HEMA Ramadan & Suikerfeest foodproductenlijn


 photo hema-ramadan-suikerfeest-food-producten-lijn-culinair-artikelen-halal_zps28728563.png

Bij HEMA bieden ze voor ieder wat wils. Dat blijkt nu ook weer, aangezien ze met een eigen Ramadan en Suikerfeest foodproductenlijn komen. Vorig jaar kwam HEMA met de speldloze hoofddoek en binnenkort gaan ze ook culinaire producten verkopen die moslims kunnen nuttigen in de Ramadan en Suikerfeest. Denk bijvoorbeeld aan producten als Medjool dadels, mierzoete baklava, gedroogde fruitmix of koekjes.

De prachtige maand Ramadan zal dit jaar rond 9 juli beginnen. Het is een bijzondere maand in de islamitische kalender waarop tussen zonsopgang en zonsondergang gevast wordt. Naast dat het in de Ramadan het vasten en aanbidden van Allah (Arabische woord voor God) centraal staat, is het ook een maand van samenzijn met familie en/of vrienden. Zo’n samenzijn is natuurlijk niet compleet zonder de typische Ramadan sfeer met o.a. dadels, chebakia, harira soep, zoute hapjes en zoete lekkernijen. En een aantal van die heerlijkheden gaat HEMA dus ook verkopen! Vanaf 8 juli is de Ramadan en Suikerfeest productenlijn in alle grote HEMA filialen verkrijgbaar.

Image Hosted by PicturePush

1.) Mini Baklava, €4,00

2.) Gedroogd fruit mix, €4,50

3.) Halva pistache, €3,00

4.) Ma’amoul koekjes, €2,50

5.) Sesamsticks, €2,50

6.) Shoarma kruidenmix, €2,75

7.) Tehina, €3,75

8.) Couscous, €1,50

9.) Harissa, €3,00

10.) Pinda-, kokos- en sesamkoekjes, €3,00

11.) Falafel kit, €3,00

12.) Sesamkoekjes, €2,50

13.) Thee verveine & citroengras, €2,50

14.) Medjoul dadels, €2,50

15.) Pitloze olijven met mint, €2,00

Wat vind jij van de HEMA Ramadan & Suikerfeest foodproductenlijn? Ga jij er wat van aanschaffen of vind je het maar een hele slimme marketingtruc?

31 gedachten over “HEMA Ramadan & Suikerfeest foodproductenlijn”

 1. Ik vindt het hele goede marketing, Je kan nooit genoeg feestdagen hebben. Daarnaast verkopen handelaren voor de feestdagen meer(=meer omzet). dus heel slim van Hema.

 2. Wat ik zo leuk vind is dat HEMA (wat typisch Hollands is) ook laat zien mee te kunnen gaan met andere culturen.. tuurlijk is het vooral commercieel en een slimme zet van HEMA maar ik vind het ook openminded! En daarnaast vind ik het grappig dat de producten wel weer die typische herkenbare HEMA uitstraling hebben! Goed gedaan dus, wie weet ga ik ook deze producten aanschaffen uit nieuwsgierigheid.

 3. Ik vind het vooral een slimme zet, maar als ik eerlijk ben ziet bijv. de baklava die ik hier in de winkel zie liggen (of zelfs bij de ‘Turkse’ bakker) er wel heel zielig uit en viel het qua smaak ook wel tegen. Achja, niets gaat boven zelfgemaakte producten of streekproducten (iedere plek toch net andere receptuur).

 4. Ik vind het wel heel erg mooi dat ze hier speciaal producten voor gaan verkopen. Misschien dat ik wel iets ervan ga kopen, maar ik denk dat het voor mij dan meer vergelijken zal worden. Ik heb namelijk een Turkse winkel om de hoek waar ik heel vaak kom en de meeste producten koop ik daar al altijd.

 5. Ik vind het erg leuk dat ze dit doen en natuurlijk is het een slimme marketing truc, maar goed wel handig. Ik ga het in elk geval even doorgeven aan mjn vriendin die zelf dus wel marokkaanse is maar niet marokkaans kan koken of bakken haha. Ik denk dat zei het wel leuk gaat vinden.

 6. Toffe verpakking, ziet er leuk uit met dat blauw en wit.
  Ramadan is het feest van het jaar voor veel mensen dus is het leuk voor ze dat ze dat ze feestelijke producten te kunnen kopen.
  Je ziet in de supermarkt toch ook plots vanalles verschijnen wat er anders niet ligt als het Kerst is.

  Zitten wel enkele potentieel lekkere dingen bij dus als ze dit in België gaan verkopen ga ik wel wat halen 🙂

 7. Superleuk bedacht, maar ik gok dat het vooral Nederlanders zullen zijn die dit zullen gaan kopen uit nieuwsgierigheid. Zie mijn moeder Turks eten namelijk echt niet bij de Hema kopen, haha, die gaat daarvoor liever naar de specialist. 😉

  PS: ben jij trouwens Turks? Omdat je ook wel eens Turks eten maakt (lahmacun en börek).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *