Recept: Puff hapjes |

4kfpxw

Vandaag heeft gastblogger Ikrame weer een bijzonder recept voor ons. Puff-hapjes waarvoor je verse boterhammen voor nodig zult hebben. Voor de vulling kan je van alles nemen; tonijn, gehakt, kip of gewoon een dikke plak kaas. Ikrame heeft de vulling als volgt gemaakt, lekker pikant:

Ingrediënten:

  • 1 zak boterhammen (zonder randen en het liefst casinobrood)
  • 1 kipfilet zeer klein gesneden
  • 1 uitje zeer klein gesneden
  • 1 paprika klein gesneden
  • 1 tomaatje
  • 2 teentjes knoflook
  • halve kipblokje
  • kruiden naar smaak (ik heb Silvo couscouskruiden gebruikt, had ook een beetje kipkruiden erbij gedaan)
  • een beetje roomkaas
  • 2 -3 eieren
  • paneermeel

Bereidingswijze:

Bak de kipfilet samen met de groenten. Breng het op smaak met kruiden en doe als laats pas wat roomkaas erdoorheen. Laat deze afkoelen. Druk elk boterham wat plat met je handen of evt met een deegroller. Besmeer elk boterham met wat roomkaas of mayonaise.

Leg in het midden van elk boterham wat kip (laat de randen wel vrij) en vouw de boterham dicht, druk de randen goed tegen mekaar. Zo werk je alles af, haalt ze dan door de ei en daarna door de paneermeel. Laat ze goed drogen voordat je ze gaat frituren, eventueel in de koelkast.

pufhapjes

Eet smakelijk!

Share Share Share





8 reacties

Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲