Mixed Reviews #1 (Culinair)


 photo mixedreviews-culinair-funcakes-edgeware-rosti-mepal_zpsd5e5ef15.png

Soms heeft het geen nut om een heel artikel te wijden over één product (lees: o.a. een rasp). Ik bedoel, come on, daar valt echt niet veel over te vertellen. Dus besloot ik om een artikel te maken met een mix van korte reviews, vandaar dat het ook Mixed Reviews heet. Gewoon recht toe recht aan, geen ingewikkelde teksten. Dit keer review ik alleen culinaire producten (de volgende keren is het echt MIXED) van de volgende merken: Rosti Mepal, Edgeware en FunCakes.

 photo mixed-reviews-edgeware-kookwinkel-oldenhof-v-etched-container-grater-rasp_zps4fc58c2a.png

 photo mixed-reviews-edgeware-kookwinkel-oldenhof-v-etched-container-grater-rasp-gekleurd_zpsbf7ccb53.png

 photo mixed-reviews-edgeware-kookwinkel-oldenhof-v-etched-container-grater-rasp-gekleurde_zps4db5da68.png

Edgeware

Een rasp is onmisbaar in elke keuken. Of je nou een student bent of een vijfgangenmenu moet serveren in een restaurant, er valt altijd wel een stuk kaas, groente, fruit of chocolade te raspen. Deze Edgeware raspset bestaat uit vier verschillende raspen en een opvangbak. De roestvrijstalen raspen hebben gekleurde antikleefcoating en kun je makkelijk op de kunststof bak plaatsen. Ze zijn allemaal zeer scherp, wat natuurlijk helemaal perfect is. Wel even oppassen voor je vingers!

De set bevat de volgende raspen:

 • Gele coating: fijn
 • Blauwe coating: grof
 • Oranje coating: extra grof
 • Zwarte coating: plakjes

De 5-delige Edgeware V-etched Container Grater raspset kost €49,95 en is verkrijgbaar bij Kookwinkel Oldenhof. Wel een stevige prijs voor een rasp (er zijn véél goedkopere merken), maar dan heb je ook wat. Alleen al de kleurtjes zijn geweldig!

 photo mixed-reviews-funcakes-carrot-cake-fondant-tropical-orange-deleukstetaartenshop-worteltaart-bakmix_zps796b2217.png

 photo mixed-reviews-funcakes-carrot-cake-fondant-tropical-orange-deleukstetaartenshop-worteltaart-bakmix-worteltjes_zpsc4319133.png

 photo mixed-reviews-funcakes-carrot-cake-fondant-tropical-orange-deleukstetaartenshop-worteltaart-bakmix-worteltjes2_zpsa58f9d0b.png

FunCakes

Worteltaaaaart! Eén van mijn favoriete taarten. Ik kreeg een bakmix en twee rolfondanten opgestuurd om een ‘overheerlijke kruidige worteltaart met een stevige structuur’ te maken. En dat was hij ook! Ik heb 500 gram FunCakes bakmix (suiker, tarwebloem, weipoeder en kaneel) gemengd met 80 gram water, 3 eieren, 150 ml plantaardige olie en 150 gram geraspte wortel.

Op de wortelcake heb ik een zelfgemaakte roomkaasglazuur gesmeerd. Van de FunCakes rolfondant heb ik voor het eerst een paar fondant-worteltjes gemaakt. Dat vond ik wel geinig staan! De fondant is echt heel soepel, flexibel en blijft best lang zacht tijdens de bewerking. Daarna krijgt het een hardere toplaag. De FunCakes rolfondant is beschikbaar in meer verschillende kleuren.

 • FunCakes Mix voor Carrot Cake 500g – € 3,50
 • FunCakes Rolfondant Oranje/Tropical Orange 250g – € 2,00
 • FunCakes Rolfondant Groen/Spring Green 250g – € 2,00

Te bestellen op www.deleukstetaartenshop.nl

 photo mixed-reviews-rosti-mepal-shop-servies-salade_zps4cb99b26.png

 photo mixed-reviews-rosti-mepal-shop-servies-salade-_zpsb016a5c4.png

Rosti Mepal

Ook van Rosti Mepal kreeg ik een pakket opgestuurd. Er zat een witte serveerschaal, twee kleine schaaltjes en een saladebestek in van de Synthesis serie. De vorm van deze serie bestaat uit een combinatie van vierkant en rond en ziet er strak uit. Ze zijn verkrijgbaar in veel meer verschillende kleuren, een stuk of 15! Van buiten zijn ze kleurrijk en van binnen zijn ze wit.

Alle producten van Rosti Mepal zijn in de vernieuwde webshop in alle kleuren en maten te koop. Je kunt nu ook onderdelen van verschillende producten bestellen, zodat je gemakkelijk de levensduur kunt verlengen door alleen een nieuw onderdeel te bestellen. En dat is onwijs handig, dat mogen van mij wel meer webshops doen!

 • Serveerschaal Synthesis 2.5 l – € 9,99
 • Schaaltje Synthesis 250 ml – € 2,99
 • Saladebestek 2-delig Synthesis – € 4,49

Te bestellen op www.rostimepalshop.nl

24 gedachten over “Mixed Reviews #1 (Culinair)”

 1. Wat een leuk artikel. Ik vind het ook altijd zo stom om één artikel te wijten aan een stom ding. Misschien dat ik het voortaan ook zo eens ga doen. Die worteltaart ziet er zo delicious uit. Daar had wel een heel artikel van mij over gemogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *