Handige tips bij het kopen van een scooter |
5 juli 2014 | GADGETS, LIFESTYLE

 photo scooter2_zpsd5749858.jpg

Heb je plannen om een leuke scooter te kopen? Dan zul je vast en zeker in de voorbereiding al gemerkt hebben dat er best het een en ander bij komt kijken. Ik heb een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet, zodat het voor jou gemakkelijk wordt om je te oriënteren en gerichter een keuze te maken.

Een ruim aanbod van merken scooters

Je hebt de keuze uit verschillende merken wanneer je een scooter gaat kopen. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Honda, Peugeot, Tomos en Vespa. Deze merken staan bekend om hun goede kwaliteit. Je kunt ook kiezen voor een Aziatisch merk scooter. Deze scooters zijn over het algemeen goedkoper. Uiteraard speelt jouw persoonlijke smaak hierin ook een belangrijke rol. Kies vooral voor wat jij mooi vindt en wat goed bij jou past.

Het juiste type scooter aanschaffen

Er zijn 3 verschillende soorten scooters waar jij uit kunt kiezen:

Snorscooter: de snorscooter gaat maximaal 25 kilometer per uur. Je bent niet verplicht tot het dragen van een helm, maar je zult wel een WA-verzekering moeten regelen. Een blauwe kentekenplaat is bij de snorscooter ook verplicht.

Bromscooter: de bromscooter mag maximaal 45 kilometer per uur en bij deze scooter ben je wel verplicht om een helm te dragen. Je zult hier ook een WA-verzekering voor moeten afsluiten en daarnaast is een gele kentekenplaats verplicht bij deze scooter.

Motorscooter: met een motorscooter word je maximale snelheid bepaald door de verkeersborden. Naast een WA-verzekering voor de motorscooter, heb je ook een persoonlijke WA-verzekering nodig. Je dient in het bezit te zijn van rijbewijs A.

 photo scooter1_zps7550d3d1.jpg

Hoe ga jij je nieuwe scooter financieren?

Wanneer je voldoende geld bij elkaar gespaard hebt voor je nieuwe scooter, is het uiteraard geen probleem om de scooter aan te schaffen. Je kunt ook kiezen voor een lening wanneer je onvoldoende financiële middelen hebt. Je hebt de keuze uit 2 verschillende leningen: persoonlijke lening en scooterlease. Met een persoonlijke lening heb je altijd zekerheid, want je weet wat je maandelijks moet aflossen. De rente staat vast en wijzigt niet tussentijds. Vaak zit er een overlijdensdekking in deze lening, zodat nabestaanden niet met een restschuld blijven zitten bij een plotseling overlijden.

Voor mensen die hun scooter liever zonder rente willen financieren (waar ik persoonlijk een groot voorstander van ben) is het leasen van een scooter een optie. Scooterlease kun je vaak grotendeels regelen met de vergoeding die je van werkgever krijgt voor woon- en werkverkeer. Er geldt geen fiscale bijtelling en je kunt de scooter ook buiten het werk om gebruiken.

Image Hosted by PicturePush

 

Bronnen: scooter-zaak.nlinterbank.nl, anwb.nl en scooterbelang.nl

Share Share Share

6 reacties


  ( 5 juli 2014 @ 6:25 )

  Leuk artikel!
  Handig om hiermee naar de stad te gaan of het strand ;-)

  Fijne dag Xoxo  ( 5 juli 2014 @ 9:00 )

  Handig artikel, er staan goede tips in!  ( 5 juli 2014 @ 14:48 )

  Handig artikel, scooters zijn zo cute. Ik wil wel zo’n pastelkleurige :D  ( 5 juli 2014 @ 17:00 )

  Zelf ben ik meer van motors maar een vriendin van mij wilt een scooter gaan kopen, ik ga haar deze link sturen.  ( 5 juli 2014 @ 13:53 )

  handige tips, ik heb zelf nooit een scooter of iets gehad  ( 5 juli 2014 @ 14:16 )

  hele handige tips! Wil graag een scooter voor in Amsterdam kopen, dus heb er zeker wat aan.


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲