3x leuke Anasheed zangers (zonder instrumenten) |
11 september 2015 | ENTERTAINMENT, LIFESTYLE

muvit-mini-portable-speaker-review-kleine-iphone-ipad-telefoon_2_zps52266e5e

Heb je het gehad met de harde muziek beats van tegenwoordig en ben je op zoek naar iets sereens? Zelf zet ik geen muziek op maar waar ik zo nu en dan wel naar luister is Vocal Music (ook wel bekend als Anasheed) met een religieus tintje. Bij dit soort ”muziek” staat de vocale prestatie centraal. Wil je het eens een kans geven? Ik heb voor jou 3 artiesten geselecteerd die ik zeker de moeite waard vind. Luister zelf!

Maher Zain

Maher Zain staat voor mij op nummer 1. Hij is een Zweedse zanger met Libanese roots en wordt geïnspireerd door het islamitisch geloof. De muziek die hij produceert is dan ook met name moderne muziek, sterk gestuurd door religieuze invloeden. Ik luister zelf niet naar zijn liederen met instrumenten, maar gelukkig kun je op Youtube veel van zijn liedjes vinden zonder instrumenten (vocals only).

Leuk feitje: Maher won met “Ya Nabi Salam Alayka” de Nogoum FM Music Award voor Beste Religieuze Nummer.

Ahmed Bukhatir

De 39-jarige Ahmed Bukhatir komt uit de Verenigde Arabische Emiraten en is tegenwoordig een van de bekendste Anasheed zangers. Instrumenten zijn in geen enkel van zijn liederen te bekennen waardoor hij ook populair is onder moslims. Mijn favoriete liedje van Ahmed Bukhatir is ”Ya Ummi (My Mother)”.

Mesut Kurtiş

Mesut Kurtiş had al van jongs af aan interesse in muziek. Zijn eigen muziek wordt beïnvloed door verschillende stijlen zoals de Arabische en Europese muziekstijl. Mesut zingt dan ook in het Turks, Arabisch en Engels. Hij heeft helaas niet veel liederen die compleet zonder instrumenten zijn, maar hij heeft er zeker wel een paar. Daar luister ik dan ook graag naar. Zo heeft hij pas het liedje ”Rouhi Fidak” uitgebracht dat helemaal geen instrumenten bevat.

Wil je een keer naar deze artiesten luisteren? Ze zijn allemaal op Spotify te vinden. Een abonnement kun je eenvoudig aanschaffen met een Spotify Premium Code.

spotify

Share Share Share

6 reacties


  ( 11 september 2015 @ 15:48 )

  Ik zal een kijken op yt naar bovengenoemde artiesten.  ( 11 september 2015 @ 18:33 )

  Dus is het eigenlijk soort ‘acappella’ anasheed? Maar met
  de nadruk op religie c:
  Thanks for the tip!
  Xx

  Bo

  ( 11 september 2015 @ 20:42 )

  Dat klopt!  ( 11 september 2015 @ 22:48 )

  Ik vind Sami Yusuf ook heel fijn! Naar mijn gevoel komen er heel langzaam nieuwe anasheed liedjes erbij.  ( 11 september 2015 @ 16:56 )

  Ik zal er eens een keertje naar luisteren! :)  ( 11 september 2015 @ 8:04 )

  Leuke post! Ik luister zelf ook geen muziek maar ook nauwelijks anasheed omdat ik niet zo veel leuks kan vinden zonder instrumenten. Ya nabi salam alayka vind k wel erg mooi. Even de rest checken, thanks voor de tip!


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲