BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  No-bake Oreo chocoladetaart met aardbeien

Vandaag heeft gastblogger Nima weer een bijzonder recept voor ons. Deze no-bake Oreo chocoladetaart met aardbeien is heerlijk en als je het recept helemaal volgt, kan het vrijwel niet mis gaan. Je zult niet eens een oven nodig hebben. Dit Oreo gebak heb je zo gefixt en na enkele uren in de koelkast is hij ready-to-go! De taart is machtig, dus een klein stukje is al meer dan voldoende. Dit recept heeft Nima van de culinaire website Tastemade.

no-bake-recept-oreo-chocolate-tart-

Benodigdheden:

  • 330 gram Oreo koekjes
  • 110 gram boter
  • 200 gram melkchocolade 
  • 100 gram pure chocolade 
  • 200 ml verse slagroom
  • 250 gram aardbeien
  • amandelschaafsel (optioneel)
  • bakblik met losse bodem (o.a. te koop bij de Blokker)

 

Hoe ga je te werk?

Maak de oreokoekjes fijn door een hakmolen te gebruiken. Doe het in een diep bakje. Smelt de boter en meng dit goed samen met de fijngemalen Oreo koekjes. Verwarm de slagroom (niet koken!) en zodra je ziet dat het gaat borrelen haal je de pan van het vuur.

Doe de chocolade stukjes in een diepe bak, schenk daar de slagroom bij en laat het even staan voor ongeveer een minuutje. Dit is dan je ganache. Roer dit goed samen tot er geen klontjes meer zijn. Doe het mengsel van de Oreo’s in de bakvorm (hoeft NIET ingevet te worden) en druk het met een lepel goed aan. Maak er een diepte in zodat je er later de ganache bij kunt schenken.

recept-no-bake-oreo-chocolade-gebak-chocoladetaart-aardbeien

Giet de ganache nu in de bakvorm. Ontkroon de aardbeien, was ze en druk de aardbeien één voor één lichtjes in de ganache. Laat de chocoladetaart voor minimaal 2 á 4 uur opstijven in de koelkast. De ganache wordt niet heel hard, maar het moet ook weer niet te vloeibaar zijn.

Het gebak kan je er super makkelijk uithalen, aangezien de bakvorm een losse bodem heeft. Versier de Oreo chocoladetaart naar wens, ik had zelf amandelschaafsel gebruikt.

Enjoy!