Recept voor wok met hete kip en groente |
25 februari 2015 | CULINAIR, HOOFDGERECHTEN

 photo recept-voor-wok-hete-kip-en-groente-4_zps45d5df41.png

Vandaag heeft gastblogger Fatima weer een nieuw recept voor jullie. Als je zin in rijst hebt dan is het misschien een idee om dit wokgerecht met hete kip en groente te maken. Lekker, simpel en snel te bereiden!

Ingrediënten:

  • 1 kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 3 á 4 grote champignons
  • 2 á 3 el Szechuan Woksaus (van bv. de Lidl in een zakje)
  • 3 á 4 el zoete chilisaus
  • 1 á 2 el ketjap manis
  • 4 takjes koriander, fijngesneden
  • mespunt harissa poeder
  • zout (niet teveel)
  • basmatirijst

Hoe ga je te werk?

Snijd de kipfilet in blokjes, de rode paprika in reepjes, courgette in blokjes en snijd elke champignon in vieren.

 photo recept-voor-wok-hete-kip-en-groente_zps54854eaa.png

Breng de rijst in een pan met water en zout aan de kook. Volg hiervoor de instructies op de verpakking.

Verhit wat olijfolie in een wokpan en doe hier de kipfilet bij. Bak dit goed en voeg vervolgens de paprika, champignons en courgette toe. Giet daarna de ketjap, chilisaus en Szechuan woksaus, chilli sauce en ketjap toevoegen. Als laatste voeg je de zout en harissa toe. Laat dit goed doorbakken, ik heb dit zeker 10 á 20 min laten pruttelen.

 photo recept-voor-wok-hete-kip-en-groente-1_zpsbd71405b.png

Vul de rijst in een kom en kiep dit op het bord om. Schep daaromheen de wok met kip en garneer met gesneden koriander.

 photo recept-voor-wok-hete-kip-en-groente-5_zpsd5e31c54.png

Klaar in een handomdraai en super lekker!

Share Share Share





8 reacties

Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲