BEAUTY

FASHION

LIFESTYLE

TRAVEL

CULINAIR

Top
  >  Culinair   >  Recept: Verrukkelijke Amerikaanse Chocoladetaart

Ken je dat? Van die gerechten waarvan je denkt: “Wow, ik wil er gewoon helemaal induiken!!” Uiteraard niet letterlijk (kan natuurlijk wel, niemand houdt je tegen), maar dat was denk ik wel het eerste wat me te binnenschoot toen ik deze foto’s op Facebook voorbij zag komen. Deze overheerlijke Amerikaanse chocoladetaart is door Wasielah van trendy webshop nawara.nl gemaakt en ze is zo aardig geweest om het recept met ons te delen!


Deze Amerikaanse chocoladetaart is erg machtig. Omdat de taart zo machtig is, is een klein stukje al voldoende. Je kunt het beslag dan ook in een vierkante bakvorm schenken en er brownies van maken. De smaak neigt naar brownies, maar is het net niet. Wasielah vindt het persoonlijk nog lekkerder dan brownies en dat zegt wel wat! Het recept komt trouwens oorspronkelijk uit de Allerhande, het kooktijdschrift van Albert Heijn.

Benodigdheden

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 g donkere basterdsuiker
  • 300 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 200 g boter
  • 4 eieren
  • 125 ml ongeklopte slagroom
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1/2 theelepel zout
  • Amandelschijfjes (of hazelnoten, walnoten of pecannoten etc.)

Bereidingswijze

 photo recepten-chocolade-taart-chocolate-cake-amandelen_zps51ce5137.png

Taart bakken: Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de boter in een steelpan met dikke bodem. Breek 200 gram pure chocolade en de reep melkchocolade boven de pan in stukjes. Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in. Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.

Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los. Meng er de basterdsuiker en zout door. Roer ook de chocoladeboter erdoor. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer. Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel. Voeg een theelepel vanille aroma toe aan het mengsel.

Bakvorm van 24 cm invetten met boter en bestrooien met bloem. Schep het chocoladebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart ongeveer 30 minuten (de bovenkant is dan stevig, maar van binnen blijft de taart een beetje vochtig). Laat de taart afkoelen.

Taart glazuren: Haal de koude taart uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan met dikke bodem. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten. Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit. Versier de taart met de amandelschijfjes (of noten) of andere versiersels. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden.

 photo recept-smeuige-chocoladetaart-machtige-amerikaans-american-chocolate-cake_zps5422f901.png

En voila, daar is je Amerikaanse chocoladetaart! Overheerlijk, vol van smaak en machtig zoals een echte chocoladetaart hoort te zijn. Een taart waarvoor je iedere chocoladeliefhebber kunt wakker maken. Lekker met een bolletje vanille ijs, slagroom of een mok warme thee. Pure verwennerij…