Tips en inspiratie voor een onvergetelijke babyshower |
23 november 2015 | MAMA & KIDS, OVERIG

5239882216_4ca883588f_z

De babyshower is een Amerikaans gebruik, dat ook in Nederland steeds populairder wordt. Een goede babyshower is een feest(je) waarvan de mama-to-be en de baby in haar buik het stralende middelpunt zijn. Net als bij andere feestjes kan een babyshower op iedere denkbare manier ingevuld worden. Een goede voorbereiding en aandacht voor alle details verhogen de feestvreugde daarbij aanzienlijk. In dit artikel praat ik je bij over de meest opvallende babyshowers en staan er handige tips waarmee je zelf aan de slag kunt.

Amerikaanse inspiratie

Oorspronkelijk komt het fenomeen babyshower uit Amerika. In Nederland voegt men Amerikaanse feesten met veel plezier toe aan onze eigen hoogtijdagen. Halloween is hier een goed voorbeeld van. Het feit dat men hier in Nederland tegenwoordig voor vrijgezellenfeesten alles uit de kast haalt, hebben ze eveneens te danken aan de Amerikanen. Ook de babyshower komt dus van overzee. Natuurlijk lijkt dit feestje erg op het Nederlandse kraamfeest, maar er is een belangrijk verschil: een babyshower organiseer je voordat de baby er is, terwijl een kraamfeest pas na de geboorte plaatsvindt.

Verrassing!

Een babyshower wordt meestal georganiseerd door de moeder van de aanstaande mama, echter wordt dit ook vaak door een zus of goede vriendin gedaan. Het geheel is bedoeld als verrassing voor de mama-to-be, maar in de praktijk lukt het helaas niet altijd om het helemaal geheim te houden. De traditie wil dat mannen niet welkom zijn tijdens een babyshower: we hebben het hier over een echt ‘ladies only’-evenement! Al met al dient de babyshower als een bevestiging van de zwangerschap en wisselen de vrouwen onderling ervaringen uit over moederschap en zwanger zijn.

Puur spektakel

Zoek je voorbeelden van opzienbarende babyshowers, dan moet je in Amerika zijn. Zeker onder Amerikaanse celebrities worden kosten noch moeite gespaard om de zwangere vrouw en haar ongeboren kleintje in de watten te leggen. Dat leidt tot de meest spectaculaire babyshowers die je je maar kunt voorstellen. Grootse, stijlvolle festijnen waarin niets aan het toeval is overgelaten en waarbij alles past binnen het gekozen thema – Amerikanen hebben er patent op.

2a46286e47535aea6a0ac14e75fd366f

Decoratie zet de toon

Organiseer je zelf een babyshower, neem dan een voorbeeld aan de Amerikanen en zet de toon met de juiste aankleding. Met een tuinbord of spandoek en vrolijke vlaggenlijnen is meteen duidelijk waar het om draait. Is het al bekend of het een jongetje of een meisje wordt? Zoek dan op internet een leuke afbeelding met ‘It’s a boy’ of ‘It’s a girl’, laat deze een aantal keer op groot formaat afdrukken en gebruik deze foto’s als decoratie voor de babyshower. Als je kiest voor een mooie uitvoering, kan zo’n quote straks ook nog een unieke accessoire voor de babykamer zijn!

Timing is alles

Kies als het kan voor een medeorganisator: het is fijn om te kunnen overleggen én om de taken te kunnen verdelen. Om van de babyshower een succes te maken, is het verder vooral belangrijk dat je op tijd begint met de voorbereidingen. Zeven weken van tevoren is daarbij een prima startpunt. Stel een duidelijke planning op, verdeel de taken en ga aan de slag. Zo wordt het een babyshower die de aanstaande mama zich nog heel lang en met veel plezier zal herinneren!

Share Share Share

6 reacties


  ( 23 november 2015 @ 6:11 )

  Fijne inspiratie ;-)  ( 23 november 2015 @ 11:50 )

  Wat een leuke inspiratie!  ( 23 november 2015 @ 16:15 )

  Gave afbeeldingen en handige tips. Ik heb het slechts een keer zelf georganiseerd voor vriendin en zelf als zwangere mogen meemaken.  ( 23 november 2015 @ 11:49 )

  Heb zelf nog nooit een babyshower moeten geven, maar wie weet komt dit ooit nog wel van pas :-)  ( 23 november 2015 @ 17:57 )

  Amerikanen hebben er zeker patent op! Supermooi en grandioos doen ze de babyshowers, love it.  ( 23 november 2015 @ 11:10 )

  Leuke artikel! Ik heb binnenkort inschAllah een babyshower en ik zie hierboven al wat leuke ideeën hihi. <3


Heb je iets te zeggen? Go for it!

Return to Top ▲Return to Top ▲