5x tuininspiratie voor de zomer 2016 |
22 mei 2016 | LIFESTYLE, WONEN

tuininspiratie

De heerlijke lentedagen zijn op volle gang en de zomerdagen komen er ook alweer bijna aan. Hoe haal je het maximale uit je tuin? Bereid je voor op het zomerse weer en geniet dit jaar dubbelop van de gezonde buitenlucht. We zetten een aantal tips op een rijtje die je buitenleven in de komende maanden zal verrijken.

1. Loungeset

Heb je nog geen loungeset in je voortuin of achtertuin? Met een loungeset die goed bestand is tegen het weer, kun je toch een huiselijke sfeer creëren. Je neemt de knusse woonkamersfeer mee naar buiten en je geniet ook nog eens van de heerlijke zon. Loungesets zijn er in allerlei formaten, van tweezits tot wel zes zittingen. Je gasten kijken hun ogen uit. Als je van plan bent om een loungeset te kopen, kijk dan eens bij Fogo Loungesets. Nu is de tijd rijp. Er komt hopelijk nog genoeg genoeg zon de aankomende maanden.

2. Kunstgras

Heb je een terras met een houten of stenen ondergrond? Met vloerbedekking van kunstgras kun je een huiselijke sfeer creëren. Dit kunstgras is speciaal bedoeld voor functionele decoratie op je tuinterras. Goed te combineren met je eettafel of je loungeset. Dit specifieke kunstgras is weersbestendig en duurzaam. Je kunt het inzetten als volledige bekleding van je terras maar ook als decoratief tapijt of karpet. Wist je dat kunstgras als vloerbedekking in alle soorten kleuren verkrijgbaar is? Kunstgras kun je al kopen bij de Praxis.

3. Hangmat

Ga je voor de ultieme ontspanning? De hangmat is toch wel de meest luxe vorm van genieten. Op een zomerse dag in je hangmat wiegen met een glossy op schoot. Waarom niet? Zo prijzig is een hangmat niet en zo lastig is het installeren ook niet. Er zijn hangmatten die je moet ophangen, maar er zijn ook varianten die je op een voetstuk monteert. Natuurlijk is er een grote prijsvariatie. De goedkoopste heb je al voor rond de 20 euro en de prijzen lopen verder op tot 275 euro. Voor dat laatste bedrag heb je dan wel een luxe tweepersoonsvariant. Want dat kan ook!

4. Tuinverlichting

Met tuinverlichting breng je ook in de latere uurtjes extra sfeer in je tuin. Of het nu gaat om decoratieve of functionele verlichting, de mogelijkheden zijn talrijk. Als je een vijver in de tuin hebt staan, dan is vijververlichting zeer aan te raden. Zo heb je verlichting die vanaf de bodem naar boven schijnt. Of kies voor de decoratieve verlichting met kleine lichtjes rondom je tuin. Stel je voor hoe je extra nageniet met een drankje in de hand. Ook als je vanuit je woning naar buiten kijkt, dan is het aangezicht van een fraai verlichte tuin hartverwarmend. Tuinverlichting kun je kopen bij de Tuinverlichtinghoeve.

5. Buitenhaard

Als je van comfort houdt en graag zo lang mogelijk in de buitenlucht verblijft, dan kun je niet zonder buitenhaard. Een buitenhaard maakt het mogelijk dat je ondanks de koele zomeravond lekker kunt nagenieten. Laat de invallende duisternis en de dalende temperatuur je niet wegjagen. Sommige buitenhaarden zijn zelfs gericht op het borrelen. Deze zijn voorzien van een uitklapbaar tafeltje voor de drankjes en borrelhapjes. Andere buitenhaarden kun je inbouwen in je loungetafeltje en op die manier inpassen in je loungeset. Zo schept een buitenhaard niet alleen warmte, maar ook veel sfeer. Voor meer inspiratie over buitenhaarden zie Fogo Buitenhaarden.

Share Share Share

3 reacties

Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲