DIY: 5 x leuke accessoires met plexiglas |
5 februari 2016 | DIY, OVERIG

plexiglas

Het is misschien niet het eerste waar je denkt bij DIY, maar met plexiglas kun je veel toffe dingen maken. Origineel, mooi en nog makkelijk te maken ook. Ben je online of in de woonwinkel al verliefd geworden op die mooie, doorzichtige accessoires met hun fijne, lichte uitstraling? Het enige wat je moet doen is online wat plexiglas op maat kopen en ze lekker zelf maken, dat is veel goedkoper en ook nog eens leuk.

terrarium cubosa

1. Je eigen unieke terrarium

Word jij ook zo blij van die trend ‘miniplantje in stijlvolle mini-etalage’? Plantjes hebben tegenwoordig echt geen grote, dichte pot meer nodig om prachtig uit te komen. Vooral de airplantjes van nu, die zelfs van de lucht kunnen leven. Zet ze in hun eigen mini-museum op je bureau of tafel en geniet van dat leuke groen om je heen. Extra mooi als je rosé-tinten inzet!

agenda

2. Handige agenda

Hoe cool is deze agenda voor aan de muur (of op tafel)?! In één oogopslag heb je je jaar, maanden, de week en zelfs to-do-lijst voor die dag in beeld, zonder dat de agenda veel visuele plek inneemt. Deze tijdloos gave agenda maak je in een klein uurtje zelf, en je hebt er vervolgens jaren plezier van. DIY met efficiënt tijdmanagement dus, en nog eens supercool.

coasters glass

3. Onderzetters met je eigen ontwerp

Van onderzetters kun je nooit genoeg hebben. Maar in de winkel zie je ze vaak in de categorie ‘meer van hetzelfde’. Met plexiglas en een beetje fantasie maak je heel makkelijk je eigen onderzetters, precies in de patronen en kleuren die jij het leukst vindt. Mix en match voor het leukste resultaat.

kunsstof dozen

4. Kunststof dozen

Deze geweldige kunststof dozen zie je zelfs in de duurste designinterieurs terug. Logisch, want ze zijn niet alleen superchic door die luchtige uitstraling, maar houden hun inhoud ook nog eens stofvrij. Daarnaast zijn het multi talenten: bijzettafel, opbergplek of hippe roomdivider: deze dozen passen in elk interieur. Maak ze zelf en geef je interieur net dat beetje extra glamour. Ook geweldig als cadeautje!

spaarpot

5. Unieke spaarpotten

Spaarpotten komen allang niet meer in de vorm van een roze varkentje, waarin je briefjes en muntjes verdwenen om daarna vooral onzichtbaar te blijven. Deze geweldige spaarpotten laten juist uitbundig de schoonheid van (oude) muntjes zien! Breng op het plexiglas de bestemming van je spaargeld aan en je zult zien dat je twee keer zo snel je doel bereikt. Omdat ze zo mooi zijn en prachtig in elkaar passen, kun je er gerust een paar maken en decoratief bij elkaar zetten. Maak je eigen unieke spaarpotjes voor jouw eigen unieke doel of zelfs meerdere doelen!

Wil je meer informatie over hoe je het beste kunststof platen kunt bewerken? Handige artikelen hierover vind je op dit blog.

Share Share Share

4 reacties

Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲