Paris, c’est la vie |
20 december 2012 | TRAVEL

Photobucket

Je trouve que Paris est une très belle ville. Ik wil weten hoe het is om te leven tussen de Parijzenaars. Jaren geleden ging ik voor het eerst naar Parijs, maar jammer genoeg heb ik de stad nooit goed verkent. We reden er zo vaak langs, maar stopte nooit aangezien we snel bij ons eindbestemming wilden komen. Een stedentrip naar Parijs staat dan ook hoog op mijn bucketlist. Van wat ik er heb gezien is het een oogverblindende, romantische, sfeervolle stad vol waanzinnig architectuur. Parijs is best dichtbij, vier á vijf uur rijden met de auto en je bent er. Met het vliegtuig ben je er nog sneller! Hier kan je goedkope vliegtickets vinden als jezelf van plan bent om er even tussenuit te gaan.

Op de een of andere manier komt er altijd wel wat tussen en gaan de Parijs-plannen nooit door. Nu kan ik jullie gaan vervelen met oneindige diarree over al de geweldige bezienswaardigheden die er in Parijs zijn, maar ik heb er maar vier gekozen die ik echt wil zien.

Photobucket

Eiffeltoren – Wie kent de meest bezochte bezienswaardigheid van Frankrijk niet? De Eiffeltoren kan je van heinde en verre zien staan en ik heb dan ook ooit alleen de top van de toren gezien. Nu wil ik hem graag in het geheel zien!

Louvre – Een bezoek brengen aan het Louvre, oorspronkelijk een paleis maar nu een van de grootste en beroemdste musea in de wereld, is iets wat ik ook nog wil doen. Ik wil oog in oog komen te staan met één van ’s werelds bekendste kunstwerken ter wereld: de Mona Lisa.

Notre Dame – Ook al is het lang niet de grootste kathedraal van de wereld, toch is de Notre-Dame waarschijnlijk de meest bekendste. Vanaf de top heb je een onbelemmerd uitzicht over de gehele stad Parijs, inclusief de Eiffeltoren, het Louvre, de Notre Dame en uiteraard de Seine. Daar zeg ik geen nee tegen…

Ladurée – Na mijn mislukte poging macarons maken, MOET ik natuurlijk nog steeds weten hoe de échte Franse macarons smaken. Dé specialiteit van Ladurée is de macaron. Ze zijn altijd zo mooi verpakt in versierde en luxueuze dozen. Alleen al om die reden wil ik er graag heen!

Uiteraard wil ik ook wel over de Champs-Élysées struinen, de Galeries Lafayette bezoeken en misschien door Montmartre hobbelen. Hmmm, ik blijf nog even dromen over Parijs, of wie weet, wellicht zie ik haar snel…

Ben jij al in Parijs geweest? Heb jij nog leuke aanraders?

In samenwerking met Expedia.nl

Share Share Share

23 reacties


  ( 20 december 2012 @ 14:44 )

  Ik ben er al geweest maar da’s ondertussen al heel wat jaren geleden. Tijd om eens terug te gaan dus!  ( 20 december 2012 @ 15:57 )

  Ik ben er 1 x met school geweest, maar ik wil zeker een keer terug.  ( 20 december 2012 @ 17:01 )

  ja al verschillende keren, Montmartre is ook heel leuk  ( 20 december 2012 @ 17:24 )

  iloveparis! ik ben er in de vakantie geweest, en ik wil zeker nog een keer :D  ( 20 december 2012 @ 17:57 )

  Ik ben dit jaar nog in Parijs geweest, het is echt een hele mooie stad!  ( 20 december 2012 @ 19:16 )

  Ik heb hier toevallig ook een post over geschreven vandaag! Ben echt gek op Parijs! Hopelijk kan ik het binnenkort weer bezoeken!  ( 20 december 2012 @ 19:51 )

  Leuk artikel!
  Parijs is mijn favoriete stad :)  ( 20 december 2012 @ 20:06 )

  Ik ben nog niet in Parijs geweest en ik verkies toch Londen. Daar ben ik wel al geweest and I’m in love! (: x  ( 20 december 2012 @ 20:18 )

  Ik was al enkele keren in Parijs maar helaas heeft deze stad mijn hart niet gestolen..ik ben een Londongirl!


  ( 20 december 2012 @ 16:03 )

  Ik ben nooit in Londen geweest, lijkt me ook een stedentrip waard!  ( 20 december 2012 @ 20:37 )

  Ik ben één keertje in Parijs geweest en wil zeker nog een keertje terug! Vooral voor de Ladurée macarons en oh DISNEY! xoxo


  ( 20 december 2012 @ 16:03 )

  Hoe heb ik Disney kunnen vergeten?! :O  ( 20 december 2012 @ 21:03 )

  Ben er heel vroeger wel eens geweest en wil er zeker nog eens heen :) Wel wat vaker naar Disney…  ( 20 december 2012 @ 22:14 )

  Ik ben in november geweest met mijn vriend & nu ga ik 2e kerstdag met zijn ouders, het is bijna schandalig maar ook wel heel leuk. Ik hou ook enorm van Parijs & ik hoop dat jij er ook snel heen kan, want het is echt een mooie stad! De dingen die je noemt zijn de leukste dingen :)


  ( 20 december 2012 @ 16:04 )

  Lucky you! Veel plezier meid!  ( 20 december 2012 @ 22:33 )

  Leuk artikel! Ik ben er zelf nog niet geweest (alleen door heen gereden op weg naar een ander plek in Frankrijk), maar wil eigenlijk er wel een keer naar toe :)  ( 20 december 2012 @ 22:44 )

  Ik vind Parijs ook echt een heerlijke stad. Ben er al meerdere keren geweest. Al moet ik eerlijk zeggen, dat ik Londen leuker vind…  ( 20 december 2012 @ 15:49 )

  Ah Paris, je t’aime! Ik vind het een erg leuke stad. Ik ben er enkele jaren geleden heen geweest met school, maar ik wil er heel graag nog een keer heen. Het is zo’n mooie stad, die moet ik gewoon nog een keer gezien hebben!

  Liefs,
  Aurelie  ( 20 december 2012 @ 15:57 )

  Yessss Parijs is zoo geweldig. Het Louvre en de Eiffeltoren zijn geweldig ja, ik ben er zelf twee keer geweest. Was echt awesomeee! Je moet ook naar die marktjes gaan waar je voor belachelijk weinig geld makeup en accesoires kan halen. En die bakkerijen waar je mega stokbroden belegd met ham en sla en allerlei ander beleg kan halen, daar MOET je ook echt langs (als je wilt dan). Nog een aanrader is een zaak die lijkt op de Starbucks, maar dan hebben ze er echt alle soort koffie, ook met vruchten en fruit en alles. Mmmm echt heerlijk. (mijn favoriet is de ijskoffie met mokka en nogwat)
  Veel plezier daar!
  xx Anna  ( 20 december 2012 @ 21:41 )

  Nog geweest wat ik echt erg vind!
  Wil zoo graag :-)  ( 20 december 2012 @ 15:25 )

  Ik wil weer terug naar Parijs! Ik ben er vorig jaar tussen kerst en nieuwjaar geweest een paar daagjes, het was ijs en ijskoud! ( dus geen aanrader om er in de winter naar toe te gaan, maar het is wel prachtig versierd in de winter! ) Ik vind gewoon de eiffeltoren en saucre coeur leuk! En de eiffeltoren is vooral ’s avonds mooi, want dan zijn er allemaal lichtjes die knipperen dat is echt super leuk om een keer te zien! En de souvenir winkeltjes vind ik ook echt een aanrader! voor weinig geld kun je er van alles en nog wat kopen (: en MACARONS <3  ( 20 december 2012 @ 10:49 )

  Ik ben nog nooit naar Parijs gegaan omdat ik het best wel eng vind, er werd tegen mij gezegd dat ze daar geen engel kunnen praten en ik kan geen frans. Maar ik ben wel van plan om te gaan en om mijn angst te overwinnen.  ( 20 december 2012 @ 20:13 )

  Parijs is absoluut mijn grote liefde! Wat een prachtige foto’s ook, en wat een leuke site!


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲