Luidsprekers in je eigen huiskamer |
25 maart 2013 | GADGETS, LIFESTYLE

 photo teufel-audio-stereo-speakers-koptelefoons-streaming_zps564cce4a.png

Wij hebben thuis geen joekels van luidsprekers, maar mijn broer heeft ze in zijn woonkamer zeker wel. Of naja, joekels…een beetje overdreven. Ik bracht een keertje een dag met hem en zijn vrouw door en hij besloot om een film te kijken in de woonkamer. Ik en mijn schoonzus zouden even de stad induiken. Ik weet niet meer hoe de film precies heet, maar het zag er in ieder geval best indrukwekkend uit. Ik bleef dus een tijdje staan om te kijken en toen gebeurde het. Het leek even alsof ik midden in de film zat, het leek zo echt. Je hoorde de kogels achter je heen en neer ketsen en om je oren fluiten. Het geluid stond best hard, waardoor je alles duidelijk hoorde, maar wat me ook opviel was dat het geluid zuiver was. Toen wist ik dat ik ooit zulke luidsprekers ook wilde hebben…

Vroeger waren er vaak van die oerlelijke bruine kasten in de huiskamer, die voor de meeste mannen niet groot en opvallend genoeg konden zijn. De meeste vrouwen daarentegen wilde juist iets kleinere en onopvallende speakers. Gelukkig bestaan die tegenwoordig! Op dit moment zijn er best smaakvolle audio spullen te kopen, o.a. bij Teufel Audio. Dat is een audio-fabrikant uit Berlijn die stereo, home cinema, pc en draadloze systemen aanbiedt in hun webshop. Handig dus als je graag wilt genieten van audiobestanden met een koptelefoon of als je luidsprekers in je kamer wilt hebben. Hieronder laat ik drie speakers zien die ze verkopen:

 photo teufel-home-audio-online-bestellen-webshop_zps248c0bea.png

1). Raumfeld® Speaker S: De Raumfeld Speaker S is een volwaardige, geschikt voor streaming, stereo-installatie met sterk geluid en functioneel design. Alles wat je voor het luisteren van audiodata en muziekdiensten nodig hebt, is in deze compacte actieve luidsprekers naadloos geïntegreerd. Met de nieuwe, gratis Raumfeld App voor iPhone en iPod Touch brengt de Raumfeld Connector het onuitputtelijke aanbod van muziek op het internet in je woonkamer. Prijs: €299,99

2). Raumfeld® Speaker M: De Raumfeld Speaker M verenigd een volwaardige, geschikt voor streaming, stereo-installatie met briljant hifi-geluid en functioneel design. Alles wat je voor het luisteren van audiodata en muziekdiensten nodig hebt, is in deze compacte actieve luidsprekers naadloos geïntegreerd. De Speaker M is zonder extra’s met andere Raumfeld componenten of systemen te combineren en zo tot een multiroom systeem voor de gehele woning uit te breiden Prijs: €599,99

3). Raumfeld® Speaker L: De Raumfeld Speaker L is slank, elegant en sexy! Zo’n innovatieve en mooi vormgegeven luidsprekerset als de Raumfeld Speaker L zie je zelden. Deze set is immers een noviteit: actieve high end vloerstaande luidsprekers en in futuristisch design. Daarnaast kun je de audiobestanden naar de speakers streamen door middel van een WLAN-verbinding. Prijs: €1299,99

Wat vind jij van home audio en gebruik jij luidsprekers?

In samenwerking met Teufelaudio.nl

Share Share Share

14 reacties


  ( 25 maart 2013 @ 21:39 )

  Heel eerlijk… hier heb ik echt geen verstand van. hihihi. I’m sorry. :)
  Baal wel als iets ontzettend slecht geluid geeft, maar hoe en waar dat door komt blijft altijd de vraag haha.  ( 25 maart 2013 @ 21:42 )

  Bij ons staan er van die kleine aan elke hoek van de woonkamer, maar zelf vind ik het niet echt fijn. Ik zet het altijd zacht zodat ik de buren niet horen.  ( 25 maart 2013 @ 22:47 )

  Home audio is ontzettend fijn! In mijn ouderlijk huis hadden we ook zo’n homespeakerset en het was inderdaad zoals je beschrijft: alsof je middenin de film zit. Wij zijn van plan om ze ook aan te schaffen!  ( 25 maart 2013 @ 23:04 )

  Mijn woonkamer is van een home audio voorzien en ik hou van het cinema-effect ! Het is van het merk Phillips  ( 25 maart 2013 @ 23:27 )

  Oh, the joy die goede home-audiosets kunnen brengen! Mijn vriend en ik zijn echt film- en seriegek en kijken er een hele hoop van en we hebben ook zo’n setje, van Philips. Ze zijn helaas wel aan vervanging toe want toen we ze kochten was dvd het beste..ehh ;) de audiokwaliteit is natuurlijk ook veel hoger nu, maar die sets zijn wel goed aan de prijs!


  Sooyoung

  ( 25 maart 2013 @ 9:44 )

  Haha, zo grappig! Wij zijn ook heel er van de speakers. In elk hoekje moet er wel een speaker staan. Dan hebben wij 2 grote, 4 kleintjes en 1 subwoofer met onwijs veel bas! We like it!! In de woonkamer hebben wij een set. In mijn eigen kamer heb ik een set en mijn broer heeft een set in zijn kamer. Moet je nagaan als we allemaal tegelijk een film kijken. Oorlog tussen ons en mijn mammielief. Hahaha.  ( 25 maart 2013 @ 10:18 )

  Haha ik heb serieus geen enkele speaker!
  Vind het ook meer een beetje een mannen-werkje enzo, en aangezien die er niets is…. ;-)  ( 25 maart 2013 @ 10:30 )

  Wij hebben van die speakers dat het net lijkt of je echt in de film bent, heel gaaf vind ik het!  ( 25 maart 2013 @ 11:09 )

  Wij hebben thuis ook een home cinema systeem die elke keer gebruikt wordt bij het bekijken van een film. Erg indrukwekkend geluid!  ( 25 maart 2013 @ 11:17 )

  We hebben thuis eigenlijk geen luidsprekers.. Maar het lijkt me wel gaaf, zeker als je films kijkt :)  ( 25 maart 2013 @ 12:16 )

  Ik gebruik zelf op mijn kamer geen luidsprekers, ik vind het geluid uit mn imac hard genoeg haha..  ( 25 maart 2013 @ 13:34 )

  Als het goed is afgesteld: super! Dat kan mijn vriend, alleen heeft hij er de tijd nog niet voor gevonden. Nu vind ik het bagger en zet ik ze eigenlijk nooit aan.  ( 25 maart 2013 @ 13:44 )

  Ik heb geen luidsprekers alleen een bose sounddock waar ik heel blij mee ben.  ( 25 maart 2013 @ 7:10 )

  Wij hadden ook een tijdje best grote luidsprekers, was heel gaaf! Alleen is er geen ruimte meer voor.


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲