DIY: maak je eigen Ferrero Rocher boompje


Wil je iemand nou eens echt verrassen? Maak dan dit ontzettend leuke en originele Ferrero Rocher boompje! Dan moet degene natuurlijk wel van chocolade houden. Gastblogger Zahri laat stap voor stap zien hoe je deze Ferrero Rocher boom zelf kunt maken.

 photo diy-hoe-maak-je-een-ferrero-rocher-boom-snoepboom-8_zps0b6656ab.png

Benodigdheden:

  • 4 bakjes Ferrero Rocher
  • een pot
  • een stok of een pvc buis (verkrijgbaar bij o.a. Gamma)
  • strik of organza stof
  • oase/steekschuim (verkrijgbaar bij o.a. Action)
  • dubbelzijdig plakband of lijmpistool
  • cirkel- of hartvormige piepschuim
  • crêpepapier

 photo diy-hoe-maak-je-een-ferrero-rocher-boom-snoepboom-3_zps1686146a.png

Hoe ga je te werk?

We beginnen allereerst met de pot waar het boompje in komt te staan. Om ervoor te zorgen dat het boompje blijft staan doe je een ronde oase/steekschuim in de pot. Snijd het eventueel met een mes zodat het precies in de pot past.

 photo diy-hoe-maak-je-een-ferrero-rocher-boom-snoepboom-10_zps30598bd5.png

Maak in het midden een gat zodat de stok erin past. Zorg ervoor dat het gat niet al te groot is.

 photo diy-hoe-maak-je-een-ferrero-rocher-boom-snoepboom-7_zps27f9acd6.png

Plak een mooie lint of organza stof onder aan het stokje met een drupje lijm vast. Spreid dan ook wat lijm over de rest van de stok. Wikkel het lint om de stok heen tot het helemaal bedekt is. Laat het drogen en steek de stok in het gat.

Plak de bovenkant van het steekschuim af met crêpepapier zodat je de groene kleur niet meer ziet. Plak er vervolgens met dubbelzijdig plakband of met een lijmpistool wat Ferrero Rocher chocolaatjes op.

 photo diy-hoe-maak-je-een-ferrero-rocher-boom-snoepboom-4_zpsf6984620.png

Nu ga je aan de slag met het versieren van het piepschuim. Knip eerst onderaan het piepschuim een gat waar de stok of pvc doorheen kan.Plak dan de Ferrero Rocher chocolaatjes op het piepschuim. Gebruik hiervoor liever geen saté prikkers, omdat de kwaliteit van de chocolade achteruit kan gaan. Doordat er lucht bij komt zal de chocolade niet lekker blijven en zal het wellicht taai worden.

 photo diy-hoe-maak-je-een-ferrero-rocher-boom-snoepboom-1_zps38a30233.png

Maak dan het piepschuim goed vast aan de stok goed vast met wat lijm of plakband. Nu hoef je alleen nog het Ferrero Rocher boompje te versieren met een mooie lint of strik. Et voila, je bent klaar!

 photo diy-hoe-maak-je-een-ferrero-rocher-boom-snoepboom-_zpsc54b85bd.png

Dit was de eerste keer dat Zahri dit Ferrero Rocher boompje heeft gemaakt en ze was binnen circa 20 minuten klaar. Het neemt een beetje tijd in beslag en het is ook niet bepaald goedkoop, maar dan heb je wel wat! Je kunt natuurlijk een budget variant maken met goedkopere chocolaatjes of ga voor iets totaal anders, zoals snoep, Rafaello’s of Crispello’s van Milka.

Hopelijk hebben jullie wat inspiratie kunnen opdoen met deze DIY. Mocht je het gaan maken, zou het leuk zijn als je het eindresultaat met ons deelt!

23 gedachten over “DIY: maak je eigen Ferrero Rocher boompje”

  1. Ah wauw dit is echt geniaal, hoe er op het idee is gekomen 😀 Ideaal voor events, als ze dit niet bij Ferrero Rocher op een dagelijkse basis maken, dan weet ik het ook niet meer!

  2. Het is een super leuk idee. Ik ben niet zo’n knutselaar, maar t is gelukt. Wat alleen heel jammer is, dat de Ferrero uit zijn papiertjes vallen. Bij mij was binnen een halve dag de boom kaas en zaten alleen de onderste papiertjes nog aan t piepschuim geplakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *