8 redenen waarom de herfst ook wel leuk is |
17 september 2014 | LEVEN & LIEFDE, LIFESTYLE

 photo 8-redenen-waarom-de-herfst-ook-wel-leuk-is_zps77d1c40a.png

Begin je al depressief te raken als je alleen maar denkt aan de herfst? Dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Ik heb de herfstkriebels in ieder geval alweer te pakken en deel met jullie acht redenen waarom de herfst ook wel leuk kan zijn.

1. Buiten uitwaaien

Voor veel mensen is de herfst het mooiste seizoen om te wandelen. Het is echt een seizoen van kleuren en geuren. Het krakende en ritselende geluid van dorre blaadjes, paddestoelen die opkomen, het oprapen van bolsters en kastanjes, en de prachtige kleuren die je natuurlijk in overvloed in een bos kunt vinden.

2. Bankhangen

Een beetje tegenstrijdig met numero uno, maar zodra de koude dagen aankomen is het officieel toegestaan om lekker lang op de bank te ‘hangen’. Kaarsjes aan, dekentje erbij en even doelloos zitten internetten. Of een hele spannende thriller lezen. Wie zei ook alweer dat de herfst niet zo leuk is?

 photo redenen-waarom-herfst-leuk-is_zpsc6ff0774.jpg

3. Warme chocolademelk of caramel macchiato

Mét slagroom s.v.p. Enough said.

4. Kruidnoten

Pepernoten, speculaas, kruidnoten, noem het maar op. Het duurt bij mij niet lang voordat ze op zijn. Ik vind het dan ook niet erg als ze iets eerder in de schappen liggen.

5. Laagjes

Er zijn genoeg redenen om elke herfst meerdere lagen kleding te dragen. Als je bijvoorbeeld gaat wandelen in het bos is het handig om meerdere lagen kleding (ook wel bekend als de uientechniek) te dragen. Zo kan je, als je het te warm krijgt, even een laagje uittrekken en in je tas stoppen. Zo heb je het nooit te warm of te koud. Layering is niets nieuws, maar je ziet het de laatste jaren erg vaak.

 photo shoes-legs-autumn-leaves-railroad-macro-photo-wallpaper-2560x1600-694x417_zpse595f350.jpg

6. Dag sandaaltjes!

In het najaar kunnen dichte schoenen of laarzen niet in je garderobe ontbreken. Voor warme voeten in de herfst kun je gaan voor cognac of zwarte enkellaarsjes, vrouwelijke brogues, biker boots, Clarks of sneakers in een mooie herfstkleur. Tijd om onze voetjes weer in te pakken!

7. Lekker veel bakken

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik aan de herfst denk dan denk ik aan cinnamon rolls, appeltjes met kaneel en herfstige noten muffins. Er is niets gezelligers dan om in het najaar lekker zelf deze lekkernijen te bakken met mensen waarmee je graag samen bent.

8. Films kijken

Fleece deken. Check. Warme pyjama. Check. Gevulde theemok. Check. Leuke film. CHECK, CHECK, CHECK!

Heb jij al een beetje zin in de herfst?

Bron afbeeldingen: 1, 2, 3, 4, 5

Share Share Share

21 reacties


  ( 17 september 2014 @ 7:25 )

  Ah, wat een heerlijk artikel dit, hierdoor krijg ik echt zin in de herfst! Sowieso had ik er stiekem al wel een beetje zin in. Prachtige herfstlakjes (vandaag op mijn blog :) ), leuke laarsjes, sjaals, en inderdaad kruidnoten, té lekker. Gisteren kwam mijn moeder ook plotseling thuis met verse gevulde speculaas, mijn dag was weer helemaal goed! :D  ( 17 september 2014 @ 8:02 )

  Mooie foto’s bij dit artikel!
  Een heerlijke beker warme chocolademelk….. ;-)  ( 17 september 2014 @ 8:38 )

  Wat een leuk artikel. Inderdaad de herfst is best leuk! Ik vind het zelf altijd een mooi seizoen. lekker kaarsjes aansteken en de make up mag weer wat donkerder.  ( 17 september 2014 @ 9:20 )

  Herfst vind ik heerlijk, alleen de regen en mist vroeg in de ochtend is wat minder…  ( 17 september 2014 @ 10:46 )

  Haha, leuk artikel. Nu krijg ik wel zin in de herfst.
  Liefs, xxx  ( 17 september 2014 @ 10:49 )

  Warme chocolademelk, daar heb ik wel zin in!  ( 17 september 2014 @ 11:19 )

  Ik ben juist een herfst mens. Vindt het echt de fijnste periode van het jaar.  ( 17 september 2014 @ 11:50 )

  Dit artikel kon ik wel even gebruiken, ik mis de zomer nu al! Maar je hebt gelijk, het is ook wel erg fijn om door krakende dorre blaadjes te lopen en een pumpkin spice latte mét slagroom te drinken. Kom maar op, winter!  ( 17 september 2014 @ 11:54 )

  Haha, sommige dingen doe ik ongeacht het seizoen (bankhangen en films kijken :P) maar in de herfst heb je daar inderdaad nóg meer zin in! En lekker chocolademelk drinken, hmm. En Halloween.. :) pompoen, veel oranje. Love it! Helaas is het weer meestal wat minder, haha.  ( 17 september 2014 @ 12:25 )

  Ik heb het helemaal gehad met deze zomer-achtige weer waarbij je nooit weet wanneer het koud of warm is. Ik kijk uit naar herfst en kan niet wachten tot dat het echt begint. :)  ( 17 september 2014 @ 12:27 )

  Precies 8 redenen waarom ik de herfst ook leuk vind! Bij dit seizoen vind je het altijd heerlijk om op de bank te hangen met een lekker kop chocolademelk omdat het wat kouder word, maar het kan ook weer lekker weer zijn en dan heb je zin om lekker naar buiten te gaan!  ( 17 september 2014 @ 12:58 )

  Ik kijk zelf toch elk jaar wel weer uit naar de herfst. Vooral als het weer vroeger donker begint te worden en je allemaal kaarsjes aan kan steken ’s avonds. Ook vind ik het heerlijk als het dan buiten regent en je zelf op de bank ploft in makkelijke kleding en dan een kop thee en een boek erbij.  ( 17 september 2014 @ 13:37 )

  Na al die redenen klinkt de herfst toch niet zo slecht! Al vrees ik wel voor de winter hihi!  ( 17 september 2014 @ 19:01 )

  Ja, appel & kaneel zekerrrr, ook dat het snel donkerder wordt dat geeft een knus gevoel  ( 17 september 2014 @ 19:13 )

  Bankhangen en films zijn inderdaad een leuk ding aan de herfst!

  Liefs,
  Eva ♥  ( 17 september 2014 @ 19:51 )

  Ik heb al héél erge zin in de herfst! Ik vind mooi weer natuurlijk ook heerlijk, maar ik heb ook wel weer behoefte aan dikke truien, uggs, de hele dag theeleuten, films en tv series kunnen kijken zonder dat iemand je vertelt ‘het is zo zonde, want het is zo mooi weer’.. nou kom maar op met de regen dan haha! ;) en ik heb eigenlijk al heel erge zin in kerst, ik wil continu kerst muziek luisteren en naar kerst films kijken, maar ik mag het nog niet van mezelf haha!  ( 17 september 2014 @ 20:59 )

  Had ik maar tijd voor bank hangen haha. Ik weet niet, ik hou toch van de zomer.  ( 17 september 2014 @ 21:33 )

  I love herfst, o.a. om de door jou genoemde redenen.  ( 17 september 2014 @ 11:32 )

  Ieder seizoen heeft inderdaad zijn charmes ;-)!  ( 17 september 2014 @ 18:10 )

  Zolang het herfstweer maar niet volledig bestaat uit grijs en nat, vind ik het prima. Een mooi najaarszonnetje met de mooie kleuren van de herfst: perfect!  ( 17 september 2014 @ 14:26 )

  Leuke ideetjes voor de herfst! En ja, op zich vind ik de herfst wel een heel mooi seizoen, mits het gewoon lekker droog weer is in de weekenden zodat ik dan nog lekker naar buiten kan om uit te waaien en een mooie boswandeling te maken. Films kijken onder een dekentje gebeurt dan ook regelmatig, dus ja, eigenlijk heb ik er best wel zin in!


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲