Leuke wijken en winkelstraten in Amsterdam |
14 december 2014 | FASHION, SHOPPING

leuke-wijken-en-winkelstraten-in-amsterdam-shoppen-winkelen

Amsterdam is een bruisende stad stad vol met allerlei leuke wijken en winkelstraten waar je goed kan shoppen. Hieronder volgen een paar leuke wijken en winkelstraten die je kan bezoeken als je eens flink wilt gaan winkelen in Amsterdam!

Beethovenstraat

De Beethovenstraat is een chique winkelstraat in Amsterdam-Zuid. Er bevinden zich verschillende luxe modezaken en dure speciaalzaken, maar je kunt er ook prima terecht voor de dagelijkse boodschappen bij de slager, supermarkt of groentewinkel.

Cornelis Schuytstraat

De Cornelis Schuytstraat is een leuke straat in Amsterdam-Zuid. Je vindt hier een mix van luxe en stijlvolle modewinkels, patisserieën en delicatessenzaken.

denegenstraatjes

De 9 straatjes

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn de negen straatjes kleine en gezellige zijstraatjes van de Keizersgracht, Herengracht, Prinsengracht en het Singel in Amsterdam-Centrum. Hier vind je gespecialiseerde themawinkeltjes, designer boetieks, vintage tweedehands- en modewinkels. Tussen de winkels bevinden zich ook een aantal gezellige restaurants en cafés waar je heerlijk kunt eten en drinken. Zoals restaurant Van Harte in de Hartenstaat, een gezellig klein restaurantje waar je heerlijk kan eten. Ook kan je in de negen straatjes als modeliefhebber enorm goed shoppen!

Haarlemmerdijk en Haarlemmerstraat

De Haarlemmerstraat vormt samen met de Haarlemmerdijk een levendige slenterstraat. Er bevinden zich een grote verscheidenheid aan winkels, boetieks en restaurants. De Haarlemmerstraat loopt over in de levendige straat Haarlemmerdijk waar nog meer leuke winkels, eet-, en drinkgelegenheden te vinden zijn. Je kan daar heerlijk lunchen bij Bagels & Beans, waar ik graag kom.

Nieuwendijk en Kalverstraat

Nieuwendijk is één van de oudste straten van de stad, er zijn hier heel wat winkels bevestigd. Voor de echte winkelfestijn hoor je de Dam over te steken richting de Kalverstraat. Het is één van de drukste winkelstraat van Amsterdam, waar je bekende nationale ketens en warenhuizen zoals V&D en HEMA kunt vinden.

Ook bevinden zich er leuke schoenenwinkels die o.a. schoenenmerken als Hugo Boss, Nike en Tommy Hilfiger verkopen. Voor de bruiloft van mijn nicht wil ik nog heel graag pumps van Steve Maden halen, maar ik ben bang dat ik het niet ga redden om nog de Kalverstraat te bezoeken om ze te halen.

pchooftstraat

P.C. Hooftstraat

De beroemdste winkelstraat van Amsterdam is zonder enige twijfel de P.C. Hooftstraat. Het is een fenomeen onder de welvarenden van Nederland. De chique en dure straat herbergt tal van stijlvolle winkels en boetieks, die uitpuilen van luxe juwelen, kledij en accessoires, maar er zijn ook steeds meer betaalbare winkels.

Spiegelkwartier

Al tachtig jaar is het Spiegelkwartier het hart van de kunst- en antiekcentra. Liefhebbers en verzamelaars van kunst kunnen hier dan ook op zoek gaan naar dat ene unieke schilderij, sieraad, meubel of boek. Het Spiegelkwartier heeft de grootste antiquairsdichtheid ter wereld.

Prinsenstraat en Herenstraat

De Prinsenstraat en de Herenstraat liggen in het verloop van elkaar en construeren de verbinding tussen de Prinsengracht, de Herengracht en de Keizersgracht. Het zijn twee gezellige, authentieke winkelstraten waar vooral exclusieve, stijlvolle en trendy speciaalzaken zijn bevestigd.Benieuwd welke winkels er allemaal zijn, klik dan hier.

Utrechtsestraat

De Utrechtsestraat is een gezellige en drukke winkelstraat in Amsterdam, die vernoemd is naar de stad Utrecht. Hier vind je leuke en aparte winkels en boetieks met kleding, delicatessen, lifestyle, interieur artikelen en geschenken. Benieuwd welke winkels ze allemaal hebben? Klik dan hier.

Ben jij weleens wezen shoppen in Amsterdam? Zoja, waar doe je dit dan het liefst?

Bron afbeeldingen: Wikipedia, Mamaschrijft en Prints LA

Share Share Share

11 reacties


  ( 14 december 2014 @ 7:16 )

  Wat een handige tip om eens langs deze winkelstraatjes te gaan als ik een keer in die grote stad ben ;-)
  Leuk artikel…..  ( 14 december 2014 @ 9:49 )

  Er zijn straten waar ik al van gehoord heb, terwijl ik nog nooit in Amsterdam ben geweest ;) Ik wil er zo graag ooit eens naartoe!  ( 14 december 2014 @ 11:18 )

  Leuke tips! Ik woon er, dus ik shop er altijd haha.  ( 14 december 2014 @ 12:46 )

  Leuk artikel. Ik woon zelf in Amsterdam, maar ik vind het leuk om het zo terug te lezen!  ( 14 december 2014 @ 14:49 )

  Leuk artikel, handig!  ( 14 december 2014 @ 16:33 )

  Wat een fijn overzichtje, ik ben morgen in amsterdam  ( 14 december 2014 @ 16:47 )

  Handig om te weten:D  ( 14 december 2014 @ 19:23 )

  Wat leuk om te lezen, ik winkel regelmatig in Amsterdam.  ( 14 december 2014 @ 22:08 )

  Handig artikel!!

  x


  Ibtissam

  ( 14 december 2014 @ 20:34 )

  Waar moet je zijn als je meer naar de Marokkaanse en Turkse winkels wilt?  ( 14 december 2014 @ 21:11 )

  Leuk artikel! Mijn vriend woont in Amsterdam en ik woon er redelijk in de buurt, dus ben regelmatig in de stad te vinden :)


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲