Wat eten we vandaag? #1 |
13 november 2013 | CULINAIR, HOOFDGERECHTEN

 photo wat-eten-wij-we-vandaag-inspiratie-avondeten-gerechten-avondmaal-savonds-lunch-ontbijt_zps698faa4a.png

Al jaren volg ik op fora’s verschillende topics waarin ze laten zien wat ze die dag hebben gegeten. Gewoon ter inspiratie voor als wij het thuis even niet meer weten, of als ik wat nieuwe gerechten wil ontdekken. Ik vroeg dit keer 6 Marokkaanse vrouwen of zij ons wilde laten zien wat zij die dag (of de dagen ervoor) hadden gemaakt of gegeten. En dat deden ze! Dus, als je even niet meer weet wat je vandaag wilt eten of wilt serveren voor eventuele gasten, kijk dan snel verder voor wat inspiratie!

 photo wat-eten-we-vandaag-pasta-zalm-saus_zps100ad58e.png

Tesliem – Pasta met zalm

“Mijn lunch was pasta die ik in paddenstoelenbouillon had gegaard met een lekkere saus van kookroom en gerookte zalm. Een zelfverzonnen creatie en het was overheerlijk!”

 photo wat-eten-we-vandaag-salades-sushi_zps6b7ce7c0.png

 photo wat-eten-we-vandaag-salade-sushi_zps88cd6234.png

 photo wat-eten-we-vandaag-tiramisu-bezoek_zps03584dcb.png

Riannah – Sushi, Salades en Tiramisu

Gastblogger Riannah maakte voor het Offerfeest de bovenstaande gerechten.

  • Salade sushi: rijst, tonijn, surimisticks, komkommer, augurk, wortel, olijven, mayonaise, krabsalade, tonijnsalade en sesamzaadjes
  • Rodekoolsalade in bekers: rode kool, mayonaise, azijn, saladekruiden, ijsbergsla, olijven, augurken en mozzarella balletjes
  • Drie soorten wraps: tonijnwraps, wraps met krab en wraps met eiersalade
  • Bastogne-tiramisu in glaasjes: bastognekoeken, mascarpone, slagroom, vanilleslagroom vla, Griekse yoghurt en vanillesuiker

 photo wat-eten-we-vandaag-boerenkool-stamppot_zpsfd099fc8.png

 photo wat-eten-we-vandaag-gehaktballen_zps2f0b8271.png

 photo wat-eten-we-vandaag-stamppot-jus-gehaktballen-cheddarkaas_zps8b85fdcb.png

Fatima – Hollandse pot

Fatima maakte een heerlijke en typische Hollandse maaltijd. “Vandaag lekker Oer-Hollandse boerenkoolstampot met grootmoeders gehaktballen die ik heb gevuld met Cheddar kaas. En natuurlijk jus erbij geserveerd!”

 photo wat-eten-we-vandaag-marokkaanse-thee-theepot_zpsc1a77f30.png

 photo wat-eten-we-vandaag-feestsalades_zps5c72579f.png

 photo wat-eten-we-vandaag-feest-salades_zps15e7d5f9.png

 photo wat-eten-we-vandaag-marokkaanse-vleesspiesjes-shwa_zps426d4540.png

 photo wat-eten-we-vandaag-kip-olijven-pruimen_zpsca94bed8.png

 photo wat-eten-we-vandaag-fruitschalen-gedecoreerd_zps1ab3bfd2.png

Mijn virtuele kookboek – Salades, kip, spiezen en fruit

“Afgelopen weekend kwamen mijn tantes, nichtjes etc. op bezoek. Een huiskamer vol! Ik serveerde een feestsalade (o.a. pastasalade, aardappelsalade, salade met kalkoenfilet) en kip uit de oven met pruimen, amandelen en olijven. Daarnaast ook Marokkaanse vleesspiezen en een paar schalen fruit. Bij de koffie en thee serveerde ik allerlei lekkernijen, maar daar heb ik geen foto’s van.” Benieuwd naar meer heerlijkheden van Mijn Virtuele Kookboek? Neem dan een kijkje op haar Facebook!

 photo wat-eten-we-vandaag-uiteten-bagels-beans_zps88a8a60f.png

 photo wat-eten-we-vandaag-sushi_zpsfc442cbf.png

Nora – Bagels & Beans, Vandaag en Red Velvet

“Gisteren was ik jarig en ik heb echt teveel gegeten. We ontbeten bij Bagels & Beans en ’s avonds aten we bij restaurant Vandaag in Utrecht. Ik vond het echt veel beter dan restaurant Vandaag in Amsterdam, je hebt in Utrecht meer keuze. Mijn man had een Red Velvet taart laten maken, maar die hebben we maar meegenomen. Vandaag ga ik gewoon wat simpels maken. Ik weet nog niet precies wat, maar geen grote maaltijd in ieder geval. Ik zit letterlijk nog vol van gisteren!”

 photo wat-eten-we-vandaag-marokkaanse-thee_zps13caecdb.png

 photo wat-eten-we-vandaag-marokkaanse-workshop_zps5ee19db6.png

 photo wat-eten-we-vandaag-marokkaanse-zaalouk_zps6c794993.png

 photo wat-eten-we-vandaag-tajine-kweeperen-pruimen-amandelen-recept_zpsd6cab8bf.png

Fatima – Tajine, Salades en thee

Fatima van Fatima’s Kookworkshops gaf een Marokkaanse kookworkshop in Den Haag (Stadsdeel Escamp). Tijdens haar kookcursussen behandelt ze authentieke recepten uit de Marokkaanse keuken. De workshop begonnen ze met een ontvangst met muntthee en een klein hapje. Vervolgens maakte ze twee bijgerechten (Zaa’louk en aardappelsalade met walnoten) en lamstagine met pruimen, amandelen en kweeperen.

Wil jij ons ook laten zien wat jij als ontbijt, lunch of avondeten hebt gegeten? Mail dan een foto met wat tekst naar info@womanistical.nl of tag me via FacebookTwitter of Instagram en laat me weten wat je ervan vond!

Share Share Share





25 reacties


    ( 13 november 2013 @ 6:58 )

    Leuk om te zien! Lekkere gerechten :)



    ( 13 november 2013 @ 7:20 )

    Hmmmm, dat ziet er allemaal heerlijk uit!



    ( 13 november 2013 @ 7:31 )

    Ik zie echt lekkere dingen ertussen!



    ( 13 november 2013 @ 7:41 )

    Er zitten een aantal dingen bij die ik nog nooit heb gegeten maar wat zie het er allemaal heerlijk uit zeg! Ik ga ook een keer gehaktballen met cheddar kaas maken!



    ( 13 november 2013 @ 8:13 )

    Oooh ik ben echt te erg; heb net mijn ontbijt op en krijg nu alweer honger haha.



    ( 13 november 2013 @ 8:30 )

    heerlijke food foto’s ;D



    ( 13 november 2013 @ 10:09 )

    Al dat lekker eten! Ikzelf ben gek op pasta :)



    ( 13 november 2013 @ 10:16 )

    Ziet er alemaal heerlijk uit! Ik krijg gewoon zinin avond eten, en dag ’s ochgends haha. Ik kook zelf eigenlijk zelden uitgebreid.



    ( 13 november 2013 @ 11:07 )

    ik vind echt alles heerlijk :o vooral de sushi natuurlijk <3



    ( 13 november 2013 @ 12:04 )

    Wat een leuk artikel. Ik zou zo bij Riannah willen gaan eten. Wat heeft zo toch allemaal lekkere dingen klaargemaakt. <3


    Kim

    ( 13 november 2013 @ 12:32 )

    Het ziet er echt heerlijk uit.
    Die kippen en de tajine jammie



    ( 13 november 2013 @ 12:51 )

    Leuk artikel, ook handig voor inspiratie!



    ( 13 november 2013 @ 12:54 )

    Leuk om te lezen en te zien. Zitten hele lekkere dingen tussen!!



    ( 13 november 2013 @ 13:49 )

    Ooo wat ziet dat lekker uit, ik krijg meteen trek!



    ( 13 november 2013 @ 15:41 )

    Erg leuk om te zien! Ik zit een beetje te kwijlen geloof ik :P



    ( 13 november 2013 @ 17:23 )

    OOoooh wat een heerlijkheid!! Vooral die bastogne tiramisu!! <3



    ( 13 november 2013 @ 17:35 )

    Hmmm.. ziet er heerlijk uit! Tis voor mij nog geen eetenstijd, maar begin nu wel erg trek te krijgen! Zin in zalm met pasta.. eens kijken of ik nog zoiets in huis heb :)



    ( 13 november 2013 @ 18:06 )

    Wooooow, wat een mooi thee servies!! Waar kan ik dat halen :D?


    ( 13 november 2013 @ 18:25 )

    Zulk soort theeservies kun je kopen bij Marokkaanse winkels in o.a. Beverwijk en Brussel :)



    ( 13 november 2013 @ 20:53 )

    Zoveel lekkers! Een portie lamstagine met pruimen, amandelen en kweeperen, graag:-)


    Angeline

    ( 13 november 2013 @ 21:10 )

    Oh wat zou ik graag willen dat ik zo’n heerlijke dingen kon maken,
    het water loopt me uit de mond.
    Ik heb een tajine cadeau gekregen maar nog nooit gebruikt omdat ik niet weet wat ik er mee kan.Stom hé !



    ( 13 november 2013 @ 21:27 )

    Pasta met zalm is een geweldig lekkere combo en die fruitschaal! Prachtig ook met het Marokkaans servies ertussen!



    ( 13 november 2013 @ 22:06 )

    Ik HOU van Marokkaanse salades. Het ziet er fantastisch uit en is altijd lekker. Lekkere gerechten zie ik hier :D



    ( 13 november 2013 @ 18:42 )

    Ik hou zo van eten! Of het nou Hollandse kost is
    of Japans of Marokkaans, ik eet het op! Mits het
    vegetarisch zijn natuurlijk c: xx



    ( 13 november 2013 @ 21:10 )

    Heeeeerlijk, ik heb zo zin in die salades! (L)


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲