recept-pittige-kipnuggets-spicy-oven-amerikaanse-zelf-maken1_zps2dc82dbd.png

Serveer de chicken nuggets met een lekker sausje en smullen maar!

Share Share Share





16 reacties


    ( 11 september 2014 @ 7:32 )

    Aah, zo lekker. Van dit soort recepten baal ik altijd een beetje dat ik vegetarisch ben geworden. ;) x



    ( 11 september 2014 @ 9:26 )

    Ze lijken net als de kipnuggets van KFC, heerlijk! Ik ga hem onthouden en binnenkort eens proberen maar zonder sambal (daar kan ik niet tegen).



    ( 11 september 2014 @ 9:42 )

    Dit mis ik echt, heb ik niet meer gegeten sinds ik op dieet ben, maar het is zo heerlijk.



    ( 11 september 2014 @ 9:46 )

    Oh dit lijkt me wel lekker!



    ( 11 september 2014 @ 10:06 )

    Ow ik ben gek op kipnuggets. Hoewel ik niet heel dol ben op pittig wil ik dit zeker proberen want de combinatie kip en pittig vind ik wel weer heel erg lekker!



    ( 11 september 2014 @ 12:26 )

    Dit recept ziet er heel erg goed uit. Slim om de kip van te voren te kruiden en dan door het beslag te halen. Ik denk dat mijn man dit heel erg lekker zou vinden.



    ( 11 september 2014 @ 13:25 )

    Hmm, ik houd wel van spicy! Maar eens uit proberen :)



    ( 11 september 2014 @ 15:27 )

    Oehh, dit ziet er 10x beter uit dan die van de McDonalds c:
    Ook al ben ik veggie…
    Xx



    ( 11 september 2014 @ 17:21 )

    Jammie! Ik ga dit is een keer uitproberen XOXO



    ( 11 september 2014 @ 19:01 )

    Ziet er heerlijk uit!



    ( 11 september 2014 @ 21:54 )

    Ziet er pretty delicious uit!



    ( 11 september 2014 @ 22:09 )

    Hmm lijkt me heerlijk! :)



    ( 11 september 2014 @ 9:36 )

    Lekker! Ik maak ze vaak haha. Toevallig van de week nog. Alleen heeft panko mijn voorkeur.



    ( 11 september 2014 @ 21:10 )

    Ze zien er echt vele malen gezonder en minder van het vet druipend uit als je in fastfoodketens vindt! Voor mijn vega tijd at ik echt super graag kipnuggets!



    ( 11 september 2014 @ 22:00 )

    oeh, watertanden!


    ( 11 september 2014 @ 22:04 )

    Gebruik je hier worcestersaus zonder alcohol, voor zover ik weet zit in in alle worcestersauzen alcohol. Als je er 1 zonder gebruikt, ben ik benieuwd van welk merk, ik ben er namelijk heel lang naar op zoek.


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲