Recept: Rijst met gehaktballen en linzen |
13 januari 2013 | CULINAIR, HOOFDGERECHTEN

Photobucket

Qua avondeten vind ik rijst- en pastagerechten denk ik wel het allerlekkerst! Ze vullen goed, je kunt er zoveel kanten mee op en ze zijn over het algemeen niet moeilijk om te bereiden. Vandaag heb ik een simpel (maar lekker) rijstrecept voor jullie! Ik kwam dit recept tegen op een forum waar meerdere leden hun recepten op plaatsen. Dit recept was van Savannah, dus alle credits gaan naar haar! Ik heb alleen de linzen uit blik vervangen door ”verse” linzen, if you know what I mean. Laten we verder kijken naar het recept.

Benodigdheden:

  • 300 á 400 gram lams- of rundergehakt
  • 300 á 400 ml gezeefde tomaten
  • 270 gram (basmati)rijst
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1/4 theelepel garam masala
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1 klein stronkje verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 190 gram linzen
  • koriander of peterselie
  • scheut olijfolie
  • zout/peper
Bereidingswijze:
  1. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Schil en rasp de verse gember.
  2. Kook alvast de linzen volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  3. Kruid het gehakt met wat garam masala, een theelepel kerriepoeder, helft van de geraspte gember en de helft van de knoflook. Breng verder op smaak met zout en peper.
  4. Vorm van het gehakt balletjes ter grootte van een bitterbal en bak ze in een pan met wat olijfolie tot ze gaar zijn.
  5. Haal de gehaktballetjes uit de pan, doe ze in een bord of kom en dek het af met aluminiumfolie of een deksel.
  6. Voeg de komijnzaad toe aan de pan en bak dit voor een minuutje.
  7. Doe de ongekookte rijst erbij en voeg de kippenboullion toe. Laat dit koken tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.
  8. Voeg dan de gekookte linzen toe en meng het door elkaar.
  9. Pak een andere koekenpan en giet hier wat olijfolie in.
  10. Voeg de resterende knoflook, gember en kerrie toe en bak het enkele tellen.
  11. Giet de gezeefde tomaten erbij en de gehaktballen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel als het te droog is wat water toe en laat het even sudderen.
  12. Verdeel de rijst over vier borden en serveer het met de gehaktballen en saus.
  13. Garneer eventueel met grofgehakte koriander of peterselie.

rijst-gehaktballen-linzen-recept_zps450575d4

Share Share Share





37 reacties


    ( 13 januari 2013 @ 16:32 )

    Wat ben je toch een goede kok!
    (tenminste zo ziet het eruit haha):)


    ( 13 januari 2013 @ 22:39 )

    Thanks, maar was het maar waar haha!



    ( 13 januari 2013 @ 16:34 )

    Alweer een lekker recept. Mmmmm ik hou echt van linzen! Ik eet alleen geen vlees, maar ik kan vast een vegavariant proberen :D



    ( 13 januari 2013 @ 16:34 )

    Ziet er goed uit! (:



    ( 13 januari 2013 @ 16:51 )

    Ziet er heerlijk uit! Jammer dat ik zo weinig lust :(



    ( 13 januari 2013 @ 16:52 )

    Dat ziet er heerlijk uit. Ik ben ook een veggie *zwaait naar Laurien* en zal de gehaktballen vervangen door vegaballetjes en de bouillon wordt dan ook een plantaardig iets. Kortom, dit recept brengt inspiratie!


    ( 13 januari 2013 @ 22:40 )

    Inderdaad! De ingrediënten kan je gewoon vervangen naar hetgeen wat jij wilt of lekker vindt.



    ( 13 januari 2013 @ 16:53 )

    Yam! Ziet er heerlijk uit Bo! xoxo



    ( 13 januari 2013 @ 16:54 )

    Dat ziet er erg smakelijk uit :)



    ( 13 januari 2013 @ 16:55 )

    ziet er lekker uit!



    ( 13 januari 2013 @ 17:11 )

    Ziet er goed uit! Ik ben alleen zo slecht in het gaar krijgen van gehaktballetjes.


    ( 13 januari 2013 @ 22:41 )

    Wat gaat er dan mis?



    ( 13 januari 2013 @ 17:34 )

    Ziet er lekker uit. Zelf houd ik alleen niet zo van linzen. Ik volg je nu via bloglovin! Leuke blog.


    ( 13 januari 2013 @ 22:41 )

    Bedankt!



    ( 13 januari 2013 @ 18:02 )

    ziet er goed uit, alleen mijn vriend houd niet van pasta en rijs, dus een x maken als ik alleen beb ;)



    ( 13 januari 2013 @ 18:18 )

    Ziet er goed uit ! Lijkt me wel lekker . Ga het zeker eens proberen .



    ( 13 januari 2013 @ 19:20 )

    Ziet er heerlijk uit, net als al je andere recepten!
    Toen ik de eerste foto op bloglovin zag dacht ik even dat het aardbeien met rijst waren haha, vond het al een rare combinatie maar dat klopte dus niet :P


    ( 13 januari 2013 @ 22:43 )

    Jij ook al?! Ik zat naar benden te scrollen op bloglovin en opeens leek het op aardbeien met rijst (herkende mijn eigen foto even niet), maar na een seconde zag ik dat het mijn eigen gerecht was hahah. Weird.


    K

    ( 13 januari 2013 @ 19:49 )

    En nu nog de rest van de recepten. Ben ook fan van Savannah de recepten ;)



    ( 13 januari 2013 @ 19:57 )

    Ziet er heerlijk uit, ga ik onthouden!



    ( 13 januari 2013 @ 20:09 )

    Je foto’s kunnen echt zo uit een culinaire magazine komen, ziet er al heerlijk uit! Kan me wel inbeelden hoe het in het echt smaakt!


    ( 13 januari 2013 @ 21:44 )

    Bedankt! ^^



    ( 13 januari 2013 @ 20:35 )

    Ziet er super lekker uit :O



    ( 13 januari 2013 @ 23:25 )

    Ziet er super lekker uit, ik ga dit zeker een keer uitproberen.



    ( 13 januari 2013 @ 10:26 )

    Yummie, het zier er heerlijk uit.


    Savannah

    ( 13 januari 2013 @ 10:59 )

    Hee wat leuk zeg dat je het recept hebt uitgeprobeerd. Je foto ziet er prachtig uit joh (mag ik vragen wat voor camera je gebruikt? ;) )


    ( 13 januari 2013 @ 21:46 )

    En wat leuk dat jij een reactie hebt achtergelaten! :D Dank je wel, ik gebruik de Canon EOS 550D.



    ( 13 januari 2013 @ 14:44 )

    Aparte combinatie! Zou er zelf niet gauw op komen… Wil het zeker eens uitproberen…



    ( 13 januari 2013 @ 15:03 )

    Klinkt goed, op het gehakt na heb ik alles standaard in huis, binnenkort maar eens proberen :)


    ( 13 januari 2013 @ 21:46 )

    Zeker doen!



    ( 13 januari 2013 @ 16:50 )

    Dit lijkt me echt heel lekker!



    ( 13 januari 2013 @ 18:16 )

    Lekker! Is de rijst alleen niet heel ‘droog’ erbij? Daar zit ik altijd een beetje mee. Maar verder, top! Bedankt voor de week inspo ;)


    ( 13 januari 2013 @ 21:48 )

    Nee, ik vind persoonlijk van niet. Zolang je maar wat saus bij doet is het niet droog.



    ( 13 januari 2013 @ 20:31 )

    Het ziet er wel lekker uit, alleen ik hou niet zo van linzen en komijn dus ik denk dat ik dit niet zo snel zal maken. Ik maak meestal gehaktballetjes in tomatensaus met champignons en rijst, ook erg lekker!



    ( 13 januari 2013 @ 22:22 )

    dat ziet er zo lekker uit zeg! ♥



    ( 13 januari 2013 @ 10:23 )

    Hmm dat ziet er heerlijk uit. Maak toevallig zelf ook veel gerechten met linzen.



    ( 13 januari 2013 @ 20:00 )

    Oehhh, dat ziet er heerlijk uit! Laat die andere recepten maar komen.


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲