Recept voor nasiballen |
10 augustus 2015 | CULINAIR, ZOUTE HAPJES & SNACKS

11659233_10204629312476305_6185159125820200966_n

Vandaag heeft gastblogger Fatima weer een nieuw recept voor jullie. Dit keer laat ze zien hoe je helemaal zelf nasiballen (of nasischijven) kunt maken.

Ingrediënten:

  • 300 gram basmati rijst
  • Olijfolie
  • Rode ui
  • Kipfilet
  • 400 gram Italiaanse roerbakmix
  • Rode paprika

Kruiden:

  • Zakje nasi kruiden
  • Harissapoeder (optioneel)
  • Kurkuma
  • Zwarte peper/zout
  • Paprikapoeder
  • Klein bosje koriander
  • Zout peper
  • kaneel
  • 1 tl tandoori kruiden (te koop bij toko)
  • 2 el Tomato Frito

Extra:

  • 3 eieren
  • Naturel paneermeel

Bereidingswijze:

Kook de rijst in kokend water, hier zout en kurkuma (voor kleur) aan toevoegen. Regelmatig doorroeren. Verhit olijfolie in een pan en fruit hier de gesnipperde ui in. Voeg de kipfilet en groente toe (alle groente klein/fijn gesneden). Alle ‘kruiden’ aan toevoegen. Laat dit rustig koken.

Ondertussen je rijst goed blijven roeren en goed door laten koken, zodat je er straks makkelijk balletjes van kunt vormen. Als er nog vocht zit bij de rijst, uit laten lekken en dan samen mengen met het sausje. Laten afkoelen.

Kommetje met losgeklopte eieren en kommetje met paneermeel klaarzetten. Dan je bolletjes met rechts in ei rollen en linkerhand in paneermeel dan bijvormen indien nodig en neerzetten op schaal en weer in koeling voor een half uur of totdat je ze gaat frituren in zonnebloemolie.

11141224_10204629310836264_7796757012978003900_n

Eet smakelijk!

Share Share Share





7 reacties

Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲