Modemerk Tip: Fornarina


 photo fornarina-lookbook-producten-laarzen-schoenen-logo_zps6c3cd87a.png

Fornarina is een merk waarvan ik nooit eerder had gehoord, laat staan er wat van gekocht! Maar toen ik een persboekje thuis kreeg gestuurd met hun nieuwe collectie kon ik niet anders dan op hun website te gaan zitten neuzen. Wat ben ik veel leuke items tegengekomen! Fornarina is een Italiaans modemerk dat bekend staat om haar vrouwelijkheid en jonge uitstraling. Opvallend is dat het merk in deze collectie trends en glamour combineert met sterke kleuren. Ook bij Fornarina zijn de bloemenprints helemaal hip en zie je ze hier en daar in bepaalde items terugkomen. Ik heb drie collages gemaakt met producten die ik wel in mijn kledingkast zou willen hebben…

 photo fornarina-dresses-jurken-collage-nieuwe-collectie_zpsa661b49a.png

1. DAMARIS Jumpsuit Floral // 2. ASABI Cocktailjurk Zwart // 3. DELINDA Blousejurk Zwart // 4. Fine Cocktailjurk Geel  //

 photo fornarina-truien-blouses-jassen-floral-leren-top_zpscc2a0f66.png

1. FENNY Tuniek Blauw // 2. LAILA Tuniek Zwart // 3. SHEEVA Tuniek Roze // 4. CAITLYN Leren Jas Zwart // 5. MARGO Trui Geel // 6. EMKE Jas Floral //

 photo fornarina-schoenen-laarzen-sneakers-funlight-floral-pumps_zpsee970743.png

1. NORAH Pumps Floral // 2. BRITT Enkellaarsjes met Sleehak Bruin // 3. DORY Laarzen Zwart // 4. BRITT Enkellaarsjes met sleehak Groen // 5. DORY Laarzen Bruin // 6. FUNLIGHT Sneakers // 

Zoals je kunt zien is dit niet echt een budgetmerk, maar als ik zo de foto’s bekijk (en de beschrijvingen lees) denk ik wel dat de kwaliteit van de producten niets anders dan top is. Ik ben wel benieuwd geworden naar meer producten van dit merk en zodra ik een keer weer in Rotterdam ben wil ik wel een kijkje gaan nemen. Het is trouwens de enige Fornarina winkel in heel Nederland en de eerste wereldwijd volgens het concept. De winkel is gevestigd boven schoenenwinkel Soraya’s aan de Oude Binnenweg 122 in Rotterdam. Ook heeft Fornarina een online webshop en kun je de items van dit Italiaanse modemerk bestellen op Zalando.nl.

Ben jij al bekend met Fornarina? En wat vind jij van de producten die ze hebben?

21 gedachten over “Modemerk Tip: Fornarina”

  1. Fornarina is echt een van mijn favoriete merken. Heerlijk aparte items maken ze die wel gewoon draagbaar zijn. Alleen, wel aan de prijzige kant 🙂 dus ik kan helaas niet mijn hele garderobe er mee vullen 😉

  2. Fornarina word volgens mij wel in meerdere winkels verkocht toch? Van die duurdere modezaken die meerdere merken hebben. Dacht het wel eens te hebben gespot. Ik heb wel eens kleding van fornarina gehad toen ik een jaar of 13/14 was en er kwamen altijd best snel gaatjes in de (dunne!) stoffen. Als je iets wil wat een seizoen of 2 meegaat zou ik een ander merk zoeken.

    1. Klopt! O.a. de Bijenkorf verkoopt ook producten van dit merk. Maar er is een Fornarina winkel in Rotterdam gevestigd die echt alleen Fornarina producten verkoopt.

      Oh wat balen! 🙁 Ik kreeg net een reactie van een bezoekster dat zij juist een rokje al 8 jaar lang heeft en dat die nog in erg goede staat is. Waarschijnlijk verschilt het per product!

  3. De zwarte jurk ziet er prachtig uit en inderdaad heel vrouwelijk en goed gewerkt met prints om het er toch nog chique uit te laten zien. Lijken me geweldige kleding ook voor in series.

  4. Wow lang geleden dat ik iets van Fornarina kocht. Ik dacht dat de label een beetje weg was de laatste tijd :’) hoorde en zag er niks meer van. Maar als ik het zo bekijk zitten er best wel leuke dingen tussen.

  5. Ooh, ik vind dit zo’n leuk merk! Kocht het vaak bij Men @ Work en van die winkeltjes die allemaal hippe merken hebben 😉 superleuk! Wel goed prijzig, maar vooral de longsleeve tops vind ik altijd heel,leuk! En ik heb eens een shirt gehad dat ik echt ziet veel had gedragen, jaren achter elkaar en zou hem nu nog aankunnen, op de deodorantvlekken na 😉 ligt er natuurlijk ook aan wat voor stoffen je koopt, en hoe je het wast, maar mijn ervaring is hartstikke goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *