Interieur inspiratie – tips voor raamdecoratie |
6 september 2014 | LIFESTYLE, WONEN

velux-blackut

Van rolgordijnen tot jaloezieën, een goede voorbereiding voordat je aan de slag gaat met je nieuwe raambekleding is natuurlijk nooit verkeerd. Lees daarom hieronder een paar handige tips die je wellicht kunnen helpen bij het kopen van een mooie raamdecoratie.

 photo velux-rolgordijn_zps4e4a13c5.jpg

Kleine ruimte groter laten lijken

Wanneer je kamer over niet al te veel vierkante meters beschikt, kun je hem groter laten lijken door de juiste raamkleding. Gebruik bijvoorbeeld (rol)gordijnen, lamellen e.d. die zijn afgestemd op de rest van de kleuren. Het liefst in een effen kleur, aangezien drukke patronen een ruimte kleiner doen lijken. Een ruimte lijkt ook een stuk groter als je gebruik maakt van lange gordijnen; als het kan vanaf het plafond tot aan de vloer. Gordijnen met verticale strepen benadrukken nog extra op de hoogte van de kamer.

Een paar tuimelramen zijn ook ideaal om een ruimte met een schuine wand groter te laten lijken. VELUX, een Deense onderneming die dakramen en aanverwante producten produceert, maakt o.a. tuimelramen op maat.

 photo velux-dakraam-badkamer_zps592f3ea7.jpg

Lichtinval

Met het juiste type licht kan een ruimte veel groter en heel open lijken. Wil je dit ook? Kies dan voor een lichtdoorlatende raamdecoratie. Vitrages zorgen voor een mooie lichtfiltering van het daglicht, ze geven het interieur zachtheid. Wil je juist een verduisterend effect in bijvoorbeeld de slaapkamer? Ga dan voor verduisterende raamdecoratie.

Voor een complete verduistering kun je voor verduisterende rolgordijnen gaan die ook nog eens aan de zijkanten zijn afgesloten.

 photo velux-dakraam-kinderen_zps235275df.jpg

Ga naar een specialist

Als je zeker wilt zijn van een goede kwaliteit, fijne service en garantie kun je naar een CBW-erkende speciaalzaak gaan. De juiste raambekleding uitkiezen is niet altijd eenvoudig en daarom zijn er mogelijkheden om specialisten om advies te vragen. Zo kunnen ze voor jou de juiste stof en kleur uitkiezen, alle ramen opmeten en meedenken met welke soort raambekleding passend is.

Welke raambekleding heeft jouw voorkeur?
 photo raam_zpsae2b315d.png

Share Share Share

10 reacties


  ( 6 september 2014 @ 6:20 )

  Informeer bij diverse winkels die raamdecoratie verkopen. Bedekn van te voren goed wat je wilt en houd rekening met de zon en licht en de schanieren waarmee je de ramen open en dicht kan doen.
  Ook verkopen bouwmarkten tegen veel goedkopere prijzen dan alleen een zaak die hierin gespecialiceerd is het voor redelijk budgetvriendelijke prijzen.

  Fijne dag Xoxo  ( 6 september 2014 @ 11:24 )

  Oei om eerlijk te zijn houd ik me daarmee niet bezig haha! Ik laat het altijd over aan mijn moeder.  ( 6 september 2014 @ 12:20 )

  Ik heb eigenlijk allemaal lange gordijnen in huis. De woonkamer heeft lange witte gordijnen. De slaapkamers hebben lange donkere gordijnen, omdat we dan lekker in het donker slapen. De keuken e.d. hebben geen gordijnen, lekker licht.  ( 6 september 2014 @ 14:00 )

  Die eerste vind ik vooral erg leuk gedaan!  ( 6 september 2014 @ 15:19 )

  Klinkt goed! Ik heb zelf ook schuine ramen en dit zou eens wat kunnen zijn, ik ga hun website gelijk bezoeken.  ( 6 september 2014 @ 15:54 )

  Ik heb lastige ramen waar je niet veel mee kan doen, maar leuk artikeltje!  ( 6 september 2014 @ 17:03 )

  Wat een leuke ideeën, ik heb luxaflex :-)  ( 6 september 2014 @ 17:32 )

  Ze kunnen best leuk zijn. Ik ben zelf meer van de gordijnen.  ( 6 september 2014 @ 22:28 )

  Leuke ideeën!

  Liefs,
  Eva ♥  ( 6 september 2014 @ 22:56 )

  Leuke inspiratie!


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲