Virtueel op vakantie: beleef het door een reality bril |
15 april 2017 | LIFESTYLE, TRAVEL

virtueel-zonvakantie-bril

Het was al voorspeld in boeken en films, maar nu is het werkelijkheid geworden: virtual reality wordt reality! Zet je virtual reality bril op en waan je op het strand van de Malediven of dwaal in de straten van New York. Reisorganisatie WeFlyCheap.nl is de eerste die deze full senses virtuele zonvakanties gaat aanbieden, die volgens hen nauwelijks van een reguliere zonvakantie te onderscheiden is.

Hoe werkt het?

Ruud Raaijmakers van WeFlyCheap.nl legt uit wat de ervaring inhoudt: “Wanneer je de VR bril opzet, waan je je vrijwel direct in een vakantiewereld. Je kunt uren voor je uit staren naar het strand, je handdoekje neerleggen op het bounty strand en onder het genot van een drankje genieten van het uitzicht. De wuivende palmbomen en de beweging van de zee zullen het gevoel van innerlijke rust geven.”

“Wat is een zonvakantie zonder warmte? Inderdaad, niks! De infraroodlampen zullen ervoor zorgen dat jij gebakken zit wat betreft de temperatuur. Je zult af en toe de zweetdruppeltjes boven je lip moeten verwijderen, zoals je dat ook zou doen aan het strand. Ook aan het zeebriesje, de zonnebrandcrème, de zeegeur en een lekkere massage is gedacht”, aldus Raaijmakers.

Mensen met een lager budget of vliegangst

Voor veel hardwerkende Nederlanders met een kleine knip is het boeken van een vakantie naar bijvoorbeeld de Malediven onmogelijk. De virtuele zonvakantie is hiervoor de oplossing. Met een vanaf prijs van €49 voor een dagje naar de Malediven wordt een bounty vakantie voor iedereen haalbaar.

Vliegangst is verleden tijd. Je stapt namelijk niet meer in het vliegtuig en je hebt toch een complete en onbezorgde vakantie experience.

Mindervalide vakanties

Op vakantie met een handicap is vaak niet vanzelfsprekend. Het boeken van een vakantie is meestal alleen mogelijk via een gespecialiseerde touroperator. Landstede Buitengewoon Reizen is een dergelijke aanbieder.

Directeur Gerda van ’t Land ziet wel toekomst in een virtuele vakantie voor mindervaliden. “Op deze manier kunnen we mensen die geen mogelijkheden meer zien om te kunnen vliegen, toch de ervaring geven die ze zoeken.”

De toekomst

Je kan je vakantiebestemming 360 º vanuit je luie stoel verkennen. Met behulp van zand onder je voeten, een gloeiende terrasverwarmer en een briesje door de haren is de beleving nauwelijks meer van echt te onderscheiden. “In de toekomst worden er nog allerlei gave functionaliteiten aan de virtuele zonvakantie toegevoegd”, vertelt Raaijmakers. “Denk aan excursies, het lezen van boeken, een kookworkshop of een potje beachvolleybal”.

Hoe denk jij hierover? Is de virtuele vakantie iets voor jou of heb je toch liever een reguliere vakantie?

Share Share Share





2 reacties


    ( 15 april 2017 @ 6:02 )

    Zo leuk en erg handig ;-)



    ( 15 april 2017 @ 10:22 )

    Wat bijzonder! Echt een hypermoderne manier van vakantie houden. Leuk voor tussendoor, zo kan je elke dag “even” op vakantie!


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲