Beauty & Brains – Leuke weetjes en feiten… #29 |
3 mei 2015 | BEAUTY & BRAINS, OVERIG

 photo beautybrains_zpsf64287e2.jpg

Elke maand verschijnt er een nieuwe Beauty & Brains artikel en vandaag laat ik jullie weer vier leuke en interessante ‘wist-je-dat’jes zien die je wellicht nog niet kende!

beauty-brains

Wist je dat…

…deze Chinese jongen zijn vriend naar school draagt? De 18-jarige Xie Xu heeft de afgelopen 3 jaar zijn gehandicapte vriend Zhang Chi dag in dag uit op zijn rug naar school gebracht. Zhang lijdt aan spieratrofie, een ziekte die de spieren verslapt, waardoor hij zelf niet naar school kan lopen.

Het blijft niet alleen bij het dragen. Zo helpt Xie zijn vriend ook met het wassen van zijn kleren en zorgt hij voor drie maaltijden per dag. Xie vertelde verslaggevers van een Chinese omroep dat hij Zhang toch zeker tien keer per dag optilt.

 

selfie-arm-designerselfie-arm-

Wist je dat…

…er iets als een Selfie Arm bestaat? De Selfie Arm, ontworpen door kunstenaarsduo Aric Snee en Justin Crowe, is een selfiestick in de vorm van een menselijke hand. Vrijwel niemand wil er eenzaam uitzien terwijl ze foto’s van zichzelf maken en daarom kwamen de kunstenaars met deze ‘sarcastische’ oplossing.  Door de hand ook op de foto te zetten (i.p.v. een sullige stok), ben je nooit meer alleen. Of het geloofwaardig is? Mwah, denk het niet.

 

Wist je dat…

…deze man 36 jaar onterecht voor moord heeft vastgezeten en zodra hij vrijkwam als eerste een hamburger wilde eten? Michael Hanline had een reclame gezien van een ‘mega’ hamburger en dat wilde hij ook. Hoe zoiets heet en wat je er allemaal bij moet bestellen? Michael had geen idee.

 

Spiridonov

Wist je dat…

…in 2017 wellicht de eerste hoofdtransplantatie bij een mens plaats zal vinden? De Italiaanse arts Sergio Canavero gaat proberen een hoofd te transplanteren op een 30-jarige Rus die een verlammende ziekte heeft. Hij heeft zich beschikbaar gesteld om deze operatie als eerste persoon ter wereld te ondergaan. Artsen uit andere landen hebben de aangekondigde operatie ‘een stap te ver’ en ‘onmogelijk’ genoemd.

Kende jij deze vier weetjes al?

Bron afbeeldingen: independent.co.uk, justincrowestudio.com en faqt.nl

Share Share Share

17 reacties


  ( 3 mei 2015 @ 7:14 )

  Dat van die jongen die zijn vriend draagt had ik al gezien!
  Wat speciaal om de eerste persoon voor een bijzondere operatie te zijn.  ( 3 mei 2015 @ 9:07 )

  Ik had inderdaad een stuk over de hoofdtransplantatie gezien, bizar niet? Als het lukt, is dat wel erg knap. Ik ben benieuwd!

  Bo

  ( 3 mei 2015 @ 22:28 )

  Heel bizar! Ik ben ook erg benieuwd.  ( 3 mei 2015 @ 10:14 )

  Interessante weetjes! De Selfie Arm komt inderdaad niet zo geloofwaardig over haha! en wat geweldig om te zien dat iemand zijn vriend zo goed helpt! Ik vindt de hoofdtransplantatie wel een beetje bizar, maar ik ben ieder geval wel benieuwd of dat écht gaat lukken!  ( 3 mei 2015 @ 11:18 )

  De eerste en laatste kende ik al. Die selfiehand vind ik nogal creepy eerlijk gezegd. Brr.  ( 3 mei 2015 @ 11:30 )

  Wow Xie….

  De selfiehand vind ik getsie!  ( 3 mei 2015 @ 17:24 )

  Ik had alleen al van de selfie arm gehoord! Ik ben benieuwd of die hoofdtransplantatie gaat lukken, het lijkt mij wel dat het ooit zal kunnen dus waarom niet over twee jaar al.  ( 3 mei 2015 @ 18:44 )

  Brr die hoofdtransplantatie lijkt me wel heel ver gaan hoor, dat kan met alle zenuwen enzo toch ook niet goed gaan? Die selfie arm ziet er echt grappig maar ook weer creapy uit haha, wel leuk verzonnen.  ( 3 mei 2015 @ 22:15 )

  Ik wist de laatste twee weetjes niet. Wauw, een hoofdtransplantatie. Ik ben benieuwd of zoiets lukt.  ( 3 mei 2015 @ 22:22 )

  Dat van die selfie arm, haha, wie verzint nu zoiets!  ( 3 mei 2015 @ 9:47 )

  Een hoofdtransplantatie? Dat gaat toch nooit goedkomen…  ( 3 mei 2015 @ 12:49 )

  Wow, die laatste kan ik bijna niet geloven :-O Ben benieuwd hoe dat gaat gaan…  ( 3 mei 2015 @ 14:33 )

  Wat een bijzondere weetjes allemaal! Leuk om te lezen:) X Laura  ( 3 mei 2015 @ 17:53 )

  Haha die selfie arm zag ik toevallig van de week voorbij komen! Hilarisch. Xx  ( 3 mei 2015 @ 18:18 )

  Ik vind dit zo’n leuke rubriek :-) Dat van die chinese jongen had ik gelezen, zo lief!  ( 3 mei 2015 @ 13:00 )

  Wat nobel en lief om zijn vriend zo te helpen! Die selfie arm vind ik wel eng uit zien dan liever een stok vasthouden lol.  ( 3 mei 2015 @ 8:58 )

  ahhhh die eerste! Wat een super lieve loyale vriend, ahwwwwww


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲