10 verbluffende feiten over McDonald’s |
22 augustus 2014 | BEAUTY & BRAINS, GEZOND & WELZIJN

 photo tien-10-schokkende-feiten-weetjes-over-fastfoodketen-mcdonalds-_zps82ba8175.png

Het is algemeen bekend dat het eten van McDonald’s niet heel goed voor ons is, maar heb je ook gehoord over de roze slijm en de oneindige houdbaarheid van de hamburgers? Ontdek wat er zich allemaal afspeelt achter de gouden “M” met deze interessante feiten over de Amerikaanse fastfoodketen…

 photo tien-10-schokkende-feiten-ray-kroc-mcdonalds_zps94f3777a.jpg

1.) Het eerste McDonald’s-restaurant werd door de broers Dick en Mac McDonald in 1940 in Californië geopend. In 1954 bezoekt Ray Kroc, verkoper van milkshakemachines, het hamburgerrestaurant en is zo onder de indruk van de snelle service en hoge kwaliteit dat hij een contract sluit met de broers. Hij neemt daarmee het recht over om hun restaurantformule verder te ontwikkelen. Kroc opperde het idee om meer zaken te openen en hieruit is het McDonald’s-concern ontstaan.

2.) Door Happy Meal is McDonald’s niet alleen een van de bekendste fastfoodketens, maar ook de grootste speelgoed distributeur ter wereld. Ieder jaar geeft de keten wereldwijd 1,5 miljard speelgoed weg…dat is meer dan speelgoedwarenhuis Toys “R” Us!

3.) Dankzij de weggeef speelgoedjes is McDonald’s het favoriete restaurant van maar liefst 37 procent Amerikaanse kinderen. Kinderen houden nou eenmaal van speelgoed, en dat weet McDo maar al te goed.

 photo tien-10-schokkende-feiten-mcdonalds-roze-slijm-pink-slime_zpsa295dace.jpg

4.) Wist je dat Jamie Oliver enkele jaren geleden op zijn kruistocht door Amerika ontdekte dat McDo ‘ammonium hydroxide’ in zijn hamburgers gebruikte om alle bacteriën te doden? Klik hier voor het filmpje. Zo gebruikte ze ook een roze slijm van ‘afvalvlees’ die als een soort van ‘vuller’ diende om het vlees volumineuzer te maken. De pasta werd gekleurd, gekruid en voorzien van kippenaroma, en werd dan gebruikt voor bijvoorbeeld kipnuggets. Verschillende grote bedrijven in Amerika, zoals McDonald’s, besloten een paar jaar geleden om hun recept te veranderen en geen ‘pink slime’ meer in hun producten te verwerken.

5.) Naar schattig heeft 1 op de 8 Amerikanen ooit bij McDo gewerkt. Wist je bijvoorbeeld dat Rachel McAdams, Sharon Stone, Jay Leno, Pink en Keenan Wayans voordat ze beroemd werden ook ooit achter de frietpan hebben gestaan bij de McDonald’s?

6.) McDonald’s heeft in elk land unieke menu-items. Zo kan je in Portugal soep bestellen!

7.) De Britse Koningin Elizabeth II is eigenaresse van een McDonald’s restaurant nabij Buckingham Palace, dat pand maakt deel uit van haar vastgoedportefeuille.

8.) De hamburgers van McDonald’s schijnen oneindig houdbaar te zijn. De Amerikaanse David Whipple wilde de hoge doses conserveringsmiddelen in fastfood aantonen met zijn experiment, maar dat de hamburger na 14 jaar nog geen enkel teken van ouderdom vertoonde, verbaasde zelfs hem. Alleen de augurk was ontbonden.

9.) Dagelijks bedient McDonald’s circa 69 miljoen klanten. Dat is 1% van de hele wereldbevolking. Wist je ook dat McDonald’s elke seconde meer dan 75 hamburgers verkoopt? Bizar!

10.) 88% van de mensen wereldwijd herkennen de McDonald’s logo (twee gouden bogen die samen de letter ‘M’ vormen); vergeleken met 54% die het kruisbeeld herkennen.

Kende jij deze weetjes? En eet jij weleens bij deze Amerikaanse fastfoodketen?

Bron info en afbeeldingen: hln.be, globalpost.com, clashdaily.com, wikipedia.org, business.time.com, rugusavay.com en bestofmotherearth2012.wordpress.com 

Share Share Share

27 reacties


  ( 22 augustus 2014 @ 6:32 )

  Wat interessant om dit alles te weten!
  Ik wist het wel van de speelgoed bij de maaltijden.

  Happy Friday Xoxo  ( 22 augustus 2014 @ 7:51 )

  Wow, dit is echt een goed artikel voor de mensen die vaak ongezond eten en daar mee willen stoppen, het beeld van MC Donalds wordt hier niet echt mee verbeterd :) Ik probeer zelf zo healthy mogelijk te eten, en kom dan ook niet zo vaak bij de Mc. Laatst wel nog trouwens, voor een milkshake, daar maak ik een uitzondering voor ;) Leuk artikel hoor!  ( 22 augustus 2014 @ 10:20 )

  Van de hamburger wist ik, de rest niet. Zo vies, ben blij dat ik bijna nooit MC Donalds eet, misschien drie keer per jaar. Interessant artikel!


  ( 22 augustus 2014 @ 12:49 )

  De voedingswetten schijnen in Europa gelukkig veel strenger dan in de VS te zijn dus heb geen schrik!  ( 22 augustus 2014 @ 10:34 )

  Ik wist heel veel nog niet! Ik kom bijna nooit bij de McDonalds gelukkig.  ( 22 augustus 2014 @ 11:23 )

  Ik heb zelf ook bij McDonalds gewerkt toen ik 16 was (12 jaar geleden). Ik eet er nu echt nooit meer! Niet omdat ik er gewerkt heb, maar de laatste jaren wordt er steeds meer bekend over ingrediënten enz. Nu dit met dat roze spul maakt het compleet. Boycot! ;)  ( 22 augustus 2014 @ 11:30 )

  Ik wist al dat het niet gezond is, maar nu ik zie hoe het vlees voor de burgers en kipnuggets gemaakt word wil ik er zeker niet meer eten. Wat een troep krijg je op deze manier binnen. Dat ik buikpijn heb en misselijk ben als ik daar wat heb gegeten komt duidelijk voort uit het eten…

  Bedankt voor deze eyeopener!  ( 22 augustus 2014 @ 12:05 )

  Ik ben geen fan van fastfood in het algemeen hierom. Die mensen willen alleen maar geld verdienen en dat ze de gezondheid van hun medemens in gevaar brengen boeit hun niet. Bleh.  ( 22 augustus 2014 @ 12:06 )

  Als vegetarier heb ik daar gelukkig niks te zoeken, hun slaatjes zijn ook echt verschrikkelijk. Maar dit alles verontrust me wel heel erg, dat dit zomaar kan. Ammoniak in voeding? Ö


  ( 22 augustus 2014 @ 13:02 )

  In Europa komt het door de strenge voedselwetten niet voor en in Amerika kan dat tegenwoordig gelukkig ook al niet meer. Het gaat hier trouwens niet over ammoniak, maar over ammonia. Dat is een oplossing van het gas ammoniak in water (correct me if I’m wrong, dit is wat ik namelijk meerdere malen heb gelezen en gehoord).  ( 22 augustus 2014 @ 12:22 )

  Ik eet ook niet bij de Mac, al blijf ik de shakes en sundaes wel lekker vinden.  ( 22 augustus 2014 @ 12:57 )

  Dit wist ik eigenlijk bijna allemaal nog niet haha  ( 22 augustus 2014 @ 13:00 )

  Veel van deze weetjes wist ik nog niet!  ( 22 augustus 2014 @ 13:34 )

  Interessant artikel! Gelukkig eet ik alleen heel af en toe een McFlurry bij MacDonalds. Anders was ik er na dit artikel ook gelijk mee gestopt, haha. Dat roze slijm.. jakkes! Gelukkig gebruiken ze dat nu niet meer.  ( 22 augustus 2014 @ 13:43 )

  Interessant artikel! x  ( 22 augustus 2014 @ 16:02 )

  Ja, iew. Gewoon, bah. Haha. Ik wist heel veel al! Laatst vroeg iemand aan me waarom wij niet naar de Mac gaan. Nu ben ik nooit zo’n Mac-fan geweest, maar vooral voor mijn kindjes. Klasgenootjes van mij zoon vinden de Mac normaal. Mijn zoon weet alleen dat er een gele M is die patat heeft, haha.  ( 22 augustus 2014 @ 20:35 )

  MacDonald is een plek waar ik liever niet kom. Al helemaal na je artikel haha.  ( 22 augustus 2014 @ 8:57 )

  Na punt 4 en 8 wil ik niet meer bij de Mac eten..  ( 22 augustus 2014 @ 9:31 )

  Ik eet wel bij de McDonalds. Ik heb al heel vaak gelezen dat het in Nederland allemaal helemaal niet zo erg is, omdat de regels hier veel strenger zijn.  ( 22 augustus 2014 @ 10:41 )

  Iehl…ik lees dit soort dingen wel vaker en toch vind ik het eten van de Mac lekker..  ( 22 augustus 2014 @ 12:04 )

  Wat een origineel en leuk artikel! :) Ik kende alle feitjes nog niet haha! Wat grappig dat Pink ook bij de Mcdonalds heeft gewerkt! En wat gek dat de hamburgers oneindig houdbaar zijn!  ( 22 augustus 2014 @ 12:45 )

  Heb eens een boek gekregen, Fast Food Nation. Verbazingwekkend! Maar ach, ik blijf af en toe een lekkere Big Tasty of frietjes halen. Is gewoon lekker en zeker niet het enige slechten wat wij eten waarvan we denken dat het wel goed is. Leuk artikel!  ( 22 augustus 2014 @ 0:47 )

  Haha ik vind dit echt leuke feitjes! X  ( 22 augustus 2014 @ 20:25 )

  leuke feitjes, hoef alleen geen hamburgers meer van de mac haha xx  ( 22 augustus 2014 @ 15:31 )

  Gelukkig vind ik de hamburgers daar niet lekker, dus eet ik dat nooit haha!


  senna v.d.b.

  ( 22 augustus 2014 @ 16:19 )

  DIE HAMBURGER IS OUD!!


  Pietjepukje

  ( 22 augustus 2014 @ 2:11 )

  In Nederland nemen ze het ook niet zo nauw met de burgers evenals met de VS, Heb ik ook voedselvergiftiging gekregen. Je kunt het namelijk ook wel zien aan de burgers, wanneer je zelf een burger maakt, ziet die er beter uit, dan bij de MC Donalds. Dus laat je niet in de maling nemen mensen, want ze nemen het echt niet nauw met de Europese richtlijnen voor het voedsel. Of je nou in Amsterdam bent of Las Vegas, de MC Donalds maakt zelf geen burgers met gehakt, zoals je thuis doet. De kip bij de MC Donalds is nep kip en de burgers van rundvlees bestaan niet voor 100 procent uit rundvlees, grotendeels uit water. Wake up, mensen!


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲