Natuurlijke manier van tanden ‘bleken’ bij Clean White


 photo clean-white-tanden-bleken-natuurlijke-wijze-manier-behandeling-veilig-pijnloos1_zps53efd832.png

Ik kreeg een tijdje geleden via John Beerens het aanbod om een natuurlijke whitening-behandeling bij Clean White te ondergaan. Ik was wel benieuwd maar ook een beetje sceptisch omdat ik nooit eerder mijn tanden had gebleekt. Zouden mijn tanden echt witter worden en zou het ook volkomen pijnloos zijn zoals Clean White beweert? Ik besloot om het een kans te geven…

Bij Clean White bleken ze eigenlijk de tanden niet, maar geven ze het gebit een dieptereiniging. Clean White werkt als eerste in Nederland met het merk WHiTE. Het is geheel onschadelijk voor het tandglazuur en tandvlees. De whiteninggel is ook op natuur basis, en bevat geen peroxides of andere chemische producten. Vandaar dat Clean White het geen ‘tanden bleken’ noemt, maar ‘tanden witten’.

 photo clean-white-prof-gimbrerelaan-tilburg-tanden-bleken_zps62c8ad6d.png

Clean White is gevestigd boven de haarstudio van John Beerens in Tilburg. Eenmaal aangekomen in de salon werd ik welkom geheten door eigenaresse Phylicia Weijters en kreeg ik uitgebreid uitleg over de behandeling die ik zou ondergaan. Het eerste wat me opviel was dat de sfeer die er hing totaal anders was dan bij een tandarts. Phylicia vertelde me dat ze hun klanten tijdens hun bezoek willen verwennen, door klanten te behandelen in hun ‘huiskamer feeling’ praktijk. Dat is duidelijk gelukt!

 photo clean-white-huiselijk-relaxen-interieur-tanden-bleken-natuurlijk_zps10cbe489.pngIk voelde me erg op mijn gemak en het leek alsof ik gewoon thuis zat. Er is bij Clean White geen sprake van klinisch kil en afstandelijk wit, maar juist warm met een gezellig huiselijk sfeertje.

 photo clean-white-huiselijk-sfeer-televisie-relaxen_zpsdf92d97b.png

Echt prachtig!

 photo clean-white-natuurlijk-tanden-bleken-lamp-veiligheidsbril-mondstuk-gel_zps0f606a7d.png

Als eerste wordt je huidige tandkleur vastgesteld en moet je je tanden poetsen met een single-use vinger tandenborstel en wat ‘Teeth Foam’. Vervolgens krijg je een mondbitje met whiteninggel in en een rode beschermingsbril op. Zodra je alles hebt gedaan en in een van de comfortabele stoelen zit, wordt de WHiTE lamp op de tanden gericht voor ongeveer 20 minuten. De combinatie van de tandblekende ‘WHiTE’ gel en de lichtstralen van de ‘WHiTE’ LED-lamp zorgen ervoor dat de tanden witter worden. Tijdens de behandeling kun je lekker genieten van de televisie die tot je beschikking staat. Ik had helemaal geen last van pijn en voelde helemaal niks. Het was echt volkomen pijnloos en ik heb gelukkig nu nog steeds geen last van gevoelige tanden! De lamp zorgde er wel voor dat de whiteninggel wat verwarmd werd, maar daar had ik eigenlijk helemaal geen last van.

 photo clean-white-tanden-bleken-producten-whitening-gel-spoelen_zpsc30f48a5.png

Na de behandeling mag je het mondstuk uit je mond halen en de achtergebleven whiteninggel uit je mond spoelen met water. Je mag na de behandeling minstens vier uur niet roken, geen thee, koffie en rode wijn drinken. Ook sterk kleurende voeding, zoals rode bieten, tomatensaus of vruchtenjam kun je beter even niet eten. Doe je dit wel dan kunnen kleurstoffen makkelijker in het glazuur dringen en de kleur van jouw tanden negatief beïnvloeden. Je mag dus de eerste vier uur enkel witte producten en/of transparante producten eten of drinken, zoals water, melk, yoghurt of rijstwafels.

 photo clean-white-bleaching-shade-guide-tandkleur-lichter_zpsfecd9616.png

Het resultaat! Voor de behandeling was mijn tandkleur S14, S22 was de kleur van mijn hoektanden. Hoektanden zijn over het algemeen altijd wat donkerder qua kleur. Na de behandeling is mijn tandkleur S6, dus zijn mijn tanden overduidelijk een paar tinten lichter geworden. Voor de behandeling was ik niet bepaald ontevreden met mijn tanden, maar ik zie nu echt wel duidelijk verschil! En dat in zo’n korte tijd én op een natuurlijke wijze! Verwacht echter geen superwitte Hollywoodsmile (vind ik zelf persoonlijk niet echt mooi), maar wel een fris en schoon gebit die een paar tinten lichter is dan voor de behandeling.

 photo clean-white-whitening-producten-bleek-tanden_zps4d94c7bd.png

Ik kreeg nog een WHiTE kitje mee naar huis, met een flesje mondwater, cleaning wipes en een briefje met advies en uitleg over de nazorg. Om na de behandeling je tanden nog langer wit te houden, kun je het thuis zelf bijhouden met een aantal WHiTE producten:

 • Whitening Pen, €19,95
 • Tooth Gloss, €24,95
 • Teeth Foam, €19,95
 • Whitening Mondwater, €19,95
 • Finger Brush, €19.95

Eigenaresse Phylicia vertelde me dat je ongeveer zes maanden plezier van het resultaat kunt hebben. Uiteraard wel afhankelijk van of je rookt, koffie of thee drinkt, veel producten met kleurstoffen nuttigt etc. Zo’n whitening behandeling bij Clean White kost €99,- en dan krijg je ook nog een WHiTE kitje mee. Ik vind het echt heel tof dat er een natuurlijke wijze bestaat om je tanden witter te maken. Het is veilig en ik vind dit dan ook echt een aanrader! Ik denk er zelfs over om het in de toekomst nog een keer te laten doen. Voor meer informatie over de behandeling of producten, kijk op Clean-white.nl.

Heb jij weleens je tanden laten bleken?

27 gedachten over “Natuurlijke manier van tanden ‘bleken’ bij Clean White”

 1. Ziet er echt goed uit! Maar ik ben altijd zowat bang van die whiteningsmethodes. Ik heb steeds het idee dat ze allemaal (hoe goed ze ook kunnen zijn) je tanden op lange termijn beschadigen. Ze halen toch een laagje van de tanden weg, niet?

  1. Ik heb het voor de zekerheid aan de eigenaresse van Clean White voor je gevraagd. En ze zei dat ze dus werken met een whiteninggel die op natuurlijke basis is. Dit houdt in dat er geen chemische ingrediënten inzitten, ook geen peroxide. Er verandert dus niets aan de tandstructuur of hardheid. Alles blijft intact en het is geheel onschadelijk.

 2. Wauw dat klinkt wel erg goed! Lijkt me inderdaad een stuk fijner gevoel dat het op natuurlijke manier wordt gebleekt en ook dat je niet in zo’n akelig witte medische kamer ligt!

 3. Ik heb dit al enkele keren gebruikt en dit is GEWELDIG!!Ook de witheid van mijn tanden is er zo op verbeterd,en geen zorgen meer over na effecten dus zeker aan te raden!!

 4. Zelf heb ik mijn tanden eens gebleekt en ik moet zeggen dat ik het resultaat echt geweldig vond! Ik was altijd erg onzeker over mijn tanden omdat ze vrij geel waren en nu durf ik lipstick te dragen etc. Het heeft mij toen echt een zelfvertrouwenboost gegeven!
  Misschien dat ik in de toekomst eens naar dit bedrijf kijk, want het is natuurlijk wel fijn dat alles op natuurlijke basis is

 5. ik ben vorige week geweest om mijn tanden te laten bleken. Toen ik de deur uit ging waren ze heel mooi wit maar na 24 uur zouden ze 3 tinten minder wit zijn. Uiteindelijk heb je geen vergelijk meer, hoe ze daarvoor waren. Het resultaat valt me erg tegen. Heb ook mijn twijfels bij de vrouw die de behandeling deed. Ze keek even in mijn mond en gaf hetzelfde commentaar over mijn gebid als bij mijn “buurvrouw”die in de stoel naast mij lag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *