Zoetzure mie met ananas |
18 maart 2017 | CULINAIR, HOOFDGERECHTEN

zoetzure-mie-met-ananas-recept

Een heerlijk recept voor zoetzure mie met ananas door gastblogger Ikrame. Voor dit gerecht wordt de zoetzure saus helemaal zelf gemaakt, maar mocht je daar geen tijd voor hebben, dan kun je natuurlijk ook een kant-en-klare variant gebruiken. Dit is een vegetarisch recept, maar je kunt er prima kip of garnalen in verwerken. Ikrame heeft de kip apart erbij geserveerd.

Benodigdheden mie:

  • 400 gram mie (ik heb fettucini gebruikt)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 kipbouillonblokje
  • Ananasstukjes
  • Kip of garnalen (optioneel, ik heb de kip apart erbij geserveerd)
  • Lente-ui + sesam voor garnering

Benodigdheden zoetzure saus:

  • 200 ml ananassap
  • 1 stuk gember van ongeveer 3 cm
  • 1 flinke scheut sojasaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 – 4 etl tomatenketchup
  • 2 – 3 etl azijn
  • 1 etl suiker
  • 1 etl maizena of bloem
  • 1 – 2 etl chilisaus

Bereidingswijze:

Maak allereerst de zoetzure saus. Pers de look en rasp de gember. Fruit deze in wat olie. Voeg de rest van de ingrediënten voor de saus toe en breng aan de kook. Los een eetlepel bloem op in wat water en voeg deze toe. Laat je saus door pruttelen voor 5 tot 8 minuten.

zoetzure-bami-recept

Kook de mie en spoel deze met koud water af. Snijd de ui in halve maantjes. Snijd de paprika’s in dunne repen en pers de look. Verwarm wat olie in een wok en doe de ui, look en paprika erin. Bak ze op hoog vuur voor enkele minuten. Zorg er wel voor dat ze de knapperigheid behouden.

Voeg de zelfgemaakte zoetzure saus en ananasstukjes toe en breng aan de kook. Proef eventueel of je wat extra’s eraan wilt toevoegen, zoals sojasaus. Doe de gekookte mie erbij en schep het geheel goed om. Roerbak voor 2 á 3 minuutjes. Garneer met gesneden lente-ui en sesamzaadjes. Serveer direct.

Share Share Share





1 reactie

Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲