Beauty & Brains – Leuke weetjes en feiten… #31 |
4 augustus 2015 | BEAUTY & BRAINS, OVERIG

Beauty & Brains - Wist je dat...#12

Elke maand verschijnt er een nieuwe Beauty & Brains artikel en vandaag laat ik jullie weer vier leuke en interessante ‘wist-je-dat’jes zien die je wellicht nog niet kende!

Tetris-MIT

Wist je dat…

…studenten van de technische universiteit MIT op een creatieve manier het verlichtingssysteem van één van de schoolgebouwen hadden gehackt? De studenten vormden het gebouw van het ‘Department of Earth, Atmospheric and Planetary Science’ om naar een gigantische Tetrispuzzel. De puzzel kon je op het 21 verdiepingen tellende gebouw spelen met een console die op de begane grond bevond.

 

newyork_

Wist je dat…

…één op de 21 New Yorkers miljonair is? Daarmee staat de stad op de tweede plaats van de wereldranglijst. Uit een analyse van consultancybedrijf WealthInsight blijkt de Japanse hoofdstad Tokio op nummer 1 te staan. Wie op zoek is naar een miljardair moet naar New York City gaan, daar leven er volgens Jobat.be momenteel 70.

 

Pepsi-coca-cola

Wist je dat…

…Coca-Cola medewerkers ontslagen kunnen worden als ze Pepsi drinken? Zo heeft een ontslagen Coca-Cola medewerker een schadevergoeding van een dikke tienduizend piek gekregen. Toen de baas van de 25-jarige verkoper Webston Rivelino hem betrapte op het drinken van Pepsi werd hij op staande voet ontslagen.

 

xbox-e1357596993537

Wist je dat…

…de vader van een Chinese gamer virtuele ‘moordenaars’ heeft ingehuurd om zijn zoon in online videogames te vermoorden? De man was bezorgd over zijn 23-jarige werkloze zoon en vond dat zijn zoon eens moest ophouden met gamen. Zijn zoon bleek niet onder de indruk. ‘Ik kan wel of niet spelen, dat boeit me niet’ , zei hij tegen z’n vader. ‘Ik wil niet zomaar een baan, ik wil de tijd nemen om geschikt werk te vinden’.

Kende jij deze vier weetjes al?

Bron afbeeldingen: technabob.com, telegraph.co.uk, marketing-interactive.com, en inquisitr.com

Share Share Share

9 reacties


  ( 4 augustus 2015 @ 10:34 )

  Leerzame feitjes.  ( 4 augustus 2015 @ 11:57 )

  1 op de 21 miljonair, wow! Denk dat zelfs Zwitserland ze dat niet na doet ;-)  ( 4 augustus 2015 @ 12:35 )

  Op zich begrijp ik Coca Cola wel haha. Het is toch een van Coca Cola’s grootste concurrenten.  ( 4 augustus 2015 @ 12:38 )

  Hahaha leuk om te weten  ( 4 augustus 2015 @ 12:47 )

  Wat een leuke weetjes weer! Ik vind vooral het gebouw met de tetrispuzzel heel leuk haha! Maar 1 op de 21 miljonair? damn! en ik snap Coca Cola ergens wel, maar andere kant vind ik het ook onzin om daarvoor iemand te ontslaan haha!


  Fatiha

  ( 4 augustus 2015 @ 14:28 )

  Haha grappige feitjes waar je werkelijk niets aan hebt. Like it.


  Muskan

  ( 4 augustus 2015 @ 13:43 )

  Dat 1 op de 21, miljonair klopt toch niet. Anders zouden er maar ong. 1400 mensen in New York wonen. Dat lijkt me niet helemaal  ( 4 augustus 2015 @ 16:56 )

  Vind dit soort feitjes altijd wel leuk om te lezen :)  ( 4 augustus 2015 @ 12:02 )

  Haha altijd leuk zulke ‘onzinnige’ feitjes! Wat bizar dat er zoveel miljonairs zijn in New York zeg..


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲