Interieur tip – DAW Replica kuipstoel


daw-replica-kuipstoel-wit-vitra-eames

Als je van design interieurspullen en een beetje retro houdt dan ken je vast de populaire DAW stoel van één van de meest bekende namen in de design wereld; Vitra Eames. Voor zo’n DAW design stoel betaal je een slordige 400 á 480 euro. Niet niets dus! Vandaag heb ik een interieurtip voor jullie om een replica van de DAW kuipstoel te kunnen scoren.

daw-replica-stoel-4

Eerst wat korte informatie over het merk Vitra Eames en het model DAW. De Vitra DAW stoel werd in 1948 ontworpen door Charles Eames. Hij was een historische Amerikaanse ontwerper en ontdekte nieuwe technieken en materialen en liet deze op fraaie wijze tot leven komen. De DAW kuipstoel is één van de populaire producten uit de Eames collectie. DAW staat voor Dining height, Armchair, Wood base. Oftewel, een comfortabele kuipstoel met hoge armleuningen en een elegante houten onderstel met kruis-draadversteviging.

daw-replica-stoel

daw-replica-stoel-2

Een goede replica van de populaire designklassieker van Vitra Eames kwam ik tegen op Furnishspot.com voor ‘maar’ € 64,50. Een flink stuk betaalbaarder! Ik heb de originele versie nooit in het echt mogen beschouwen, maar deze replica ziet er echt onwijs mooi uit en daarnaast is alles netjes afgewerkt. Deze stoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar ik koos voor een witte versie. Die vind ik persoonlijk het mooist!

daw-replica-stoel-3

Hopelijk hebben jullie wat aan deze interieurtip gehad. Wat vind jij van deze replica, komt hij qua vorm aardig in de buurt bij het echte werk?

9 gedachten over “Interieur tip – DAW Replica kuipstoel”

  1. Ik vind dit soort stoelen super mooi, maar helaas ben ik geen fan van replica’s. Ik heb vrienden met zulke stoelen en die verkleuren door het zon of daglicht en worden dan geel. Ik ben aan het sparen voor de ‘echte’ die kosten rond de €250 per stuk en dat is best veel, maar ik heb het er voor over. Ik vrees dat je met replica’s na een paar jaar nieuwe mag kopen, maar hey.. daar is niks mis mee, hé. Het is gewoon een keuze die je maakt..
    Liefs,
    Eefje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *