Recept: Zalmbuideltjes met garnalen |
12 februari 2014 | CULINAIR, SALADES & SOEPEN

 photo zalmbuideltje-recept-gerookte-zalm-garnalen-voorgerecht-amuse-hapje-_zpse1a8661f.png

Nima van Cuisine la Nima laat zien hoe je dit pakketje van gerookte zalm, dat smeuïge garnalen en tomaat bevat, helemaal zelf kunt maken. Ze heeft het recept van Koken met Karin, maar heeft een paar kleine dingen aangepast. De gerookte zalmbuideltjes met garnalen zijn prima van tevoren te bereiden, dus ideaal als je eters over de vloer krijgt!

 photo zalmbuideltje-recept-gerookte-zalm-garnalen-voorgerecht_zps8625cbd3.png

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram gerookte zalm
  • 100 gram grijze garnalen
  • 1 vleestomaat
  • 1 citroen
  • 1 handje bieslook
  • 2 handjes gemengde sla
  • 4 el mayonaise
  • 1 el tomatenketchup
  • zout
  • peper

Hoe ga je te werk? 

Ontvel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in hele kleine blokjes. Roer de mayonaise, ketchup door elkaar tot een sausje. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Doe 3 flinke eetlepels van deze saus in een kom, samen met de garnalen en tomaten.

 photo zalmbuideltje-recept-gerookte-zalm-garnalen-bereiding_zpsb157b432.png

Knip de bieslook erboven en schep alles door elkaar. Bedek een klein schaaltje met een vel plasic folie. Beleg het schaaltje met 1/4 deel van de gerookte zalm en laat de zalm iets overhangen. Schep 1/4 deel van het garnalenmengsel erin. Vouw de zalm er overheen. Pak de folie op en draai strak op tot een bolletje. Maak er zo nog 3 en bewaar ze tot gebruik (omgekeerd) in de koelkast.

 photo zalmbuideltje-recept-gerookte-zalm-garnalen-voorgerecht-amuse_zpsd2d229cd.png

Verdeel wat sla over 4 bordjes. Haal de buideltjes uit de folie en leg ze met de mooie kant boven op de sla. Garneer met een mooi gedraaid schijfje citroen en een sprietje bieslook.

 photo zalmbuideltje-recept-gerookte-zalm-garnalen-salade_zps4e92984c.png

Een lekker feestelijk voorgerecht voor de liefhebber van vis. Als voorgerecht kan je de buideltjes iets kleiner maken door een kleiner schaaltje te gebruiken.

Eet smakelijk!

Share Share Share





12 reacties


    ( 12 februari 2014 @ 17:29 )

    Dat ziet er echt super lekker uit! Ik hou van vis dus dit zou voor mij een perfecte combinatie zijn echt een leuk recept!!



    ( 12 februari 2014 @ 17:50 )

    dat ziet er lekker uit



    ( 12 februari 2014 @ 18:21 )

    oeh ziet er super lekker uit :D



    ( 12 februari 2014 @ 19:24 )

    Dat lijkt me zo ontzettend lekker. Jammie!



    ( 12 februari 2014 @ 20:35 )

    Wat leuk gedaan. Ziet er ook heerlijk uit!

    x



    ( 12 februari 2014 @ 23:15 )

    Dit is echt een cool recept! Ga ik zeker eens maken :D



    ( 12 februari 2014 @ 13:33 )

    aahh dit is heeeerlijk <3 ik ga dit proberen na te maken =)



    ( 12 februari 2014 @ 11:58 )

    Oh nom nom nom <3



    ( 12 februari 2014 @ 20:05 )

    Wow, wat leuk! En slim!



    ( 12 februari 2014 @ 13:19 )

    Oh wow! dit heb ik nog nooit gezien! Ziet er echt heerlijk uit!



    ( 12 februari 2014 @ 15:48 )

    Heel lekker, ik hou van vis en vooral van garnalen:)



    ( 12 februari 2014 @ 17:11 )

    Yummy, looking good! Ik ben helemaal gek van vis en vooral zalm, dus ga dit zeker een keer maken! X


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲