Recept: Snellere versie van Turkse pizza (Lahmacun) |
14 december 2012 | BROOD & DEEGWAREN, CULINAIR

Photobucket

Vandaag heb ik weer eens een recept voor jullie dat jullie wellicht al kennen, maar misschien ook niet! Lahmacun, in Nederland staat het ook wel bekend als Turkse pizza. Ik ben er echt dol op! Meestal koop ik het kant-en-klaar of maak ik het helemaal zelf. Ik heb alleen niet altijd tijd of zin om het deeg te maken, omdat het best veel tijd vergt. Tot op een dag ik met het idee kwam om gewoon kant-en-klare tortillabladeren te gebruiken. Zou het lukken? Yes, it did!

Benodigdheden:

  • 6-8 tortilla wraps
  • 250 gram lams- of rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 kleine ui
  • bosje peterselie
  • 80 ml water
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel sambal (of meer als je houdt van pittig eten)
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

Photobucket

  1. Hak allereerst de peterselie fijn en snijd de ui en paprika in grove stukken. Doe het in een blender of hakmachine.
  2. Voeg de sambal, tomatenpuree en water toe en mix het goed tot er geen grove stukken meer te zien zijn.
  3. Verhit een pan met een beetje olijfolie en rul het gehakt samen met het tomaten-mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg vervolgens een tortillawrap in een pizzapan, zonder olie of wat dan ook

Photobucket

Verdeel hierop de gehaktsaus met een lepel. Niet teveel saus, maar ook weer niet te weinig en bak de lahmacun tot het gaar is. Als je geen pizzaban hebt dan kan je ze ook bakken in een pan met een dikke bodem net als wat ik heb gedaan. Leg er wel even een deksel op zodat alles goed gaar wordt.

Zorg ervoor dat de Turkse pizza’s niet te knapperig of bruin worden, want dan zijn ze moeilijker op te rollen. Ze kunnen door midden breken tijdens het rollen en ja, ik spreek uit ervaring..oeps! Zodra de pizza’s klaar zijn leg je ze op een bord.

Photobucket

Dan is het tijd om ze te vullen! Het hoeft niet perse, maar ik kan je zeggen dat het veel lekkerder is wanneer je het wel doet. Beleg ze met wat gesneden ijsbergsla, stukjes tomaat en komkommer. Wat ook heel lekker is om erin te doen is gesneden witte kool of rode kool. Doe er nog een lekkere vette klodder knoflooksaus op (ik heb hem dit keer zelf gemaakt) en als je van pittig eten houdt nog een beetje sambal. Rol ze op en serveer ze direct!

Photobucket

Ready to dig in! Turkse pizza maken is nooit zo gemakkelijk geweest! Natuurlijk is een Turkse pizza veel lekkerder als het deeg helemaal zelf is gemaakt, maar dit is een prima alternatief als je daar geen tijd of zin voor hebt. Ik ga in ieder geval deze variant zeker vaker maken!

Ben jij bekend met Turkse pizza? Wat vind jij ervan?

Share Share Share





61 reacties


    ( 14 december 2012 @ 18:46 )

    dat is makkelijk… ik maak altijd de moeilijke versie en dat is al weer een tijd geleden… ik ga deze onthouden en een keer maken… th



    ( 14 december 2012 @ 18:46 )

    thanx for sharing…


    ( 14 december 2012 @ 20:25 )

    Graag gedaan (:


    Kima

    ( 14 december 2012 @ 18:50 )

    Lahmacunnnn! Jammieee! Dit doe ik ook met tortilla wraps als ik geen zin of tijd heb om zelf deeg te maken..


    ( 14 december 2012 @ 19:50 )

    Ik ken dit trucje echt pas sinds kort, had me het verteld dan had ik veel tijd bespaard haha!



    ( 14 december 2012 @ 19:31 )

    Oh my god, ik zag het ook al op Instagram.. oh my god!! Mijn amandelen zijn maandag geknipt en ik heb zo’n honger. :”) Als ik weer normaal kan eten, ga ik dit echt maken. Goddelijk joh! Het ziet er ook echt overheerlijk uit. :)


    ( 14 december 2012 @ 19:42 )

    Ach meid, veel beterschap!! En eetze, ik ken het gevoel! It sucks!



    ( 14 december 2012 @ 19:38 )

    wat slim om het gewoon met tortilla wraps te doen! xxx



    ( 14 december 2012 @ 19:51 )

    Het ziet er lekker uit. Misschien een ideetje voor dit weekend :-).

    Xo



    ( 14 december 2012 @ 20:23 )

    Dit ziet er heerlijk uit! Ik ga het gauw een keer maken :D Bedankt voor de kook-inspiratie!



    ( 14 december 2012 @ 20:44 )

    Ohh wat een lekker recept, dit ga ik zeker binnenkort maken!!:)



    ( 14 december 2012 @ 20:47 )

    Wauw, ik wist niet dat het zo makkelijk was! Turkse Pizza is DE snack hier.


    Imanee

    ( 14 december 2012 @ 20:50 )

    Het ziet er heerlijk uit !! Ik krijg er spontaan trek van!

    Bij turkse (groente-) winkeltjes verkopen ze de pizzadeegjes zeg maar… er zitten ongeveer 15 in een zak. Deze worden ook gebruikt door de turkse pizza makers (bakkers).

    Maar de tortilla wraps kunnen ook prima!


    ( 14 december 2012 @ 10:56 )

    Oh wat handig, die ken ik niet! Ik ken alleen de kant-en-klare Turkse pizza’s in een pak die je alleen nog even in de oven hoeft te doen.



    ( 14 december 2012 @ 21:23 )

    Slim van je! Dit ga ik is proberen.



    ( 14 december 2012 @ 22:39 )

    Ik houuu van turkse pizza (: Wij hebben een kraampje in t dorp die dat verkoopt :’) Ik haal altijd een kleintje voor 1 euro hihi. Lekker!



    ( 14 december 2012 @ 23:43 )

    Heee looks good. Alsnog neem ik liever de Turkse pizza waarvan het deeg home made is. Dat is eeeecht een stuk lekkerder :)


    ( 14 december 2012 @ 10:57 )

    Dat sowieso!



    ( 14 december 2012 @ 7:23 )

    O hier ga ik mijn man heel blij mee maken. Bedankt voor het recept, ik ga het zeker proberen!


    Laurien

    ( 14 december 2012 @ 8:28 )

    Mmmm lekker!! Ik ga het snel proberen, alleen dan met vegagehakt ;)



    ( 14 december 2012 @ 8:49 )

    Ziet er heel lekker uit, wil ik wel eens proberen!



    ( 14 december 2012 @ 9:51 )

    Ohhh, die zien er heerlijk uit!



    ( 14 december 2012 @ 11:35 )

    Mmmm , ziet er superlekker uit!!



    ( 14 december 2012 @ 11:58 )

    Dit ziet er zo geweldig uit!
    Njamm ik hou van dit!
    Nu heb ik er trek in thaaank you voor dit recept het ziet er heerlijk uit.



    ( 14 december 2012 @ 12:04 )

    Lekkerrrr! leuk recept :) ik heb eigenlijk nog nooit een Turkse pizza gehad!


    ( 14 december 2012 @ 20:09 )

    Je weet niet wat je mist!



    ( 14 december 2012 @ 12:28 )

    Dit ziet er echt heel erg lekker uit en het recept ziet er niet al te moeilijk uit.



    ( 14 december 2012 @ 12:34 )

    Dat ziet er zo goed uit! :D



    ( 14 december 2012 @ 13:02 )

    Hmmmmnomnomnom :-)



    ( 14 december 2012 @ 13:57 )

    Nooit geweten hoe je ze zelf maakt, ik vind die dingen heerlijk!! <3 Thanx voor het recept!



    ( 14 december 2012 @ 18:35 )

    ik heb bijna alles … dus ik moet het bijna wel maken



    ( 14 december 2012 @ 18:50 )

    Ziet er heel lekker uit!

    En er stond buiten echt een lange rij bij Abercrombie, maar gelukkig stonden mijn vrienden al in de rij, dus hoefde ik niet zo lang te wachten haha. Binnen viel het opzicht wel mee, omdat ze per zoveel naar binnen lieten gaan! X


    ( 14 december 2012 @ 20:10 )

    Leuk! Ik wil er zeker nog een keertje heen (:



    ( 14 december 2012 @ 19:40 )

    Slim bedacht! Zou je ook het recept van jouw knoflooksaus willen delen?


    ( 14 december 2012 @ 20:11 )

    Ja hoor, ik zal er een artikel over schrijven.



    ( 14 december 2012 @ 19:45 )

    Ziet er lekker uit, ik ga het zeker een keertje proberen! (:



    ( 14 december 2012 @ 19:48 )

    Oh yum, dit ziet er lekker uit! Dit ga ik zeker een keer proberen!



    ( 14 december 2012 @ 20:11 )

    Aaah lijkt me heerlijk!



    ( 14 december 2012 @ 7:23 )

    Ziet er erg lekker uit!



    ( 14 december 2012 @ 10:31 )

    ooh, ziet er echt superlekker uit !



    ( 14 december 2012 @ 12:58 )

    idd wat een gemakkelijke versie. Mijn moeder doet het vele ingewikkelder. En maakt haar eigen tortilla wraps… Ziet er heerlijk ut!



    ( 14 december 2012 @ 14:51 )

    Dit ziet er heerlijk uit, deeeliciousss!!! Hier zijn we gek op Turkse Pizza en eten het af en toe wanneer we in de stad zijn.



    ( 14 december 2012 @ 15:55 )

    ziet er lekker uit. bedankt voor het recept, haha. ik heb dit pas 1 keer een stukje gegeten bij een vriendin, het was best wel lekker haha :D


    Linda

    ( 14 december 2012 @ 17:20 )

    Ziet er heerlijk uit. Mooie foto’s ook!



    ( 14 december 2012 @ 18:05 )

    OOOOH, DAT ZIET ER LEKKER UIT! Goede ‘vervanger’ bedacht, me wants :D



    ( 14 december 2012 @ 21:20 )

    Lekker! Ga het ook eens op deze manier proberen, ik ben gek op turkse pizza’s!



    ( 14 december 2012 @ 11:18 )

    OMG het ziet er zooo lekker uit! Ik hou van Turks pizza! Bedankt voor het recept ik ga het snel een x proberen. X



    ( 14 december 2012 @ 12:44 )

    Dat ziet er echt goed uit! Die ga ik onthouden :)



    ( 14 december 2012 @ 18:00 )

    Ik heb het gemaakt vandaag. Wij vonden het erg lekker, dus bedankt voor het recept :-).


    ( 14 december 2012 @ 18:25 )

    Toppie, erg fijn om te lezen! (:



    ( 14 december 2012 @ 21:22 )

    Oooh jammie! Heerlijk! Goed idee…nooit bij stil gestaan…ik ga het snel maken xx



    ( 14 december 2012 @ 20:35 )

    Wauw, wat een handige tip!



    ( 14 december 2012 @ 3:18 )

    Ik krijg gelijk honger! :(


    Kim

    ( 14 december 2012 @ 2:05 )

    Ohhh wat ziet dat er goed uit.. Ik vertrek woensdagavond op vakantie en ik denk dat ik deze ga maken om lekker onderweg op te eten. Neem aan dat als ik ze in de middag maak, dat ze dan in de avond/nacht nog lekker zijn?


    ( 14 december 2012 @ 11:23 )

    Ja hoor, kan prima. Ze zijn dan wel iets minder lekker dan wanneer ze warm zijn. Bewaar de Turkse pizza’s wel goed verpakt in aluminiumfolie. Fijne vakantie Kim!


    amitaf

    ( 14 december 2012 @ 11:36 )

    echt heel slim van je… ik maak altijd zelfgemaakte deeg, daarna heb ik geen zin meer… ik wil altijd die turkse pizza eten, kant en klare vind ik niks..

    nu zag ik deze, mascha Allah, Dank je…



    ( 14 december 2012 @ 18:05 )

    Vandaag voor ’t eerst gegeten, HEERLIJK!


    Amal

    ( 14 december 2012 @ 10:35 )

    Dit ga ik zeker eens maken maar ik maak tortillawraps zelf.
    Heb je in in enkele min gemaakt en dan laten rijzen. Super makkelijk;

    Leuke blog trouwens! en bedankt voor je recept.


    Marlys

    ( 14 december 2012 @ 19:29 )

    Goeie tip. Ik heb zelf Turkse pizza bij aldi gekocht en wil die customizen met wat verse groenten, knoflook, yoghurt etc. Bedankt !



    ( 14 december 2012 @ 20:19 )

    Yum lekker! Inspiratie voor iftar! Thanx


    Ray

    ( 14 december 2012 @ 19:00 )

    Het is in het geheel niet waar dat de wraps keihard worden in de oven of uberhaupt hard worden tijdens het bakken. Ik doe het als volgt en waarbij de wrap heerlijk zacht en oprolbaar blijft: verwarm de oven voor op 250 graden (celcius) maar zet alleen de bovenverwarming aan (de grill dus). Doe de wrap eenmaal onder de koude kraan geheel natmaken en leg ‘m dan op een stuk bakpapier op de bakplaat. Smeer de vulling er overheen. Zodra de oven op temperatuur is de bakplaat helemaal onderin de oven plaatsen en in +-10 minuten bakken. De wrap is nu geheel zacht gebleven maar het geheel is prachtig gegaard. Indien je de wrap een ietsje hard(er) of droger wilt aan de onderkant bak je ‘m nog even na in een (niet ingevette) koekepan totdat je tevreden bent.


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲